EDEBİYAT VE SANAT AKADEMİSİ E DERGİ. 1. SAYI

14.03.2017

 
 
EDEBİYAT VE SANAT AKADEMİSİ E DERGİSİ
 
 
 
 

1. SAYI İÇİN TIKLAYIN

 
Edebiyat dergileri içerikleri ile değer taşır. Yoksa yaygın bir ifadeyle taşrada veya metropollerde yayınlanması ile değil… Dergiler edebiyatın kılcal damarlarıdır. Onlar olmadan ileri düzeyde bir edebiyat oluşturulamaz. Bu damarlar cılızda olsa, küçük de olsa bir işlev taşır.
İnsanın olduğu her yer bir edebiyat ortamıdır. Günümüzde en ücra köşelerde dahi okullar, kütüphaneler, okurlar vardır. Dijital çağın gereği olarak bilgiye ulaşmak ne kadar kolay ise kendimizi ifade etmek de o kadar kolaydır.
 
Digital çağın doğurduğu sanal âlemin elbette eksik, yanlış tarafları da mevcuttur. Ancak bu bahanelere sarılıp ona sırt dönmek de doğru değildir. Bu bir araçtır. Araçlar ise onu kullanan ellerin amaçları doğrultusunda işler.
 
Edebiyat yapmak isteyen, düşünen, yazan, eli kalem tutan herkes bir şekilde bu sanal âlemde sesini duyurmaktadır.
 
Bu imkân bir nevi ekonomiktir de aslında… Zira kitap ve dergi maliyetleri çok yüksektir. Birçok edebiyat dergisi maddi imkânsızlıklar nedeniyle birkaç sayı çıkardıktan sonra kapanmaktadır.
 
Bunun birçok sebebi olabilir. Örneğin çok sayıda derginin var olması, insanların okumaktan uzak durması, abonelik sisteminin tam anlamıyla çalışmaması, fiyatların yüksekliği vesaire…
 
Bu sebepler yüzünden edebiyat dergiciliği olmayacak mı? Elbette olacak… Birçok dergi her olumsuzluğa rağmen direnerek yoluna devam etmekte… Ancak bu dergilerde yer almak da kolay değil. Bu defa yazarlar da kendilerine bir çare olarak E Dergi dediğimiz dijital dergiler çıkarmaktalar.
Bu ise hem maliyeti düşük, hem de daha geniş kitlelere ulaşmak adına daha avantajlı olmakta…
 
Bu avantajlar eğer ciddiyet, kalite gibi belirli kriterlerden uzak ise dezavantaja dönüşebilmekte…
 
İşte bu artılar ve eksiler üzerinde düşünülerek Edebiyat ve Sanat Akademisi ailesi olarak bir E Dergi çıkarmak istedik. Genel olarak bu dergi en başta siz yazarlarımızdan oluşan okuyucularımızın tüm beklentilerine cevap verecek şekilde dizayn edilecektir. Bu amaçla dergimiz edebiyatımızın tüm şubelerine yer verecek, her türde yazılmış metinleri içerecektir.
 
Dergide canlılığı sağlayacak anekdotlar, özel bilgiler, edebiyat içerikli haberler de yer alabilecektir. En önemlisi derginin daha iyi olabilmesi amacıyla eleştiri ve önerilere açık olunacak, okurların yapacağı her eleştiri ve öneri bir şekilde cevaplanacaktır.
 
 
YAYIN KURULU 
 
HALİT YILDIRIM
AYTÜL KAPLAN 
ERDEM KONUR
SEVİM KINALI 
 
 
 
 
YAYIN İLKELERİ
 
Dergimiz “her mevsim bir sayı”  sloganıyla yılda dört sayı çıkacaktır.
Dergimizde edebiyatın tüm şubelerinde yazılar yayınlanacaktır.
Dergide yayınlanacak tüm yazılar Türk Milletinin taşıdığı tüm milli ve manevi değerlere uygun olmak zorundadır. Bölücü, kişisel hakları ihlal eden, müstehcen, gayri ahlaki yazılar kesinlikle yayınlanmayacaktır.
Her yazarın bir siyasi düşüncesi olabilir. Dergimiz milletimizin birlik ve beraberliğine, refahına hizmet eden tüm görüşlere saygılıdır. Ancak dergimiz günlük politik mülahazalara kapalı olacaktır.
Akademik makaleler tüm akademik dergilerde olduğu gibi kaynaklarıyla birlikte yayınlanacaktır.
Yayın hakkı satılmış, telif alınmış eserler dergiye gönderilmemelidir. Bu durumda çıkan hukuki sorumluluklardan yazarlar sorumlu olacaktır.
Dergimizde önceden duyurulmak kaydı ile yeterli yazıya ulaşıldığı takdirde Özel Sayı da yayımlanabilir. Belirli bir konuyu kapsayan Özel Sayı’nın yayımlanmasına Yayın Kurulu karar verir.
Dergiye gelen yazılar yayın kurulu tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra yayımlanır. Yayın ilkelerine uymayan yazılar yayınlanmayacaktır.
Yazı Kurulu gönderilen yazıları yayımlamamak hakkına sahiptir.
Yazı Kurulu, yayımlanan yazılarda yazının bütünlüğünü bozmayacak küçük düzeltmeler yapabilir.
Gönderilen yazılar yayımlansın yayımlanmasın geri gönderilmez.
Yazılar, derginin [email protected] e posta adresine gönderilecektir.
Dergiye gönderilen yazılar Word yazı formatında yazılacaktır.
Dergimizin ticari bir yönü ve amacı olmadığı için yayımlanan yazılara telif ücreti ödenmeyecektir.
Dergide yayımlanan yazılarda ileri sürülen görüşler ve yazının yasal sorumluluğu yazarlarına aittir.
Yayın kurulunun gözünden kaçan intihal, alıntı gibi hususlardan da birinci derecede yazarları mesuldür. Bir şekilde başkasının yazılarını kendi adıyla yayınlatan kişiler tespit edildiğinde hiçbir şekilde bir daha yazısı yayınlanmayacaktır.
Yayınlanan yazılardan alıntı yapılması durumunda, kaynak belirtilmesi zorunludur.
Dergilerde yazılan yazılar yazarların veya yayın kurulunun seçeceği görsellerle desteklenecektir.
Dergimiz her sayıda bir konuyu dosya olarak öne çıkaracak, bu konu etrafında gelen yazılar  “Dosya”  etiketi altında birlikte sunulacaktır.
 
İlk sayımızda Olacak Bazı Konular
1. Mehmed Akif ve İstiklal Marşının Kabulü konulu yazılar
2. Âşık Veysel ile ilgili yazılar
3. Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadın konulu yazılar
4. ESA Dörtyol Programına katılan arkadaşlarımızdan izlenimler
5. Batman Programı ile ilgili yazılar
6. Diğer 
 
Yazılarınızı bu ayın sonuna kadar [email protected] adresine bekliyoruz.
 

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Esa

Esa

8 years ago

Dergimizin kültürümüze, sanatımıza, sitemize , yazacak ve okuyacak olan herkese hayırlı olması dileğiyle... Hiç bir ticari kaygı taşımayan E Dergimiz edebiyat ve sanatın gerekleri dışında hiç bir egoyu parlatmaya, hiç bir gündelik siyasi düşüncenin çıkarlarına veya propağandasına alet olmaya kalkışmayacaktır. ESA E derginin arkasında gönül güzelliği sanat ve edebiyat sevgisinin dışında hiç bir güç yoktur. Hiç bir güçten de hiç bir talebi olmayacak , ESA E DERGİ bu nedenle sadece Edebiyat ve Sanata hizmet edecektir.

Maksud - Maksude

Maksud - Maksude

7 years ago

Edebi yâd çalışmalarından dolayı değerli hocalarımızı canı gönülden kutluyorum. Çorbada tuzumuz olması için biz de gayret edeceğiz.

Erhan Tığlı

Erhan Tığlı

7 years ago

Derginize şimdiden uzun bir ömür diliyor, yaptığınız bu hizmetten dolayı size teşekkür ediyorum. Dost selamlar.

Esa

Esa

7 years ago

@esaesa446 | Sizlerin değerli katkılarını her zaman önemser bekler, çok teşekkür eder makbul dualarınızı bekleriz Zeynep Hanım

Köksal CENGİZ

Köksal CENGİZ

7 years ago

Başta Muhterem Kardeşim Şahamettin Bey olmak üzere Değerli Yönetim ve yayın kurulu ekibine bu güne kadar göstermiş oldukları üstün gayretlerini bir kere daha takdir ve "esaedergi" faaliyetini hayata geçirmelerinden dolayı da tebrik ve şükranlarımı arz ediyorum. E dergimizin, Türk Edebiyatına ve Yazar ve Şâirlerimizin eserlerinin daha büyük okuyucu kitlesiyle kucaklaşması noktasında çok önemli katkılarının olacağına inanıyorum. Bu gayretin, Türk Edebiyatı mensuplarına ve Edebi yad Camiamız hakkında Hayırlara vesile olmanı diliyorum. En derin sevgi saygı ve muhabbetlerimle...

Mehmet Aluç

Mehmet Aluç

7 years ago

E posta adresine yazılarım göndereyim dedim başarılı olamadım,hata mesajı aldım.

Seferi (Nurcan Bedir Ören)

Seferi (Nurcan Bedir Ören)

7 years ago

Allah yolumuzu acik etsin, basari ve kolayliklar diliyorum...

Halit Yıldırım

Halit Yıldırım

7 years ago

Dergi için başarı dilekleri ve hayır dualarını eksik etmeyen kalem dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Dergimizin e posta adresi çalışıyor ve mailler geliyor. Adresi bir kez daha yazıyorum. [email protected] İlgi ve alakanız için sonsuz teşekkürler...

Esa

Esa

7 years ago

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

7 years ago

@sevimkinali980 | Dergimizin; edebiyat ve sanat adına, daha da önemlisi insani değerlerin vurgulanması ve gönüllerde yerleşmesi adına güzel eserlere ev sahipliği yapmasını diliyorum. ESA ailesine ve bizi takip eden değerli okurlarımıza saygılar, selamlar...

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

7 years ago

@sahamettinkuzucular293 | I. sayı için çok sayıda yazı gönderilmiş ve ilk sayı ile çıkacak yazılar geçen hafta belirlenmiştir. II. Sayı için yazıda belirtilen link ten sorumlu arkadaşlarla iletişime geçebilirsniz.

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

7 years ago

E DERGİ YAYINLANDI HERKESE HAYIRLI OLSUN

Filiz Çakmak

Filiz Çakmak

7 years ago

1.sayı hayırlı olsun. Ben geçen hafta bi yazı göndermistim. Peki o 2. Sayı için geçerli mi oluyor? Yoksa yeniden göndermeli miyim ?

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

7 years ago

@sahamettinkuzucular293 | Gönderilen yazılar E-Dergi yayın kurulu tarafından değerlendirilip seçilen yazılar dergiye alınmaktadır. Gönderdiğiniz yazı 2. Sayının temasına uygun olur ve kuruldan geçerse dergiye alınacaktır Filiz Hanım.

Tayyib Atmaca

Tayyib Atmaca

7 years ago

Aziz dostlar hayırlı olsun, derginiz güzel dostluklara vesile olsun inşallah.