Egolarıyla Öldürenler

06.03.2019

Egoist insanları oldum olası anlayamamışımdır. Kendini seversin, önemsersin bunların hepsine tamam ama nasıl olur da karşındakini yerin dibine sokarcasına, onun nasıl hissedeceğini önemsemezcesine kendini överek arşa çıkarırsın? Anlayamayıyorum. Bencilleri... Kendisi iyi olsun da yanındaki arkadışıymış, kardeşiymiş ayırt etmeden ona ne olursa olsun diye düşünenleri. 
   Bencil, egoist, kendi kibirlerinde boğulan bu insanlar için küçük düşürmek kolay, kalp kırmak kolay, bile isteye can yakmak çok kolay. 
 Hiç düşünmezler ağızlarından çıkan sözlerin ağırlığını, cümlelerin karşısındakine nasıl varacağını. Akıl edemezler mesela söylediklerinin o kişide bardağı taşıran son nokta olabileceğini. 
   Kimsenin içini, hayatında nelerle mücadele ettiğini bilemezsiniz. Ama herkesin bilmesi gereken çok önemli bir şey var ki o da sözlerimizle insanların hayatını etkilediğimiz. 
 Senin ağzından çıkan bir kırıcı söz koskoca bir hayatı sona erdirebilir. Hatta daha sert söyleyeyim, senin yüzünden birisi intihar edebilir. 
    İnsanların güvenini düşürmekten, kendini yüceltirken başkasını aşağılamaktan mutluluk duyanlar, sizin yüzünüzden bir insan canına kıyabilir.  Bir düşünün. O zaman, bunun vebalini kaldırabilecek kadar egoist olur musunuz hâlâ ? Hâlâ mükemmel olduğunuzu düşünür müsünüz? Devam eder misiniz kalpleri incitmeye? 
 
   ​İnsanları öldürmeye devam eder misiniz?... 
  

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Mete Han

Mete Han

6 years ago

İnsanlığın varoluşundan beri egoizim hayatımıza hakim olmuş maalesef. Egoizim insanın nefsine esir olması durumudur. Nefisi kardeşi kardeşe evladı babaya, düşman yapar.Nefis nice evliyaları, velileri hatta peygamberleri bile alt etmiş. Kabil de Habili nefsine yenilerek katletmemiş miydi. Nefis insanın içindeki şeytanın tam kendisidir. Ne mutlu nefsine köle olmayanlara. Kii gerçek insan onlardır. En güzel günler sizinle olsun

Aytül Kaplan

Aytül Kaplan

6 years ago

Ederler ne yazık ki...

Ezgi KUZUCULAR

Ezgi KUZUCULAR

6 years ago

Ego elbet şarttır, yine tam olarak katılmıyorum,Herkeste egolu insanlarla savaşabilecek kadar egonun bulunması gerekir,sadece gerekli durumlarda su yüzüne çıkabilmesi için.Önemli olan egonu nerde ne şekilde konuşturacağını bilmekte marifet...

Ezgi KUZUCULAR

Ezgi KUZUCULAR

6 years ago

Hayat bir savaş.Silahsız savaşa katılmak bile bile ölüme koşmaktır.İnsanları değiştiremeyiz buna gücümüz yetmez,ama değişime içeriden başlayabiliriz,kendimizden...