24 KASIM'IN GURURLARI

24.11.2020

Bu kutsal görevi taşıma isteğinin verdiği azim ve kararlılıkla uzun yıllar uğraş vermiş, yılmadan yorulmadan, bıkmadan, usanmadan  bugünlere gelip bu onurlu mesleği elde etmiş insanların gururlanma günü bugün. Her yıl takvimler bugünü gösterdiğinde ögretmenin gözlerinde mutluluk gözyaşlarının görüldüğü, kendiyle ve bugün onu hatırlayan evlatlarıyla gurur duyduğu bir gün. 
Evet, bugün ÖĞRETMENLER GÜNÜ.!

Bir fidan yetiştiricisi olduğunuzu varsayın. Her gün bıkmadan usanmadan emek verdiğinizi. İlerde en güzel meyveleri verecek ağaçları yetiştirdiğinizi. Ve bir zaman sonra da emek verdiğiniz, sevgiyle büyüttüğünüz, şefkatle dokunduğunuz fidanları en güzel meyveleri veren bir ağaç şeklinde gördüğünüzü hayal edin. Kendinizle ve yetiştirdiğiniz o ağaçlarla gurur duymaz mıydınız? 
İşte bugün bir öğretmenin duyduğu gururu ancak böyle anlatabilirim.  Sevgiyle şefkatle yetiştirdiği, iyiliği, güzelliği, merhameti, temiz yürekliliği aşıladığı bir nesli görmek her öğretmene büyük gurur verir. 
Çünkü her öğretmen anne babalık yapar, büyük zahmetlere katlanır, fedakârlık duygusu içinde mühürlüdür. 


Kim ne kadar yazı yazsa da bu güzel ve anlamlı günün hissettirdiklerini bir öğretmen kadar anlatamaz. Bugünün anlamlı duygularını bir ögretmenin gözleri kadar anlatamaz. Ve ögretmenin kıymeti her evladının yüreğinde bir anne, bir baba kadar yer edinmiştir. 
Bir öğretmen evladı olarak bütün öğretmenlerimin (anne babalarımın) ellerinden öpüyor, bu güzel günlerini en içten dileklerimle kutluyorum. 

                 Onur KUŞDOĞAN

 

 24.11.2020   1:50

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar