BEĞENİMİZİ İFADE ETMEK VE BİRKAÇ HATIRLATMA

29.04.2017
Her dakika, her saat, her gün, yani akıp giden zamanla birilikte hızlı bir yazı akışı var. Tabii bu hızlı akış sadece bizim sitemiz için söz konusu değil. Arada okuyamadığımız ve tabiri caizse arada kaynayıp giden çok güzel yazı ve şiirler de oluyordur. Her gün hatta aynı gün içerisinde aynı isimlerin birden fazla yazısını sitemizde görebiliyoruz. Aslında buna da belki bir sınır koymamız lazım. Çünkü okuyup takip etmekte zorlanıyoruz. Hele çok uzun yazıları okumak daha da zor oluyor hayatın bu hızlı akışında. Yeri gelmişken şunu da belirtmek isterim. Ne yazık ki yazım ve noktalama kurallarına ve yazı düzenine yeterince dikkat etmeyen üyelerimiz var. Yazı ne kadar güzel yazılmış olursa olsun, yazım ve noktalama hataları, yazı planının hatalı oluşu, yazıya biraz gölge düşürüyor. Elbette birçoğumuzun yazdıklarında bu hatalar olabilir. Değerli ESA üyeleri hepimiz bu konularda daha dikkatli olmaya çalışalım. Hele ki sitemizin adı Edebî yad ve sanat akademisi ise daha da özenli olmalıyız. Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Yorumlarımızda objektif olmanın önemini , eleştirinin sadece olumlu ya da sadece olumsuz anlama gelmediğini de unutmayalım. Beğendiğimiz yazıların ve şiirlerin varsa olumsuz eleştirisini de yapabilmeliyiz. "Beğen "i tıklayınca olumsuz eleştiride bulunamayacağımızı düşünmeyelim. Yeter ki eleştirmenliği layıkıyla yapalım. Selamlar. Saygılar.

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Esa

Esa

7 years ago

Tabii ki okuduğumuz eserle ilgili fikirlerimizi eser sahibine iletmek maksadıyla yorum yazıyoruz. Eleştirilerin de yazılmasında fayda var. Bazı üyelerimiz eleştirilerini eser sahibine mesaj yoluyla iletiyor. Mesajları da sadece gönderilen kişi okuyabiliyor. Bu yol da yorum sahibinin bir tercihidir. Eleştiriler ve tartışmalar yorum olarak yazılabiliyor. Böyle bir imkanımız var.

Esa

Esa

7 years ago

Ayrıca üyelerimizin bir gün içinde en fazla iki şiir eklemeleri konusunda, uyarılarımızı yapıyoruz. İkiden fazla eserin eklenemeyeceğini henüz otomatik engellemeye geçiremedik.