Aşka doğru yola çıkmak

17.03.2014

Bu Eser 17.03.2014 Tarihinde Günün Yazısı Seçilmiştir

Sıradan bir günde, umulmadık bir yerlerde çıkar karşına aşk. Gözünü alamazsın, konuşamazsın. Düğümlenir içinde tüm kelimeler. İçinden birçok şey geçirirsin.  Bir daha karşılaşır mıyız acaba diye merak edersin. Masum bir gülümseme yerleşiverir yüzüne.

Aradan zaman geçer, günler, haftalar… Hatta belki aylar… Belki unutursun günlük işlerine dalar ve belki de başkalarıyla başka ilişkiler yaşarsın.

Adı aşk olacaksa bunun, kader bir daha çıkarır onu senin karşına. Ve gördüğün anda yine aynı şeyleri hissedersin. Ve bir daha, bir daha… Tekrarlardır aşk... Ve karşılaştığın farklı ortamlarda farklı bilgiler edinirsin onun hakkında, tanımaya başlarsın, tanıdıkça seversin…

Bazen aylar, bazen yıllar alır aşk. Bazen çok uzun yıllar… Adı aşk olacaksa bunun, kader buluşturur bir yerlerde. Beklemeli insan, emek vermeli, sabır göstermeli. Ve bir gün emin olduğunda sevdiğinden kendini aşka bırakmalı.

Sevmeli insan, başı dönmeli, beklediğine değmeli. Ve tanımalı insan sevilmeye değeceğini bilmeli. Yoksa neye yarardı ki beklemek? Ömründe bir kez sevmeli insan. Ama alelade değil, bambaşka… Ona özgü olmalı, sevgisiyle sevdiğini anlatmalı. Dümdüz bayağı ilişkiler yaşamamalı… Ve geriye dönüp baktığında pişman olmamalı...

 Geriye dönüp bakmamalı…

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar