ESA E DERGİ PROJESİ YÖNET YÖN VER KATIL

19.02.2017

ESA E DERGİ
 
 
Camiamızın değerli editörlerinden bazıları yılda üç dört sayı ESA E DERGİ çıkarılmasını talep etmektedir. ESA E DERGİ nin ESA da yayımlanan seçilmiş yazılar, şiirler ile site dışından E DERGİ de çıkması için gönderilen yada seçilen  makalelerden oluşması,  ESA E DERGİnin e posta halinde isteyenlere yollanması, hatta belli sayıda da matbu olarak yayınlatılması düşünülmektedir.
 
ESA olarak - bu projeyi yürütebilecek bir ekip kurulduğu takdirde-  böyle bir projeye destek olmak bize hem sevinç hem de onur verecektir.  Bu nedenle bu başlık açılmış ve ESA E DERGİ PROJESİ nin  vizyonu, misyonu ve  proje sorumlularını oluşturmak  teşebbüsüne geçilmiştir.  Bu  başlıktaki bu yazı  bu amaca ulaşmak  içindir. 
 
Önceden matbu veya e dergi çıkaran bir çok üyemizin olduğunu da biliyoruz.   Edebiyat ve  Sanat Dallarının her birinin belli bir alanında uzman olan  editörlerimizin bu konudaki görüş öneri ve talepleri   ESA E DERGİ si projesinin netleşmesinde özel önem arz etmektedir.  Projenin netleşmesi için  başta fikir sahibi Erdem Konur olmak üzere  diğer editörlerimizin  görüşlerini almaya çok önem veriyoruz.  
 
Ayrıca üyelerimiz arasında ESA E DERGİ yönetimine girmek ve konu hakkında görüş sunmak isteyenlerin de   bu platformda  görüşlerini paylaşmalarını  ve ESA E DERGİ PROJESİNDE  yer almayı arzu edenlerin de başvurularını buraya yapmalarını rica ediyoruz. 

23

7

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Esa

Esa

8 years ago

@esaesa446 | Yunus Bey, sitemiz ve sağladığı olanaklar gönüllü ve aktif her üyemize açıktır. Edebiyat öğretmeni olarak bu projede yer almak isteğinize kısa zamanda yanıt vereceğiz ama proje dahlinde neler yapabileceğinizi ve neler düşündüğünüzü de paylaşırsanız memnun oluruz.

Aytül Kaplan

Aytül Kaplan

8 years ago

sayın hocam ben hazırım..makale gönderebilirim,yazı yazabilirim, inceleme yapabilirim..saygılar, selamlar...

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

@sahamettinkuzucular293 | Mevcut halde önce bu dergiyi hazırlayacak bir ekipe ihtiyaç var. Bu ekip her sayı için bir tema hazırlamalı, derginin, dizgisini, kapak resmini , sayfalandırmasını yapabilmeli, daha sonra her sayıya özel yazılar arasından seçim yapmalı, içerikleri değerlendirmeli ve yayına hazırlamalıdır. İlk başta oluşması gereken kadro budur. İçeriğini oluşturmak işin en kolay yanı. Üstelik bu dergi yılda en fazla beş altı kere çıkabilir ve her sayıda bir edipin ancak bir yazısı ile bir şiiri yer alabilecektir. Bu nedenle ilk aşama dergi ekibin kurulması , e derginin vizyon, misyon , kural , dizgi, seçki ve düzenleme işlerini yapabilecek kadronun oluşmasıdır. Bu kadroda yer almak isterseniz sizi memnuniyetle kabul ederiz Aytül Hanım.

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

@sahamettinkuzucular293 | Hocam şiirlerinizi ve yazılarınızı diğer arkadaşlarımız gibi sitemizde de paylaşabilrsiniz. Siteye her üye şiir ve yazı ekleyebilir. Şu anda E derginin yönetici kadrosunu oluşturmak çabasındayız. E dergiyi dijital ortamda hazırlayacak ekip oluştuktan sonra her sayının temasına uygun içerikleri de bu kadro seçecek, bu ergi yılda üç beş defa çıkacak , o sayının temasına uygun olmak şartı ile- bir edipin en fazla bir şiir ve bir yazısına yer verebilecektir. E dergi yi hazırlayacak olan kadroda yer almak isteyecekseniz bu konuda neler yapabilirsiniz, tecrübeniz ne yöndedir diye sormuştuk.

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

8 years ago

Şahamettin Bey, ESA e-dergi çıkartma düşünceniz son derece anlamlı. Yazıların daha kalıcı olması ve ESA'nın, adını daha geniş kitlelere duyurması açısından ESA e-derginin doğru bir adım olacağı düşüncesindeyim. Daha önce belirttiğim gibi, bu çalışmada bir katkım olabilirse bundan mutluluk duyarım. Saygılar. Selamlar.

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

@sahamettinkuzucular293 | Sevim Hanım, Eski bir dergici olan Halit Yıldırım adlı Üyemizin yönetiminde ESA E DERGİSİ yönetici kadrosunda olacaksınız. Özelinize atacağım telefon numarasından ve site mesaj panosundan vb onunla temasa geçerseniz memnun olurum.

Erdem Konur

Erdem Konur

8 years ago

Oldukça olumlu bir girişim.ESA gibi oldukça değerli bir kuruluşa,eminim çok şey katacaktır.E Dergi'deki yazıların Türkoloji ve Türk Edebiyatına değerli katkılar sunacağından eminim.Şimdiden hayırlı olsun.

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

@sahamettinkuzucular293 | Erdem Bey, Sevim ve Aytül Hanımla site için mesaj yoluyla iletişime geçmenizi rica ediyorum. Halit beye de ulaşırsınız.

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

@sahamettinkuzucular293 | Aytül Hanım, ESA E DERGİ PROJESİ sorumluluğu derğici Halit Yıldırım, Erdem Konur , Sevim Kınalı ve size aittir. Aşağıya bakarak Erdem Bey ve Sevim Hanım ile iletişim kurabilirsiniz. Halit Yıldırım'a site aramadan ulaşabilirisiniz.

Songül Özel

Songül Özel

8 years ago

E dergi çok iyi olur. Kültürümüz daha geniş kitlelere ulaşır.

Mehmet Aluç

Mehmet Aluç

8 years ago

Harikasınız kardeşlerim harikasınız,bu aralar çok şükür sitemizde gönülden gülümseyerek gelen kardeşlerimizin çokluğu güzel şiirleri ile hiç bir edebiyat sitesinde bulunmayan güzellikleri yaşıyoruz Elhamdulillah...Rabbim sayılarını ve gönül güzelliklerini arttırsın,bunda katkısı olan Şahamettin kardeşim ekibinin gönlündeki gülümsemesinin katkısı en ön planda gelir,onlara herkes adına teşekkürler ediyorum.Dergi konusuna gelince elimden gelen bir yardım olursa gönülden koşarak yardıma hazır olduğumu bilmeleri yeterlidir.Başım gözüm üstüne,gülümseyen gülümseten gönlü güzel insanlarla olmak gurur vericidir.Herkese selamlar ve sevgilerimi yolluyorum,selam ve dua ile. Not:Bu arada Batmandaki etkinliğe yeni olmuş olduğum BY PAS kalp ameliyatından ve sancılarının devam etmesi nedeni ile katılamıyorum kusuruma bakmayın kardeşlerim,Rabbim yolunuzu açık etsin.

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

8 years ago

Mehmet Bey, yorumunuzda paylaştığınız sağlık durumunuzla ilgili gelişmelerden dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Siz de sitemizin güzel yazan ve güzel destekler sunan değerli kalemlerindensiniz. Acil şifalar. Saygılar.

Esa

Esa

8 years ago

@esaesa446 | Teşekkürler Mehmet Bey sitemiizin en emektar ve cefakar üyesi olarak herkesten çok teşekkürü hak siz hak ediyorsunuz, sitede yeni paylaşım yapan herkesi güzel gönlünüzle karşılıyor yapmamız gerekeni siz yapıyorsunuz. Allah her şeyinizi gönlünüz kadar yüce ve güzel yapsın.

Esa

Esa

8 years ago

@esaesa446 | Her iki etkinliğe gelemeyişinize çok üzüldüm. allah acil şifa versin diğerlerinde gönül hoşluğu ile birlikte olalım inşallah

Mehmet Aluç

Mehmet Aluç

8 years ago

@mehmetaluc147 | Rica ederim kardeşim sağ olun var olun