EMRE İTAAT

28.09.2023

    

 

 

 

 

     EMRE İTAAT

 

        Bütün insanların huzursuzluklarının, dertlerinin, hastalıklarının, sorunlarının sebebi kendi hataları olan emre itaatsizliklerinden kaynaklanıyor. Verilen görevleri harfiyen yerine getiren veya getirmek için azami gayret gösterenler istediklerini genellikle elde eder, huzurlu yaşar kolay koy hasta da olmazlar. En önemli hatamız itaatsizliklerimiz.

        Hz Adem a.s. dan beri hiçbir şey değişmemiş.. Yok ilim söyle ilerledi, bilim söyle ilerledi insanlar çok kültürlü oldu. Her kes her şeyi biliyor, sözde eşitlik var, demokrasi var, insan hakları, hayvan hakları, şimdilerde lanetlikler hakları .. Neden huzur yok, huzursuzluk çok, savaşlar hastalıklar, hani tıp ilerlemişti, hastalıklar artıyorsa, çareler hikayeye dönmüşse hepsi palavra gibi. Hastaneler arttı, Eczaneler arttı icraat eksilerde, hastalıklar artıyor her yerde.. Bir Doktorun doğrusunu diğeri yalanlıyor. Eksik diyor fazla diyor.. hep çene, oyalama paraları kapmaca.. Sigara, içki sağlığa zararlı, Doktorlar içer, Öğretmenler, Bilimciler içerler kendi sözlerine kendileri muhalefet eder..  Emir başkalarına kendileri her haltı yerler.. İnsanların çoğunluğu böyle Kadını, Erkeği yanlışlarda el ele barış içinde yaşarlar, doğru işlerde kavgalar savaşlar yapılıyor..  Hani akılını kullanma algılarla uyutuluyoruz.. Okumuşumuz, cahilimiz yanlışlarda çok iyi anlaşıyor. Yüce Yaradan Hz Adem a.s. mı yarattıktan sonra iblise  Emir verdi Hz Ademe secde et.. İblis hariç bütün yaratılanlar emre itaat etti. Sonuç sonsuz cennetlerden kovuldu. İtaat Etmeyen kendisi, suçu Adem a.s. attı onun yüzünden oldu diye.. Bütün Hz Adem çocuklarına düşman oldu.. Önce Hz Adem a.s. mı yalanlarıyla kandırmak için uğraştı yasak. olan meyveden yediremedi, vaz geçmedi Hz Havva annemizin merakı, ısrarı yanlışlara ilk adım oldu. Binlerce yılda değişen bir şey yok.  Erkekler yok dese de kadınların ısrarı yanlışları hep yaptırdı. İblisin hala kullandığı kadınların cazibesi erkeklerin başının en büyük belalarında biri, sonra çocuklar, Alış veriş merkezlerinin süslü püslü ürünleri çocukları ve kadınlar için, hem çeşit çok hem pahalı. Vur erkeklerin sırtına borç yükünü hem sağ iken, hem de ölünce ödesin. İblis acır mı Hz Adem a.s. çocuklarına eğlencelerde, içki, sigara, uyuşturucu.. Yüce Yaradan neleri yasakladıysa iblis güzel gösterdi algılarla azar azar ruhlarına işliyor. Günahlarını katlatıyor.. Kadınları erkekler, erkekleri kadınlar anlayamaz, yaradılışlar farklı .. Yüce Yaradanın Emirlerine uyanlar, Efendimiz. S.a.v. in rehberliğin huzur içinde yaşarlar..  İnsanlar patronlarının, emirlerine uyarlarda, Yüce Yaradanın emirlerine uymazlar..  Emre itaat cennetlere götürür, itaatsizlik cehennemler görür..

        Emre itaat her yerde işe yarar, insana saygınlık kazandırır, itaatsizlik hiçbir yerde rezil eder, iblisi ve ona kölelik edenleri sevindirir. Yüce Yaradan bir insana günde beş kez huzuruna almayı nasip etmişse o insan için Ölüm korkusu, rızık korkusu olmaz,  huzurlu yaşar. Hastalıklar dertler küçük büyük günahlarını sildirir..  Dertler ona dermen gelir…  Her şeyi bilmek Yüce Yaradana mahsustur.. Bunu iddia etmek hadsizliklerin en çirkinidir, Bencillik, kindarlıktır, o da bilisin özelliklerindendir.  İblisin Algılarından uzak günleriniz daim olusun..

 

 

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar