Aşkla Kelimeleri Telaffuz Ederken…

18.10.2020

 

Aşkla Kelimeleri Telaffuz Ederken…

 

Anlatsam aşkı dünkü yaşadığım evrensel anlatımıyla, herkesin yaşadığı değildir ki aşk ve anladığı bir şeyi nitelemekten öte olduğu için ancak yüzeysel anlar ve bende ancak ona yüzeysel anlatabilirim. Belki de ona karşı gülümseten, bir espri anlatmış olabilirim lakin iyi bir noktaya değinmiş olur aşkın gülmek ve duyguları harekete geçirme noktasında bir adım atmış olabilirim.
Aşkla kelimeleri telaffuz ederken de söylediğim andaki coşkusu sevinci bana değişik hazlar verirken, karşımda ki aynı coşkuyla hissettirmeye bilir. Bunu seviye bazında söylemiyorum yanlış anlaşılmasın, yaşamak hissetmek anlamında söylüyorum. Aşk  her yaştan insanın eğlenerek izleyebileceği komik bir filim de değildir ki, yaşarken karşılıklı ailece komşularla izleyelim, kendine has bir anlatımı yaşam şekli vardır, hiçbir şeye benzemez, her şey ona benzer mesela mutlu olmak, gülümsemek hayata pozitif bakmak koşmak… Güneş gibidir ısıtır, hava gibidir nefes aldırtır, çiçek gibidir kokusu bitmez solmaz…Dünyanın her köşesinde aynıdır aşk, değişmez…
 
Birde şu söz vardır bilmem uygun olur mu?” Boşuna uğraşmayın ana sütüyle, adam olmayacak kişi inek sütüyle ancak öküz olur”! Bakıyoruz dünyamıza aşkla sevmek yok, seviyorum diyor evleniyor ondan sonra eşine malıymış gibi -pardon uymadı lakin böyle ne yazık ki- davranarak esaret altına alarak zulüm ediyor öldürüyor! Aşk kelebeği avcunda tutmak gibidir, çok sıksan ölecek az gevşetsen elini uçacak. Çok sıkma, sen gönlünde aşkın çırasını yak bırak kelebek uçsun zaten sendeki ışığı görünce geri gelecek, şimdi ne demek istediğim az anlaşılmıştır umarım, selamlarımla.
 
Mehmet Aluç

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar