ESA ve DÖRTYOL BELEDİYESİ 1. TÜRK DÜNYASI ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLARI

12.12.2016
 
ESA ve DÖRTYOL BELEDİYESİ 1. TÜRK DÜNYASI ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLARI
 
Jüri ÜYELERİ:
 
Yrd.Doç.Dr. Abdulkerim DİNÇ,
Yusuf Bilge BÜYÜKBOYACI,
Mahmut TOPBAŞLI,
Tayyib ATMACA,
Şahamettin KUZUCULAR
 
 
 
ŞAİRİN ADI SOYADI
ŞİİRİN ADI
PUANI
DERECESİ
Ahmet Süreyya Durna 
Çanakkale Neresi
350
Birinci
M. Nihat Malkoç  
Sarıkamış Destanı
340
İkinci
Halil Gürkan  
Memleket Üstüne Hayaller
337
Üçüncü
Fikret Görgün
Konuşsun
331
Mansiyon
Mustafa Sade 
Temmuz Ertesi
329
Mansiyon
Seadet Rzayeva      
Şehid ve Anası
329
Mansiyon
Mahmut Hasgül 
Vatana Dair Dizeler
329
Mansiyon
Zeynel Abidin Payas 
Oğul
326
Mansiyon
Mehmet Ulaş     
Hilâli Beklerken
323
Jüri özel Ödülü
Recep Odacı
Sükût Yurdunda Ağıt
322
Jüri özel Ödülü
Hüseyin Hüsama Koz
Hilâl'in Hüznü
320
Jüri özel Ödülü
Yusuf Aydın  
Susmanın Vakti Değil
320
Jüri özel Ödülü
Ali Parlak  
Tutsak
320
Jüri özel Ödülü
 
 
 
 
SEÇKİ KRİTERLERİ VE PUANLAMA
 
 
  1. Yazım , imla Noktalama ( 10 puan )  Her hatada puan düşülecek eksi puan – noktalamasız post modern şiirler için  5 PUAN
  2. Yarışma temasına uygunluk,  temaya Özgün yaklaşım, benzetme, deyiş, deyim, (20 puan her biri 4 puan)
  3.  Ritim, ahenk, melodik yapı,  ( 10 puan ) 
  4.  Buluş düşünceler, özgün hayaller, keşif deyimler, çarpıcı fikirler  ( 20 Puan)
  5.  Dili kullanma becerisi, Özgün üslup, ustalıklı söylemler,  ( 20 Puan )
  6.  Şairin şiirde tercih ettiği şiir tarzını teknik yönden kullanma becerisi ve özgün, yenilikçi vb yaklaşımları ( 10 puan )
  7.  Söz sanatları ve kullanma ustalığı, zoru kolay ifade etme becerisi  (10 puan 
 
 
Yarışmaya katılan şiirleri  önceden ilan edilen kriterlere göre  puanlarken  bizler de çok şey farkettik. Nerelerde hata yapabileceğimizi bir dahaki sefere  nelere çok dikkat etmemiz gerektiğini  öğrendik.   Diğer yarışmalarda çok sık şahit olunduğu gibi daha kötünün birinci daha iyinin onuncu olarak ortaya çıkmasının nedenini de anlamış olduk.
 
Kriterler değişince ödüllülerin de değişeceğine açıkça şahit olduk. Nihayette ödülleri kriterlere en iyi uyan şiirlere vermeyi bu nedenle doğru bulduk.  Eğer seçim böyle bir puanlama ile yapılmamış olsaydı, mansiyonda kalanın  birinci,  birinci olanın özel ödülde dahi kalabileceğini  böylece anlamış  olduk. Nesnel özellikleri olmayan, şiir gibi soyut  özellikler taşıyan konulara nesnel ölçülere uygun , doğru bir değerlendirme yapabilmenin ne denli zor bir iş olduğunu bir kere daha keşfettik. 
 
Şiir ödülü için her yıl yılda bir kere, yılda bir kere de nesir türlerinde yarışmalar açmayı istiyoruz.  Esa’nın yarışmaları siyasetten, yandaşlıktan, kayırmacılık, yıkama ve  yağlamacılıktan uzak kalacak; önce ödül  alması gerekeni seçip, sonra da yandaşlara paye vermek amaçlı  törenler olmayacaktır.  Ödüller önceden ilan edilecek kriterlere göre puanlanacak sağcı, solcu, tarikatçı, partici, yıkamacı, yağlamacı ayırımı yapmadan ödüller milim hesaplanan kriterlere göre verilecektir. Kamuoyuna ve ESA’ nın değerli kalemlerine duyurulur.

 
 
 
ÖNEMLİ NOT ÖDÜLÜNÜ ALMAYA GELMEYENLERE ÖDÜLLERİ  VE BELGELERİ ADRESLERİNE YOLLANMAYACAK,  MADDİ ÖDÜLLER İLE  ETKİNLİĞE KATILAN  ÜYELERE İKRAMLARDA BULUNULACAKTIR.  ÖDÜL ALDIĞI HALDE KATILMAYACAK OLANLARIN BİR AN ÖNCE BİLDİRMELERİNİ RİCA EDİYORUZ. 

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Mehmet Aluç

Mehmet Aluç

8 years ago

Tebrikler ederim kazanan kardeşlerimi,ESA katkıları içinde sağ olsun var olsunlar.

Seferi (Nurcan Bedir Ören)

Seferi (Nurcan Bedir Ören)

8 years ago

Değerli şairlerimizi tebrik ediyorum. Şiirleri okumak için sabırsızlanıyorum. İnşallah etkinlikte görüşmek ümidiyle...

Maksud - Maksude

Maksud - Maksude

8 years ago

Hayırlı olsun, kazanan şairleri kutluyorum. Ben de şiirleri okumak ve kıymetli kalemlerle tanışmak için sabırsızlanıyorum. Görüşebilmek ümidiyle selamlarımı yolluyorum.

Kadir Kaya

Kadir Kaya

8 years ago

Tüm katılan şairleri dereceye giren şairleri kutluyorum. seçici kurul kılı kırk yarmışa benzer puanlamalar çok yakın. emeği geçenleri de ayrıca tebrik ediyorum.

Tayyib Atmaca

Tayyib Atmaca

8 years ago

Azizim Allah utandırmasın.

Ahmet Süreyya Durna

Ahmet Süreyya Durna

8 years ago

Şiirimize 1. lik ödülünü layık gören değerli jüri üyelerinin takdirlerine teşekkür ediyor, katılımcı tüm şairlerimizin yürek usaresi mesabesindeki eserlerinden dolayı kutluyorum. Kalbi ve deruni muhabbetlerle...

Ecir  Demirkıran

Ecir Demirkıran

8 years ago

Bu denli geniş katılımlı şiir yarışması ve organizasyonunu yapan ESA ve Dörtyol Belediyesine teşekkür ederim, Yarışmada dereceye girip ödül alan Şairlerimizi canı gönülden tebrik ederim, önemli olan böyle geniş katılımlı bir şiir yarışmasını düzenleyebilmekti, bunu başardıkları için Üstün gayret ve emeklerinden dolayı Sayın Tayyip ATMACA, Sayın Şahamettin KUZUCULAR' a şükranlarımı sunuyorum, başarılarını kutluyorum, asıl olan bundan sorası için bu yarışmanın geleneksel hale gelmesi. Saygılarımla

Esa

Esa

8 years ago

@esaesa446 | Yarışmanın geleneksel hale gelmesi için kararlıyız Ecir bey . Elbette sizin gibi değerli dostlarımızın da yardımını bekliyoruz. Mesela yaza doğru Batman için düzenleyelim. 2017 sonunda ise Antakya il merkezinde

Hakan SUNA

Hakan SUNA

8 years ago

Yarışma bir vesileydi. Böyle güzel bir platformda güzel insanlarla tanışmak ödüllerin en güzeliydi. Kazanan söz ustalarını tebrik eder, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Esa

Esa

8 years ago

Ödül alan her şiir ile Yarışma anısına basılacak kitaba alınacak olan şiirlerin listesi gün günü ardına Forum bölümümüzde paylaşılacaktır. Esa Camiasına saygıyla duyrulur.

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

8 years ago

Kazananları kutluyorum. Bu başarının sanat hayatları için de güzel bir kazanım olmasını diliyorum.Kazanmak güzel bir duygudur. Ben de bu yarışma vesilesiyle edebiyat ve sanat akademisiyle tanışma imkanını bulduğum için kendimi bir anlamda kazançlı görüyorum. Her yarışma, duygu ve düşüncelerimizi birbirimizle paylaşmamıza, yeni eserler üretmemize güzel bir vesiledir. Yeni paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...Emeği geçen herkese teşekkürler. Saygılar.

Şahin Mutlu

Şahin Mutlu

8 years ago

Böylesi akademik özellikli bir programa emek ve gönül veren ESA Ailesine, Seçici Kurula, şiirleriyle katılan tüm can dostlara selam ve muhabbetle seçilen eser sahipleri dostları yürekten kutluyorum. Daim olması dileklerimizle...

Turan Boranoğlu

Turan Boranoğlu

8 years ago

Başta dereceye giren şairlerimiz olmak üzere yarışmaya katılan tüm şairlerimizi tebrik ediyor yarışma organizasyonunda emeği geçen özellikle ESA yöneticileri ve diğer emektarları selamlıyorum. Şairlerimizin yüreklerine, emek verenlerin ellerine sağlık. Selamlar...

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

@sahamettinkuzucular293 | İşinde iyi olmak böylesi bir olgunluğu da sağlamış oluyor. Kendinize duyduğunuz güven yarışmalarda ödül alarak şair olunamayacağını da size anlatmış oluyor. Yarışmalar sadece ödülü dağıtanların tercihlerini ortaya koymuş olur. Bir şiiri şairin tümü değildir elbette.

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

@sahamettinkuzucular293 | Hislerimize tercüman olan yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim Turan Bey, Tek şiir şairin hasını göstermediği gibi, yarışmalar sadece bir kaç kişiyi sevindirip bir çok kişiyi kırıyor.