Batman’da Yapacağımız, Panel, Yarışma, Gezi ve Şiir geceleri Organizasyonu

27.12.2016
Batman’da Yapacağımız, Panel, Yarışma,  Gezi ve Şiir geceleri Organizasyonu

17- 19 Aralık Dörtyol’da yapılan etkinliğimize katılan, yarışmaya katılan, yarışmada dereceye giren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
 
Telefi ettiğimizi umduğumuz bir iki aksama dışında her isteğimizi anında yerine getiren Dörtyol Belediyesi personeline ve bize bu imkânı sağlayan Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’a tekrar teşekkür ediyoruz. Nazik daveti ve gönüller fetheden sıcaklığı ile bizleri onurlandıran eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a ve Sokullu Külliye’sini bizlere tahsis eden Payas belediye başkanı Bekir Altan’a da şükranlarımızı sunarken Haziran ayında Hatay’da yapmamızı istenen etkinlik için de teşebbüse geçtiğimizi şimdiden sizlere duyurmuş oluyoruz.  
 
II. Türk Dünyası Şiir yarışmamız da 2017 yıl sonuna doğru yapılacaktır.

Üç rakip partinin belediye başkanından böylesi bir sıcaklığı görmememize vesile olan kuvvetin şiir ve sanat olduğunun bilincindeyiz.  Bu vesile ile  etkinliğe katılan arkadaşlarımızın duydukları memnuniyeti dile getiren güzel yazılara,  ziyadesi ile memnun olduğumuz gibi bundan böyle yapacağımız etkinlikler için de bizlere şevk vermiş, bu etkinliğe katılan arkadaşlarımız ESA nın çekirdek kadrosu olarak gönlümüzde yer almıştır.

Değerli arkadaşlar.  TC Batman Valiliği İl Kültür Müdürlüğü ile ESA camiasından Ecir Demirkıran, Şahin Mutlu, Şahamettin kuzucular,  öncülüğünde 15- 20 Nisan tarihleri arasında Türkiye genelinde  “Kardeşlik şiirleri – Şiirlerimiz de kardeş-  sloganları ışığında büyük bir organizasyon, şiir yarışması, panel, gezi ve şiir geceleri etkinlikleri gerçekleştireceğiz.  Bu etkinlik boyunca, Malabadi köprüsünde türküler söyleyip, Hasankeyf sularında sazlar çalıp, Mardin ve Midyat’ta kültür turları atarak, Batman Musiki Cemiyeti ile birlikte şarkılar söyleyeceğiz.

Davetlimiz olacak olan çok sayıdaki dostlarımızın yolculuk masrafları, konaklama, yiyecek ve içecek giderleri Batman Valiliği Kültür müdürlüğü tarafından karşılanacaktır.  Yarışmada ödül alanlara ilan edeceğimiz ödüler verilecek, davet ettiğimiz her arkadaşımıza da hediyeler ve ikramlarda bulunulacaktır.  
Yarışma jürisi, ESA nın edebi kuruluna ilaveten yöreden seçilecek olan birkaç akademisyenden oluşacaktır. Şiir yarışması  “ Kardeşlik türküleri, Şiirler de kardeştir “  temaları içinde düzenlenmiştir. Yarışma şartnameleri ve bildirileri ESA, Batmandaki yayın kuruluşları ve Türkiye geneline hitap eden diğer yayın organları tarafından önümüzdeki haftadan itibaren ilan edilmeye başlanacaktır.
Çok değerli ESA camiasına saygıyla duyurulur.
 

0

3

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar