Androgeo Kimdir ve Efsaneleri

13.06.2020

 

Androgeo Efsaneleri

 

Yunan ve Girit mitolojilerinde Minos’un atletik ve sporcu oğlu olarak gösterilen Aktör
adıyla da anılan bir karakterdir.

Girit Kralı Minos ve eşi  Pasiphae'nin oğlu olarak gösterilen Androgeo, babası olan Minos, Minos uygarlığına da adını veren bir kraldır. Girit kralı Minos, Herakles'in yoldaşlarından birisi olarak gösterilmiştir.

Minos’un oğlu Androgeo güçlü fiziği ve yapılı kuvveti ile hemen her spor dalında olağanüstü güce sahip bir sporcu olarak tanıtılır.  Olağanüstü bir atlet olan Androgeo çok genç yaşta ölümü ile ilgili bir kaç türlü efsane vardır.

Efsanelerin birine göre Androgeo,  Atina’da düzenlenen Panateneas oyunlarına katılmak ve tüm rakiplerini yenmek için Atina'ya gitmek için yola çıkınca Minos’un diğer oğulları onu kıskandıkları için ve o ölmeden tahta çıkamayacaklarından dolayı yolda onun ölümüne sebep olurlar.

Başka bir versiyonda, Androgeo, jimnastik oyunları sırasında belirgin atletik üstünlüğü nedeniyle genç Atinalılar tarafından öldürülmüş bunun üzerine Kral Minos, oğlunun intikamını almak için Atina üzerine yürümüştür.  Bir başka efsanede ise Giritliler ve Atinalılar arasındaki savaş sırasında öldüğü anlatılır

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar