CENNETLER BEDAVA MI?

18.12.2023
 CENNETLER BEDAVA MI?

          Cennet bedavaymış diyorlar. Biri seksen sene ibadet etmiş cehenneme gitmiş-miş. haram zade imiş, Müslüman cehennemde ebedi kalmazmış. cezasını çeker, sonra cennete gidermiş. Cehennem ebedi olarak gavurların ve münafıklarınmış, hatta münafıklar cehennemin en kötü yerinde olurmuş, derece, derece, kötülük kıdemine göre.

     Diğer biri ise kötülükler, günahlarla yaşamış, bir köpeğe su vermiş cennetlik olmuş. ne kadar kolay. varsa bilelim. çok cahil kalmışız. Cumada imam efendi öyle söylemişmiş. Söyle diyse memur zihniyeti ile söylemiştir. Birde Yasin Gündoğdu, Metin Balkanlı oğlu, Rahmetli Timurtaş Hocamızı da bir dinle veya okuyun da bakalım öylemi, dininizi. hem başkalarından değil, Kaynaklarından Kur an-ı kerim dan, hadislerden, efendimizin, dört halifenin hayatlarını okuyun öğrenin sonra başka hocalar dinleyin veya okuyun yoksa, yarım bilenlerden, yarım dinlersiniz, eksik olur, yolunuz yanlış olur. Hocamın biri vaaz veriyor. cematten biride geç geliyor vaazın yarısını dinliyor. Sonra orda burda yahu kardeşim daha neler öğreneceğiz. Eşeğin sesi abdesti bozuyormuş. Yarın yarım bu kadar. Evet eşeğin sesi sahibinin abdestini bozuyor. Sana ne? Tamanını Timurtas Hocamızdan internetten dinle öğren. Evet internet bilgiler net isteyen cennet yolunu buluyor. isteyen cehennem yolunu buluyor. Cennet bedava kimine göre. Cehennem çok para, çok günahlar istiyor millet cennete değil, çok pahalı cehenneme koşuyor.. Torpilli, memur. Siz den, Biz den memur. Sallabaşı mamur bu kadar bilgi, At binenin değil, Kılıç kuşananın değil artık. Her kesler hak dediği yerde mi? Yüce yaratanımız bilir. Kısa kısa diyelim geçen günlerin birinde Cuma namazı için vardık bir camiye. Cuma günleri bizim stresli günlerimizden. Hocamız vaaz veriyor. Cemaatten bazıları yayılmış en cahil kişinin bile oturamayacağı şekilde, hocanın da göreceği yerlerde. Ayetler-Hadisler okunuyor yayılan cemaat istifini bile bozmuyor, hocada tek kelime etmiyor. Camii adabına uyalım diye. tık yok. Neyse diyoruz. Hoca güzel, güzel anlattı sonuna da, bir çuval incire bağladı mevzuyu, oldu mu şimdi. Hoca vurdu, vurdu vuruldu. Güzel konuşmanın sonunu, “Zamanınıza biraz tecavüz etmişiz hakkınızı helal edin “deyip vaazı bitirdi. Oldu mu şimdi. Kötü bir kelime yakıştı mı? Kötü kelimeler. Mecburiyetlerde kullanılır. Zamanımızı aşmamış olduk var. Süremiz iyi kullanmışız var. Bizce hiç olmadı. Çifçiler bilir. Her tohum her toprakta güzel ürunler vermez. Toprağına göre tohum, tohumuna göre toprak, bakım emek gerek. Her mevzuda her cemaate aynı ölçüde verilmez. Yasin Gündoğdu hocamızın kulakları çınlasın, net'te anlatsın öğrenin. Bilenlere cahilce kulanılan kelimeler. stres yapar. Memleketimizde hoca bol, iyisi de var, kötüsü de, bilmek okumak gerek. Ağlamak, sızlanmakla olmuyor.

  Okuyacaksın dinini, hadisleri, dört halifeyi bileceksin. sonra hocaları dinleyeceksin, Terazin yoksa ölçemezsin. Terazide ölçeceğin konu ile orantılı olmalı. Yanlış terazi yanlış ölçer.  Bizden uyarması. Hayırlı cumalar cümlemizin ömrü bereketli olsun. Hayırlara vesile olur İnşaAllah.

""Güzel ahlak, din değildir. İslam dini insanın ahlakını güzelleştirir" Ahlakınız güzelleşmiyorsa sıkındı kişilerdedir. 2222019

 

 

 

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar