ANNEME MEKTUP

10.05.2018
   ANNEME MEKTUP

                                                                                                                                                     10.05.2018

   Merhaba Canım Annem,

   Nasılsın oralarda? Şunu bil ki sesini, güler yüzünü,  tatlı kızgınlığını, teşekkür edişini, içten  dua edişini, seni sen yapan her şeyini çok özledim. Aslında özledik demeliyim.

   Ne kadar zor aslında insanın sevdiklerini uğurlamak zorunda kalması ve bilmediği bir zamana kadar onu göremeyeceğini bilmesi. Ama buna da alışıyor insan. Alışmalı da...Başka çare yok. Acılar da bu geçici hayatın bir parçası. İçimizi acıtan ve darmadağın eden bir acı ölüm.

    Canım annem, Anneler Günü yaklaşıyor. Sana olan sevgim ve büyük  özlemim dolaşıyor damarlarımda. Her Anneler Günü, bu sevgi ve özlemi bir başka yaşıyorum. Sen de özlüyor musun bizi? Hâlâ sevgin yüreğinde taptaze mi? Evlatların, torunların gözünde tütüyor mu?

   Ne kadar çok şey sormak isterdim sana! Ama önce sımsıkı sarılmak isterim sana. Koklamak isterim güzel kokunu. Ellerindeki çizgileri ve yüzündeki sıcacık gülümsemeyi şiirlerime taşıyıp okumak isterdim sana. Sabrını, inancını, cömertligini, anlık kızgınlığını, titizliğini ve her insanda olduğu gibi kusurlarını da satırlara dökerdim. Kusursuz insan var mı ki! Annelerin de hataları, kusurları olabilir tabii ki. Bize verdikleri emek her şeyin üzerinde bunu unutmayalım.

      Onların varlığı ayrı bir hayat verir eve. Birleştirir, buluşturur ve toparlarlar bizleri. Canımıza can, soframıza aş olurlar. Analar tüttürür ocağımızı. Bize dokunan en müşfik ellerdir anaların elleri.

       Canım annem,  bu mektubu okuyamasan da yazılanları hissedeceğine inanıyorum. Kalbimin sesi dile geldi ve mektup oldu.

       Sevgimden ve hasretimden bir buket çiçek yaptım. Mektubumla yolluyorum. Seni hasretle kucaklıyorum. Seni çok seviyorum canım annem...

        İyiliklerle ve iyilerle olmanı diliyorum.

                                                                                                                         Seni Çok Seven ve Çok Özleyen Kızın
                                                                                                                                             Sevim Kınalı
 
 
Not: Mektubumu, Kasım 2005'te kaybettiğimiz canım annem Fahriye Badem'e ve tüm fedakâr, cefakâr annelere ithaf ediyorum. Şimdiden tüm annelerin Anneler Günü 'nü en içten dileklerimle kutluyorum.


 

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Ahmet Zeytinci

Ahmet Zeytinci

6 years ago

Unutmak zor annelerimizi, neler neler kattılar bizim hayatımıza... Sevgiyi, ilgiyi, bağlılığı bütün güzellikleri onlardan öğrendik... Helal süt verdiler ki bizlere, helalimize haram katmamaya gayret gösterdik... Bir gün için hatırlamak, hediye almak güzel ama her gün aklımızda olmalılar... Haklarını ödememize imkan ve ihtimal yok. Duaları hep yanımızda göçüp gittikleri zamanda hep ekliyoruz biz dualarımıza... Kutlu olsun bütün annelerin bu güzel günü... Tebrikler içtenlikle...

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

6 years ago

@sevimkinali980 | Ahmet Bey, beğeni ve güzel katkınızdan dolayı teşekkür ederim.