AYDINLIK OLACAK

07.05.2021

AYDINLIK OLACAK

Her düşüşten sonra mutlaka bir ayağa kalkış hikayesinin mutlaka geldiğini biliyorum. Er ya da geç olacak olan bu. Çoğu zaman hayat bize mutlulukları kolaylıkla vermez bunu da biliyorum. Zor da olsa zorlamak gerekir. İstiyorsan sonuna kadar gitmek gerekir. Kendi yolunda sarf edeceğin efor yolun sonunda kazanacağın mutluluktan başka bir şey değildir. Biliyorum.

Düşünsene, sen ne kadar kendi mutluluğunu yaratıyorsun? Onu sana ‘’içimden geldi’’ diye vermezler.  Biliyorsun. Sen uzanıp almazsan asla sahip olamazsın ki. İşte ben tam bu zamanlarda bunu öğreniyorum. Nasıl zamanında kendimi hep kendim üzdüysem şimdi de tam tersini yapıyorum. O ağaçların hepsine tırmanıp hakkım olan bütün mutlulukları topluyorum. Bir gün bedelini ödeyecek olsam bile…

 Sahip olduğumuz her şey için maddi manevi bedel öderiz. Paramız için de, aşkımız için de, nefretimiz, geçmişimiz ve geleceğimiz için de… hepsi için bedel ödemeye mecburuz. Tıpkı yaşamaya mecbur olduğumuz gibi.

Bazen en sevdiğim şarkının en sevdiğim sözündeyim. Bazen de en sevdiğim şiirin en güzel dizesindeyim. Bazen denizin üstünde parıldayan güneş, bazen de vapurların izinde bir martıyım. Sevdiğim ne varsa hepsiyim ve yaşamaya mecbur olduğum bu hayatta biriktirdiğim en tatlı, en minik anılarımdayım. Çünkü böyle zamanlarda nefes aldığımı hissettim ve onları hatırlamak hâlâ nefes almanın bir yolu.

Bu dünyada güneş her gün doğuyor ama bir gün bizim için, senelerce savaş vermiş olanlar için, daha parlak doğacak. O kadar parlak doğacak ki geçmiş de gelecek de hiç olmadığı kadar aydınlık olacak. İnanıyorum.

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Yağmur Buyruklardan

Yağmur Buyruklardan

3 years ago

@yagmurbuyruklardan777 | teşekkür ederimm