bir nesil

11.11.2016

                                                                 BİR NESİL
 
            ‘Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.’ Diyordu milli vicdan,  milli şair,  milli ruh…..Siper oldu gövdeler o gece, vicdanlar coştu, ecdadın ruhu şahlandı ve millet aslına döndü o gece.
         15 Temmuz gecesiydi, haçlı tüm kiniyle çıkmıştı meydanlara, sanki bedir in öcünü almak ister gibi ümmeti Muhammet ten, Selahaddin le hesaplaşırcasına, Fatih Sultan Mehmet e indirircesine ökçeyi, indirmek istediler Asımın nesline.
         Asımın nesli diyordu ya şair. İşte Asımın nesli, çiğnetmedi namusunu yine çiğnetmeyecek. Tanklara toplara karşı bir olacak, siper edecek gövdesini ama bayrağını ezdirmeyecek.
         Peygamber (sav) Uhutta Ayneyin geçidini bırakmayın demişti okçulara, ve bir ders çıkardı bu ümmet, meydanları boş bırakmadı, tehlike geçti dediler, ne bekliyorsunuz dediler…. Ve daha neler neler…. Ümmet liderinin sözünü unutmadı düşman dağı dolaşıp tekrar vurabilirdi istiklali, ümmet unutmadı ayneyin geçidini, unutmadı Çanakkaleyi, unutmadı şeyh Edebaliyi, Osman Beyi…
         Milli ruh şahlandı diyordum ya, kalkıverdi mezarından seyyit onbaşı, Ulubatlı Hasanlar, Aliler, Ebu Bekirler….Ömer HALİSDEMİR oldu, İlhan VARANK oldu, Mustafa YAMAN oldu….ve sonunda zafer oldu, istiklal oldu, zalimlere cehennem oldu, İslama mesken oldu bu koca yürekler.
         Üç kıtaya at sürmüş bir nesil, O nesil ki islamın bayraktarlığıyla şereflenmiş, Nam salmış, kılıç çalmış kafirin yüreğine. O nesil ki peygamber duasını almak için karadan gemiler yürütmüş, o nesil ki kulluktan en yüce mertebeye şahadete yürümüş, o nesil ki…
         Eyy şimdi bu neslin torunuyum diyen enkaz ı vicdanım, vicdanlarımız, bir yanda ecdadım geliyor aklıma, aklıma gelmesiyle Yavuz oluyorum, Ömer oluyorum, Yıldırım Beyazıd oluyorum. Sonra bakıyorum fani bir gözle cesethaneme, rezil oluyorum, beter oluyorum, esfel i safilin oluyorum…
         Eyy Ruhu Mukaddesatım, bir su versen orta asyadan ve bir parça çamur getirsen Arafat dağından, gökten melekler akıtsa furkanı damarlarıma, yerden kök atsam Mevlana nın ruhuna, şimşekler çaksa kalbimin karanlığına ve yağmurlar günlerce yıkasa tenimin günahlarını… ve layık olabilsem bu ecdad ı mukaddesata, yeniden fatihler doğurabilse analar, babalar yeniden hicret etse islamın bağrına….
         İşte o vakit ecdadım rahat edecek, zafer kazanmış eller dua edecek geçmişlerinin ruhuna, şükür için kalkacak yardım isteyen eller, işte o zaman okunacak huzur içinde fatihalar, yasinler…      
Mustafa Mahir HİNTOĞLU 

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Mehmet Aluç

Mehmet Aluç

8 years ago

Allah razı olsun sizden ve milletimizden,bir direnişti aslında dirilişti,gelen ölüme şehadete gülüştü,o gül kokan Resule koşuştu,gönlümüzde İslam iman eksik olmasın inşallah,selam ve dua ile kalın kardeşim.

Mustafa Mahir Hintoğlu

Mustafa Mahir Hintoğlu

8 years ago

@mustafahintoglu352 | Allah hepimizi her türlü kötülükten, şerden muhafaza eylesin hocam.

Mehmet Aluç

Mehmet Aluç

8 years ago

@mehmetaluc147 | AMİN KARDEŞİM AMİN.