Her geçen gün, hatta çok kısa zaman aralıklarıyla farklı türlerde yazılar ve şiirler ekleniyor sitemize. Yeni kalemler katılıyor aramıza. Farklı yaş grupları, farklı meslekler ve tabiî farklı dünyalar. Çok yetenekli kalemler var bunların arasında. Çok üretken, "yazı makinesi" denilecek yazarlarımız da var.
Hızla büyüyor ailemiz. Bazen takip etmekte zorlanıyorum. Harıl harıl yazanlar var. Ne yazık ki aynı kişilerin her yazısını veya şiirini takip edemiyorum. Birçok kişinin aynı şeyi yaşadığını düşünüyorum. Ben kendi adıma özellikle aramıza yeni katılanları daha çok takip etmeye çalışıyorum. Genç kalemler ayrıca ilgi odağım. Onların dünyasını, bakış açılarını ve kalem tecrübelerini merak ediyorum. Ne de olsa onlar yarınlarımız, onlar geleceğimiz. Hayat tecrübelerini ve hayata bakışlarını önemsiyorum.
Tabiî bu arada ailemizin tecrübeli ve üretken kalemlerini de takip etmeye çalışıyorum. Okumak ve görüş belirtmek. Bu bütünlük içerisinde yazılanları okuyorum. Okuduğum yazıların bir kısmında paragraf düzenine, bir kısmında da yazım ve noktalama kurallarına yeterince dikkat edilmediğini gözlemliyorum. Elbette bu konularda daha dikkatli ve duyarlı olunması gerektiğini de vurguluyorum. Olumlu ve olumsuz eleştiri bir arada olabiliyor bazen. Objektif, nesnel eleştiri de bunu gerektirir. Tabiî her eleştirimizde ve tespitlerimizde haklı olmayabiliriz. Ancak doğru yazmak kadar doğru eleştiri yapmak da son derece önemlidir. Yeter ki saygılı bir yaklaşımla ve dikkatlı bir okumayla degerlendirme yapalım.
ESA'nın değerli kalemleri! Büyük ve güzel bir aile olma yolunda hızla ilerliyoruz. Aramıza katılan her yazar veya şair, hatta hem yazar hem şair, yazdıklarıyla bize fikir ve gönül dünyasının kapılarını açıyor. Yaşam tecrübelerini, acılarını, sevinçlerini ve gözlemlerini yansıtıyor. Belki bir başka el, belki bir başka nefes oluyoruz birbirimiz için. Birçok pencere açıyoruz birbirimizin hayatlarında. Görmeden, belki hiç göremeyeceğimizi de bilerek edebî dostluklar kuruyoruz. Sevgi ve saygıyla güzel bir gönül bağı kuruyoruz.
Hiçbir şey ebedî değildir Yaradan'ın varlığı dışında. Ancak edebî olabilir. Sitemizin değerli kurucusu Şahamettin Bey ve değerli teknik ekiibi, dergimizin de hayata geçmesiyle güzel çalışmalara imza atmaya devam ediyorlar. Edebî Yad ve Sanat Akademisi, gelişerek varlığını devam ettiriyor.İnanıyorum ki bu gönül ve emek birlikteliği devam ettikçe ESA'da yaşamaya devam edecek. Gönüllerde, hafızalarımızda ve sanal dünyanın edebî geçmişinde edebî bir iz bırakacaktır.
Gün olur da yollarımız ayrılırsa ""hoş bir sada"" bırakabilmişsek ne mutlu hepimize! Edebî yad etmek ve sanat yolunda insanlık adına güzel seyler inşa edebilmek dileğiyle! "Sürç-i lisan ettimse affola! " Selam ve saygılarımla.
Size katılıyorum Sevim hanımefendi kardeşim, ESA olarak her gün büyüyen yeni okuyucu ve şair arkadaş ve kardeşlerimizin gelmesi ile artık bende takip edemiyorum Maaşallah...İmla kuralları hakkında dedikleriniz doğru ama ben bu konuya tam Fransızım inanın!!! Noktayı bilirim,soru işaretini de bilirim diğer hak getire nasıl nereye konulacağını bilmem, bazen sallarım, şiirlerimde hiç kullanmam,bu benim eksikliğim bu yaştan sonra öğrenemem de çok ama çok zor vesselam,selam ve dua ile.
@sevimkinali980 | Mehmet Bey, yorumunuz ve içten üslûbunuzdan dolayı teşekkür ederim. Hep deriz ya; öğrenmenin yaşı yoktur. Sizin gibi güzel yazan bir kalem onu da adım adım başarır. Selamlar. Saygılar.
Mehmet Aluç
8 years ago
Sevim Kınalı
8 years ago