Bir Adet Kitap Çıkarmak

12.06.2021

Kitap yayınlatamayanlar uzun A4 kağıdına yazıcıdan yazılarını ve kapağı çıkarabilir ve bir ofset matbaada zımbalatabilir. Word da sayfa numarası vermeyi unutmayın ve "Arkalı önlü çıkarın." deyin. Ofset matbaa bunlara sahip. Ben birkaç eserimi çıkarttım. Bir adet yüz sayfalık eserim 25 liraya mal oldu. Eseri kitap boyutunda kestirmeye gerek yok. Matbaacı angarya diye sorun çıkarabilir. "Olduğu gibi zımbalayın." deyin. Word eseriniz çıktıda, sayfa numaranız tek rakamsa birinci sayfada, çift rakamsa ikinci sayfada çıkar. Ayarlamanızı buna göre yapın. Kapak ve yazılarınız için ayrı word dosyası hazırlayın Çünkü kapak düzenlemeniz kalın kartona basılır. A4 kağıdına basılmaz. Arka kapak yazınız veya fotoğrafınız varsa üçüncü word dosyasını oluşturun. Oluşan üç word dosyasını matbaada karışıklık yaratmaması için şu şekilde isimlendirebilirsin. Hikaye baskı, 1. Ön kapak, 2. Arka kapak.

Yok eğer çıktıları ben kendim ciltleyeceğim derseniz malzeleri: falçata, cetvel, tutkal, iğne, naylon iplik, renkli karton, kapçak ve mukavvayı önceden temin edin. Çıktılarınızı düzgün şekilde istif edin. Çıktınızın kenarını düzgünce yapıştırın. Bu dikerken kolaylık sağlayacak. Balley yapıştırıcı daha iyi. Tutkal kuruyunca kenarını iğne iplikle dikin. Önceden hazırladığınız iki kapak mukavvayı kapçakla ciltleyin. Hazırladığınız iki renkli kartonu ikisini de ikiye katlayıp, ön karton ve arka kartonun tamamına tutkal sürüp ciltli kapçağa iyice yapıştırın. Sonra çıktınızın ön ve arka diplerine tekrar tutkal  sürüp, renkli kartonların dibine düzgünce yerleştirip yapıştırın.

Bu yöntemle dört tane eserimi elle ciltledim. Üç tanesini de matbada zımbalattım.

Tuna M. Yaşar

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Esa

Esa

3 years ago

Değerli üyemiz. Esa, Team Veri Teknolojileri A.Ş ile çözüm ve destek ortaklığına girerek yeni bir dönemi başlatmıştır. Bu yeni süreçte paylaşım, yorum, beğeni, puan sistemimize katkıda bulunacak görüş ve taleplerinizi çok önemsiyoruz. Nasıl katkıda bulunmak istediğinizi de aşağıdaki linke giderek belirtmenizi rica ediyoruz. https://edebiyatvesanatakademisi.com/gundemdeki-konular/esa-team-a-s-isbirligi-ve-esa-dan-talepleriniz/73547