Bizim Okul Bi 'Acayip Çocuk Romanı Serisi ve Dan Gutman

16.05.2015
 
 
 
Yazıda “Dan Gutman’ın My Weird School  “ Bizim Okul Bi 'Acayip  “romanı hakkında bilgiler, romanının özeti,  romanın konusu, ana fikri,  romanın kahramanları, Dan Gutman’ın My Weird School  “ Bizim Okul Bi 'Acayip   romanın olay örgüsü,  romanın yazarı, Dan Gutman’ın in hayatı, romanın şahıs kadrosu  yazarın diğer romanları,  , eserden alıntılar yer alır.  Eser hakkında yorumlar,  romanın anlatım tekniği, yazarın bakış açısı, romanın tekniği, romanın türü, çevrildiği diller, eserin basım yılı, basım hikâyesi, yazar ve eseri arasındaki, eserle yazarın biyografisi arasındaki alakalar incelenmiştir.
 
Bizim Okul Bi 'Acayip  Çocuk Romanı Serisi ve Dan Gutman
Yirmiyi aşkın  kitap yazmış olan Dan Gutman’ın en önemli çocuk romanlarından birisi  Özgün adı My Weird School (2004–2008) Türkçeye “ Bizim Okul Bi 'Acayip”!  Adıyla da çevrilen veya Bizim Garip Okulumuz anlamına gelen roman serisidir.
Bu roman serisi  kahramanları aynı kişler olan çocuklar ve gittikleri okulda oluşan  gülünç olaylar üzerine kurulmuştur. Bu roman serisi dışında çocuk edebiyatı dalında hayli popüler bir yazar olan Dan Gutman’ın yazdığı birçok  roman serisi daha vardır.
Dan Gutman, My Weird School adlı roman serisinin  çok sevilmesi üzerine   çeşitli spor etkinliklerinde  bir milyon dolar kazanmak için  şanslarını deneyen çocukların  öykünü anlatan   Million Dollar serisini de yazmış yazarın bu kitapları New York Times’ın  en çok satanlar listesinde yer almıştır. [1]
 Mentry Okulu'ndaki  tüm büyükler oldukça garip insanlardır.  Ana karakterler AJ  okul başkanıdır ve Andrea Young onun ezeli düşmanı dır.  Romanın diğer bir kahramanı olan Arlo Jervis ise okulu sevmeyen bir çocuktur.  
Roman bu ana karakterlerin gittikleri okuldaki acayip büyükler ile yaşadıkları garipliklerle dolu okul günlerini anlatmaktadır.  Bu roman tek bir romandan ibaret olmayıp   kahramanları aynı olan  21 adet roman serisinden oluşmaktadır. [2]Seriyi oluşturan kitaplardan bazıları şunlardır.
  • Öğretmenler Çıldırdı
  • Bizim Okul Bi' Acayip! - Bir Süprizim Var!
  • Bizim Okul Bi' Acayip! - Şeker İster misin?
  • Bizim Okul Bi 'Acayip! - Aramızda Kalsın!
  • Dersimiz: Şamata
“Okulda tuhaflıklar devam ediyor. Yeni kütüphaneci Bayan Roopy okula kafasında bir tavayla geliyor. Bir gün kendini devlet başkanı, ertesi gün masal kahramanı sanıyor. İşin en kötü tarafı da yaptığı deliliklerin farkında değil! Resim öğretmeni Bayan Hannah ise başka bir âlem. 

Tutacaklardan yapılmış bir elbise giyiyor. Çöplerin hiçbirini atmayıp biriktiriyor. Üstelik can düşmanı olan A.J. ve Andrea'dan birlikte çalışmalarını istiyor. Bundan daha kötü ne olabilir ki?
A.J., Michael, Ryan, Andrea ve Emily'nin işleri yine çok zor!
(Tanıtım Bülteninden)[3]
 
[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Dan_Gutman
[2] https://www.goodreads.com/series/41178-my-weird-school
[3] Dan Gutman, Dersimiz: Şamata, Epsilon Yayınları
 

0

0

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar