Edebi Yad Ettik Ediplerle

21.12.2016
            Edebiyatın manası hep düşündürmüştür beni, edebiyatla yollarımız birleşeli. Artık, "yazın dünyası" deniyor edebiyatla ilgili olanlara da benim yüreğim çok acıyor. Yazın çizin ama aklınıza her geleni değil diyorum dilim döndüğünce, sesimi duyurabildiğimce.
              ESA, "Edebi Yad" açıklaması ile karşıma çıktığında sanal alemde adıyla müsemma gerçek bir site bulabildiğime o kadar çok inandım ki  hemen üye oldum. O gün bu gündür karınca kararınca bir şeyler yazmaya çalışıyorum. Sözüm beni ne kadar edip eder benim takdir edeceğim bir şey ddğil ama ben, adımı sanımı bir kenara bırakıp maksudumu, güzeli güzel yazmak olarak belirledim. Hislerimin kölesi olmamak için sözlerimin efendisi olmaya gayret ediyorum işte.
             Sanal alem dediğimiz dünyada da yalnız hayatın tadı yok. Elimizden tutan, varlığı ile örnek teşkil eden, bize güven aşılayan büyüklerimiz, hocalarımız elbette bizi yalnız bırakmıyorlar; insan çıktığı   seferde maksuna koşarken beraber dirsek çürüttüğü kardeşlerini de yanında istiyor. Onlarla ayrı kaldığımız yılların telafisi mümkün olmasa da en azından teknolojiyi lehimize kullanmalıydık. Sıra arkadaşımı üyeliğe ikna etmemin zor olduğunu düşünüyordum meğer siteyi okuyup tanımaya çalışıyormuş. "Nerdeyse bütün şiirleri, yazıları okudum, baktım ki bu site, aynı zamanda bilgi sitesiymiş, ilmî yazılarla birlikte, gerçekten bir akademiymiş."deyince hemen sonra tarih kızı da siteye üye oldu, yıllar sonra yeniden sacayağı oluşturduk.
            Aytül Kaplan'ı ilmi makaleleri ve yoğun çalışma hayatı bizden ayrı tuttuğunu zannede dursun biz adım adım takipteyiz medar ı iftiharımızı. 
             Seferi de içinde sakladığı cevherini bizlerle paylaştıkça zenginleştik,zenginleşiyoruz, zenginleşeceğiz. Birbirimizin yüreğinin  şifrelerini emanet taşıyoruz hatıralarımızda. 
              Esa bizi sanal ortamda buluşturmakla kalmadı, kavuşturdu da. Her güzel şey gibi çok kısa gelse de asra bedeldi vuslatımız. 
                Şiir yarışmasına katılmaya cesaretimiz mi yoktu seferimizin henüz başında olmanın verdiği idrâk ile mi önce elimiz yazmaya varmadı. Sonunda davete icabet etmek istedik.Tarih kız, mesleğinin gereği midir bilmem yine sonradan eşlik etti bize.  Allah utandırmasın dileklerimizle katılmış olduk hepimiz.
                  Sıra etkinliğe katılmaya gelince yine anca beraber kanca beraber dedik ve düştük yollara. Basel az ötemizde Antakya burnumuzun dibindeymiş meğer. Ailemiz, akrabalarımız ve tarih kızımız seferber oldu bizim için.  Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun anlatın bakalım gezip gördüklerinizi deyince onları anlatan çok olur. Ben saatlerle sınırlı iki günün bitip tükenmez hazzına dem vurmak istiyorum sadece.
                 Gönül dostlarıyla gönülden sohbet, ud ve kanun konserlerinin ruhumuza su serpmişcesine rahatlatıcı etkisi, kendini değerli hissettiren sözler ve nazarlar, etrafımızda pervane olan onca insan...
                Vuslat olunca aşk biter derler ama bizim aşkımız ömrümüzce devam edecek ta ki arus günümüze kadar
                 Daha ne olsun ediplerle edebi yad ettik biz.
                Şehamettin Kuzucular ve hepsi birbirinden değerli hocalarımızın fedâkârane çalışmalarıyla deryada bir damla olabilirsek ne mutlu bize.
                Bizleri evimizde hissettiren yönetici  ve çalışanlara da ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Seferi (Nurcan Bedir Ören)

Seferi (Nurcan Bedir Ören)

8 years ago

Paha biçilmez buluşmamızın hissettirdiklerini toparlayıp özünü yazmışsın, her zaman olduğu gibi... Ellerine, yüreğine sağlık... Nice etkinliklerde yine buluşmak ümidiyle...

Maksud - Maksude

Maksud - Maksude

8 years ago

@maksudmaksude456 | Bulutların üstüne yazdım aşkı sevdayı// Yağmurlarla dökülsün sevenlerin üstüne// Okunur bir yerlerde anlatırsam Mevlayı // Beli bükülsün kemin belli aşkın kastı ne// Hizmetkarlık şereftir iyiye ve güzele// Ömrümü feda etsem az mı gelir ezele// Derdin ilahi aşksa sızla yüreğim sızla// Bu uğurda yaşadı öldü yazın büstüme// .................................................................... Teşekkür ederim .

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

Ne kadar güzel ve ne kadar edebi bir yazı cevher işlenmez ise toprakta atıl kalıyor. İnanın şu yazıda anlattıklarınızdan ziyade anlatımınıza dikkat ettim. Ülkede kendimi allame sanan sadece şucu bucu oldukları için ortalıkta manken gibi dolaşan tanınmış narkozcuların yüzde doskan beşinde böylesi bir ifaade üslup arasan bulunmaz. Etkinliğe gelince her şey için ben de teşekkür ediyor sevgiler sunuyorum. Her sene her defada her kere daha iyisine ....

Maksud - Maksude

Maksud - Maksude

8 years ago

@maksudmaksude456 | Ne diyeceğimi bilemedim hocam. Teşekkür ederim.Daha iyiye daha güzele olan yolculuğumuzda sizlerleberaber yol alabilmek ümidiyle diyebiliyorum.

Şahin Mutlu

Şahin Mutlu

8 years ago

Gönül dostu Maksut Kardeşim, öncelikle sağlık ve mutluluk dileklerimle sizi tanımaktan onur duyduğumu ifade etmek isterim. Bu güzel yazınızla birlikte fotoğraflardan ve yazılardan oluşan albüm/dosya çalışmamı bitirir bitirmez mail adresinize ulaştırmaya gayret edeceğim. Duâlarda ve güzel haberlerde buluşmak dileğiyle selam ve muhabbet... Hoşça bakın zâtınıza...

Maksud - Maksude

Maksud - Maksude

8 years ago

@maksudmaksude456 | Allah razı olsun hocam. Açtığınız yolda ilerlemeye çalışacağız inşallah. Her şey için ne kadar teşekkür etsek azdır.

Aytül Kaplan

Aytül Kaplan

8 years ago

Maksudumuz sevgili Zeyneb'im, güzel arkadaşım.. hissettiklerimi nasıl anlatayım..anlatabilecek kelimeleri bulamıyorum...kardeşimiz olduğun için teşekkür ederim....selamlar..sevgiler...

Aytül Kaplan

Aytül Kaplan

8 years ago

@aytulkaplan934 | Sayın hocam fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyoruz..saygılar...selamlar

Maksud - Maksude

Maksud - Maksude

8 years ago

@maksudmaksude456 | Mendil yollasan yeter... İyi varsınız...