ESA TÜRK DÜNYASI 1.ŞİİR YARIŞMASI

25.07.2016

Değerli üyelerimiz
 
Edebiyat ve Sanat Akademisi, Dörtyol - Hatay -Belediyesi ile birlikte dereceye girenlerin ödüllerinin 19 Aralık 2016 tarihinde takdim edileceği bir şiir yarışması ve akabinde 2 gece üç gündüz sürecek olan bir etkinlik düzenlemiştir. Edebî yâd ve Sanat Akademisinin( ESA)  geleneksel hale getirmek istediği bu yarışma ve etkinliğin ilki  Milli Mücadelenin Güney Cephesinde  Fransız İşgaline karşı ilk kurşunun atıldığı yer olan Dörtyol'un  bu  gurur gününe katkıda bulunmak amacıyla Dörtyol'da  ve 18- 20 Aralık tarihleri  arasında yapılacaktır.
 
Şiir yarışmasında birinciye iki cumhuriyet altını ve hediyeler, ikinciye Bir cumhuriyet altını bir çeyrek altın ile hediyeler, üçüncüye ise bir cumhuriyet altını ve hediyeler verilecek, beş adet olacak mansiyon ödüllerine de çeyrek altın ile hediyeler verilecektir.
 
Şiir yarışmasının konuları: milli mücadele, vatan sevgisi,  kültürel varlıklarımız ve kardeşliğimizdir. Yarışmaya hiçbir yerde yayınlanmamış şiirler katılacak, yarışmaya katılacak olan şiirler  site üyelerimizin görüp ve  gönderebileceği  adreslerden yapılacaktır.
 
Yarışma ve akabinde düzenlenecek olan etkinliğe Kadim ve aktif üyelerimizden başlayarak en az 50 kişi de davet edilecek; davetlilerin geliş masrafları dışındaki yiyecek, içecek, gezi, tur, konaklama ve gidiş biletleri Dörtyol Belediyesi ve organizasyonumuz tarafından karşılanacaktır.
 
Yarışmanın seçici kurulu, editörlerimiz, istekli olan üyelerimiz, şair ve akademisyen dostlarımızdan oluşacak,  şiirler beklide ülkemizde ilk kez denenecek olan nesnel ölçütlere göre yapılacak puanlama sistemiyle seçilecektir. Seçki ölçütleri, puanlama esasları, yarışma takvimi, yarışma şartnamesi, etkinlik programı önümüzdeki haftadan itibaren sitemiz FORUM bölümünde,  Face book, google reklamlarında, elektronik ve matbu dergi, gazete ve yerel TVlerde bu Ağustos’un ilk haftasından itibaren ilan edilmeye başlanacaktır.
 
Eylül ayından itibaren sitemiz yeni bir örgütlenmeye gidecek, kendi adına da ve sitemiz için aktif olmayan editör ve yönetircilerimizin yerine istekli ve arkadaşlarımıza görev verilecek, aktif olduğu gözlemlenen editörlerimize gerekli her türlü destek ve yetki verilecektir.
 
Yarışma için seçki kuruluna katılmak isteyen arkadaşlarımızın Şahamettin Kuzuculara özel mesaj atması rica olunur.
 
 
 

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar