AÇIZ AÇ ÇARESİ BİZDE

07.11.2023
AÇIZ AÇ ÇARESİ BİZDE


Açız aç ekonomi zor durumda,

Bir biz değil dünya krizde,

Ölenler oluyor caddelerde,

Hastaneler para derdinde,

Dertlerimize derman yine bizde!


Bizde hastalar hastanelerde,

Düşmanlar hırlar çevremizde,

Hainler havlar ensemizde,

İsyanlar isterler devletimizde,

Dertlerimize derman yine bizde!


       Sosyal medyada kimi diyor açız aç, devlet nerede? Kimi diyor yalan söylüyorlar, herkesin evinde bir iki araba, ceplerinde kaliteli sigara, telefon. Kim doğru kim yanlış Yüce Yardadan bilir. Kriz var elbet dünya da, bizde. Çare nedir? Düşünmek bulmak, yardımlaşmak gerek. Hayatta inişler çıkışlar olmasa, her gün günlük güneşlik her kes tatilde yine durmaz insan oğlu, bulur kendine dertlenecek, çok konular..  Aradığımız sonsuz cennet oda Bu dünyadaki yaptıklarımızdan, yapamadıklarımızdan , Bazen susmaktan sabırdan, bazen konuşarak anlatmaktan kazanacağımız güzel amellerden sonra.. Önce çalış, emek vermek, sınavımızı unutmayacağız. . 

                  Sınavını unutana iki alem sıkıntı dert çok, para çok olsa da yine sıkıntı çok…. İnsan sorunlara, çare, engelleri aşma azmi ile huzur bulma amaçlı yaratılmış. Bulalım o zaman aç kalmamanın yolarını. Bizde Emekli olmadan bu konuyu enine boyuna düşündük, çalışma şartları sıkıntılı. Bir uzar bir kısalır, sanki emekli ol kurtul. İnsanlar bir alem, kimseye yaranamazsın, ne kadar iyi olursan ol. İblis, nefis işini yapacak bizde yapalım. Emekli olursak nasıl geçineceğiz. Evet Zehirli dumanı bırakalım, hem zehirleniyoruz, hem de bize düşman olanlara para kazandırıyoruz. Karar verdik zorlansa da dayandık bıraktık iki arkadaş. Bir iki yıl sonra bizim arkadaş geri başlamış yazık. Kızdık ama kendi bilir. Biz bize bakalım.. Emekli olduk. Bir tanıdık bize ucuz ev buldu, bizde kalkıp o şehre taşındık. Ev sana gelmiyorsa sen eve gideceksin, hayat zor.. Kira derdinden kurtulduk. Ev 5. katta zor inip çıkıyoruz. Yağmurlarda çatıdan su aktı, iki üç kez ev boyamak zorunda kaldık. Hayat mücadele. Komşular sorumsuz ne yazık ki, pek anlaşamadık. Ekmeğimizi bakkal amcadan alıyoruz. Bir gün baktık fırıncının elemanın el, yüz kirli, temizlik yok, hareketler mide bulandırıcı.. Bakkal emi bu eleman fırında mı çalışıyor. Dedi evet, Bunun her tarafı pis biz en iyisi mi kendi ekmeğimizi kendimiz yapalım. Hanımla konuşup anlaştık. Gidip malzemeleri arayıp bulduk. Başladık kendi ekmeğimizi kendimiz yapmaya. Ekmeğe verdiğimiz parayı 4/1 e düşürdük, 200tl yerine 50tl ye düşürdük. Hem temiz hem bizim emeğimiz, sıcak sıcak ye, İstediğin hamur işerine yap.. Bir arabamız vardı onu da sattık, çarşı Pazar yakın.. Boşa masraf bir yere gittiğimizde yok. Yer ay 100 tl de oradan kar..  Evet 600tl zehirli tuman. 150 tl ekmek, 100 arabaya fuzuli giderler, 500tl kira etti mi 1350.. tasarruf.. Ağlamak yok. Zor zamanlar insanlara güzel şeylerde yaptırır. Hem Sağlığımızı düzelttik, fuzuli harcamaları israfı önledik…

       Açız diyenler En kaliteli zehirli duman, frından ekmek, arabasız işe gitmez, hanımı kuaförden çıkmaz, sigara içer, akıllı telefonlar.. Açız demek kolay çare üretin.. Yük olmayın, yük alın, sevaplar alın, Sonsuz tatile hazırlanın… Zevklerinden vaz geçmeyenler sağlıklarından, geleceklerinden vaz geçerler.. Hayırlı ve bereketli günlerimiz daim olsun.. İyilik düşünenler iyilik bulur, kötülük düşünenler kötülük bulur.. Bulanlar çevremizde çok bulunur.. Ders alanlar ders verir.. Ders almayanlar huzurunu, geleceğini kendi yakar.. .


Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar