Açlık Oyunları Ateşi Yakalamak

19.03.2018
 
Açlık Oyunları Ateşi Yakalamak
 
 
 
Bir sinema eleştirmeni gurmesi olmam nedeniyle yine batının gerçek yüzünü kendi eliyle vermesini kendi eliyle beyaz perdeye aktararak kara etmesi hakkında bildiklerimi anlatacağım. Batı denilen bu sömürü düzeninin kurucuları ateşi yakalamak şöyle dursun ateşle cihanı yakmak bitirmek için hareket ettiğini güya yutturmak için filme verdiği isme bakın -Ateşi yakalamak-,sizler kimi kandırıyorsunuz kendinizden başka? Kim size inanır bu niyetle vardığınızı?
 
-Bayanlar bayanlar açlık oyunlarıyla hakkımız olmayanı almak için insanları öldürdüğümüz yok ettiğimiz gerçektir…
 
 Mesajını silmek kapatmak için ne yaparsanız yapın kapatamayacaksınız. Hayatta kalmak için yan yana gönül gönül’e olmak yerine siz öldürmeyi seçen barbarlar tarihin her satırında o korkunç yüzünüzü saklayamayacaksınız ve saklayamadınız da. Güya hayatta kalmakla insanı öldürmekle güya insana umut olan olanları bu defa sistemin barbar savunucuları yok etmeye çalışıyor. Yani masa altında aba altında kapı aralığında sopa gösteriyor, sizler kimseye umut olmayın öldürürüz gibisinden… Sizler kimsiniz ey çapulcular bunu yazdığım gün 18 Mart Kahraman Mehmetçiklerimiz Afrin de yerle bir ettiğiniz değer vermediğiniz insanı öldüren sizleri dize getirdi, zaferle Afrin’i aldı… Sizler kaybetmeye mahkûmsunuz… Doğru anda ve doğru zamanında…
 
Güya kahramanlar açlık oyununda-Aç kalmamak adına- hayatta kalmak için insanı kucaklamak beraber birlik içinde onları mahkûm edenleri öldürmek yerine, vahşetle birbirlerini öldürerek güya umut oluyorlarmış mış mış muş muş… Hadi oradan utanmaz reziller bizler imanla idrakle izanla ne yaptıklarınızı görüyoruz, güneş balçıkla sıvanmaz… Sizler duygu, düşünce ve ifade tarzları bakımından insanı sömürmeden kendi çıkarınız için gözünüzü kırpmadan öldürdüğünüzü kesin çizgilerle  çıkarınızı birbirlerinden ayrılamaz bir bütün olduğunun altınız çizerek gösteriyorsunuz.Benim açımdan bu film kendi elleriyle vahşetlerini bizlere korkmamız için çekilmiş piyasaya sürülmüş bir fiyaskodur yalandır onunda bugün Afrin de kanıtlamış olduk çok şükür Rabbime, selamlarımla vesselam.
 
Mehmet Aluç
 
Senarist, Yönetmen ve aynı zamanda bir sinema filmleri eleştirmeni olarak Gurme, Görme değil Film Gurmesi eleştirmenden öte bir şey anlayın artık.

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Melis Yayladağ

Melis Yayladağ

6 years ago

Sitede harika yorumlar da var Burası bir şair akademisi. bu güzel paylaşıma da analizler bekliyoruz.