"YAŞASIN CUMHURİYET " TEMALI 40. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI İZLENİMLERİM

02.11.2023

"Kelimeler olmasaydı yazı olmasaydı kitaplar olmasaydı tarih olmazdı insanlık kavramı olmazdı."



28 Ekim-05 Kasım tarihleri arasında yapılması planlanan ve devam etmekte olan İstanbul Kitap Fuarı, yine birçok kitapseveri çeşitli kitaplarla, yazarlarla buluşturdu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli okulların Kitap Fuarı'nı ziyaretleri de fuara ayrı bir canlılık, hareketlilik kazandırıyor.

Fuara heyecanla adım atan her yaştan ziyaretçi, elinde poşetlerle ve gözlerindeki ışıltıyla fuardan ayrılıyorlar. Bu ışıltı, kitaplarla buluşmanın, kitaplara dokunmanın, birçok kitabı bir arada görmenin heyecanı ve coşkusu. Her okur, bütçesine uygun bir alışveriş yapıp kitaplarıyla-en iyi dostlarıyla- fuardan ayrılıyor. Okuduğumuz, okuyamadığımız, okumayı düşündüğümüz nice kitapla dolu bir alanda kitapların sayfalarına bakmak, üç beş satır okumak, yazarlarla karşılaşmak hoş bir atmosfer yaratıyor. Böyle bir atmosfer, kitaplarla arası pek iyi olmayana bile iyi gelebilir. Belki bir başlangıç olur kitaplarla tanışması için. Nice kitap, nice yazar aynı çatı altında okurlarla buluşuyor. Her yaştan insanı; ikitap sevgisi, çeşitli yayınlara olan ilgi ve merak, aynı çatı altında bir araya getiriyor. Hepimizin; okuyarak aydınlanmaya, kendimizi daha iyi hissetmeye, geliştirmeye, farklı hayatlarla, insanlarla, duygu ve düşüncelerle tanışmaya ihtiyacı var. Su içmek gibi, nefes almak gibi... Ruhumuzun o sayfalarda özgürce uçması ne güzeldir!

Öykü, şiir, roman, deneme, araştırma-inceleme, felsefi, tarihi, bilimsel eserler... Her bir tür; okurlarının zihninde, ufkunda, duygu ve düşünce dünyasında yeni pencereler açar. İnsana, insan olduğunu hatırlatır kitaplar. Duygularımıza, düşüncelerimize tercüman olur. Dilimize, belki davranışlarımıza güzel bir dokunuş olur okuduğumuz kimi kitaplar. Kitaplarla buluşmak iyi gelir insana. Hele ki dünyada birçok olumsuzluk yaşanırken bazen kitaplarda ararız şifayı, çıkış yolunu, doğruyu... Belki elimizi tutar kimi kitaplar. Bizi ayağa kaldırır. Arkadaş olur, yalnızlığımızda yoldaş olur. Her bir kitap, ayrı bir gönülden, düşünce dünyasından doğmuştur. Barışa, sevgiye, dostluğa, hoşgörüye, insanlığa davet eder kimisi. Okumak, hele ki çok yönlüyse özgürleştirir, farklı bakış açıları kazandırır. İyileştirir, bize ayna tutar. Elbette kitapların içinde yanlışa da rastlayabiliriz ancak doğruyu, yanlışı ayırt etmeyi de öğretir bir yandan.

Kitaplarla buluşun derim. Gününüze, hayatınıza güzellik katın.

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar