ESA'ya Üyelik Referansla Olsun mu?

19.02.2017

 
REFERANSLI ÜYELİK ÖNERİMİZ
 
ESA, üyelerinin paylaşımları ile değil Edebiyat, Edebiyat Tarihi, Dilbilim, Edip, Şair, Sanatçı Biyografileri, Edebiyat Sanata ait, kaynak,  kaide, kural, terim, sözlük bilgileri vb ile hit alan bir sitedir. Okurlarının yüzde 95 i bu kaynak bilgiler için ESA ya gelmektedir.
 
Bu nedenle ESA, üyelerin şiir ve yazı paylaşmalarının rakamları ile değil, kalitesiyle ilgilenmektedir.  Esa, bozacı ve şıracıyı şair ve yazar saydırtmak derdinde olmadığından, bu tip kişiler ESA da aktif olmamakta, uyduruk i şiir ve yazı sahipleri olumsuz işler de yapmamaktadır.
 
Fakat ilerisini de düşünerek ESA’ya Referans sistemi getirmeyi yeni üye olanların üyelerimizden referans almaları halinde yazı, şiir ve yorum yapmalarına izin vermeyi tasarlıyoruz.  
 
Bu  düşüncemizin netleşmesi için  görüşerlerinizi  almak  ihtiyacını da hissettik. Değerli üyelerimizin  bu konudaki düşüncelerini  bu  başlık altında belirtmleri bu nedenle çok önemlidir.  Önerileriniz doğrultusunda  bir karar almak ve uygulmak istiyoruz. 
 
 

11

0

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Ulvi Yürük

Ulvi Yürük

8 years ago

DEĞERLİ EDEBİ YAD VE SANAT AKADEMİSİ YÖNETİCİLERİ VE ŞAİR ARKADAŞLARIM. Her önüne gelenin şairim diyerek üye olup, şiire benzemeyen paylaşımlarla siteyi çöplüğe çevirerek, şair arkadaşların emeklerine saygısızlık etmesini istemiyorum. Referans üyelik önerinize katılıyorum. Ama referans üyeliğin olmaması halinde; sitede paylaşım oluşmadan önce, sitenin yönetici şairlerinin süzgecinden geçtikten ve onaylandıktan sonra yayınlanması görüşündeyim. Saygılarımla.

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

8 years ago

ESA'nın saygıdeğer yöneticileri, ESA'nın geleceği ile ilgili düşüncelerinizi ve geliştirilmesi yönündeki önerilerinizi ilgiyle okudum. ESA ailesi için heyecan ve umut verici adımlar olacağı düşüncesindeyim. Her geçen gün yeni üyelerimizin katılımıyla daha da büyüyen ESA, atılması düşünülen yepyeni adımlarla, ümit ediyoruz ki daha da gelişecektir. Bu vesileyle, gerçekleştirilmesi düşünülen yenilikleri olumlu karşıladığımı da ifade etmek isterim. Bu yenilikleri düşünen ve emeği geçecek olan herkese şimdiden teşekkür ederim. Görüşlerimizi alma nezaketini göstermeniz bizi ayrıca memnun etmiştir. Atılacak adımlarda küçük de olsa bir katkım olabilirse ne mutlu! Düşünülen yeniliklerin hayırlı olmasını ve yeni güzelliklere vesile olmasını en içten dileklerimle temenni ediyorum. Başarı dileklerimle selam ve saygılarımı iletiyorum.

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

8 years ago

Ulvi Bey, gelen şiirlerin bir kısmı, siteyi "çöplüğe çeviriyor" ifadenizi pek hoş bulmadığımi belirtmek isterim. Sonuçta her şiir yazan kendince, duygu ve düşüncelerini dile getiriyor. Yazılan bazı şiirleri beğenmeyebiliriz. Bundan tabii bir şey olamaz. Ama beğenmediğimizi de böyle incitici bir ifadeyle dile getirmememiz gerektiği düşüncesindeyim. Elbette diğer düşüncelerinize de( referans konusu ) katılıyorum. Saygılar.

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

@sahamettinkuzucular293 | Halil Gürkan ve Eskişehir Şairler derneğinden beklentimiz, derneğiniizin faaliyetlerinin buradan da duyurulması, üye ve tanıdıklarınızın buraya yönlendirilmesi, şair ve yazarlara yazı ve şiirlere yorum ve eleştirilerle destek verilmesidir. Her dostumuz buna önem verirse hepimizin de önemi artacak, ESA üyelerinin önüne akla hayale gelmeyen nice imkanlar açacaktır.

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

@sahamettinkuzucular293 | Onaydan sonra paylaşımın gözükmesi şahsım adına en son yapacağım , yönetici arkadaşlara da yapalım mı diyeceğim bir iştir. Ulvi Bey, Bunca işin arasında bunun yapılması neredeyse olanaksız hatta biraz da anlamsızdır. Bunun yerine onaylı veya referanslı üyelik daha pratik çözümlerdir gibi duruyor.

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

@sahamettinkuzucular293 | Çalışma , çaba ve katkılarınız birleri mutlu ediyor Sevim HANIM. Yprum tenkit ve tartışma bağlamında istediğimiz kıvama, MOBİL UYUM'un gelme Şiiristan ve Türküler bölümlerimizin site trafiğine katkısı belli olmaya başladıktan sonra ESA'nın oturduğu taht daha da ışıldamaya ve üyelerinin ayakları altına akla hayale gelmeyecek imkanlar döşemeye başladığına hep birlikte şahit olacağız. Batman Etkinliğinin şekli ve konumu dahi anlamasını bilene önemli bir işarettir.

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

@sahamettinkuzucular293 | Sitemizin her üyesi edep ölçüsünü aşmadığı müddetçe site sahibi kadar her bir hakka sahiptir Mısra Hanım. Sözünü ettiğiniz şeyler tam olarak da sitemizin amacıdır.. Sitemiz mevcut halde ülkemizin en ciddi Edebiyat sanat kültür kaynakça sitesidir ve asıl amacı da genç kuşaklara teorik bilgiler verirken şairlik ve yazarlığın da pratiklerini kazandırmak olmalıdır. Mısra hanım bu güzel tespitlerle tüm hanidkaplarımızı da önümüze koymuş, oldunuz. Sitenin en önemli sorunu genç kuşağın kendi gösteremeyişi belki de bundan çekiniyor olmasıdır. Mısra Hanım olarak büyük bir özgüven, müthiş bir atak ile meydana çıkan ilk üyemiz de siz oluyorsunuz. Şu halde referans sisteminin gençler için bir duvar olacağına şahsım adına ikna oldum. Asıl maksat uygunsuz kişilerin sitede uygunsuz işler yapmasına engel olabilmekse başka yöntem arayalım.

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

8 years ago

@sahamettinkuzucular293 | Mısra hanım , site üyelerimizin yüzde 40 ı otuz yaşın altında , fakat sitede aktif olan gençlerin sayısı on beş tane bile değil. Gençlerin sesinin hiç çıkmayışı oldukça manidar . Sizin gibi özgüveni yüksek, enerjik, edebiyat meraklısı bir kaç genç kuşaklar arasındaki sözünü ettiğiniz bağlamları kurabilir. Ne dersiniz Mısra Hanım sizde bu enerji, sabır irade ve azim var mı?

Ulvi Yürük

Ulvi Yürük

8 years ago

@ulviyuruk466 | Saygıdeğer Sevim Kınalı hanım: Hepimiz şiir yazmaya başladığımızda çok hatalar yaptık ve hala da yapabiliyoruz. Bazı kişiler şiir yazdıklarını zannederek, yazdıkları anlamsız cümlelerle kafiye oluşturmaya çalışıp, bazı paylaşım sitelerinde paylaşıyorlar. Arkadaş çevreleri de bu şiirleri okumadıkları halde, sırf ayıp olmasın diye beğenerek iltifatlar düzüyorlar. Şiiri yazan kişiyse; demek ki benim yazdıklarım beğeniliyor diyerek kendini geliştirmek yerine, aynı hatalarla yoluna devam ediyor. Benim çöplüğe dönüyor sözümdeki kastım bu tür olaylardır. Yanlış anlaşıldıysam sitedeki tüm arkadaşlardan özür dilerim.

Ulvi Yürük

Ulvi Yürük

8 years ago

@ulviyuruk466 | Saygıdeğer Mısra Şahin hanım: Hepimiz şiir yazmaya başladığımızda çok hatalar yaptık ve hala da yapabiliyoruz. Bazı kişiler şiir yazdıklarını zannederek, yazdıkları anlamsız cümlelerle kafiye oluşturmaya çalışıp, bazı paylaşım sitelerinde paylaşıyorlar. Arkadaş çevreleri de bu şiirleri okumadıkları halde, sırf ayıp olmasın diye beğenerek iltifatlar düzüyorlar. Şiiri yazan kişiyse; demek ki benim yazdıklarım beğeniliyor diyerek kendini geliştirmek yerine, aynı hatalarla yoluna devam ediyor. Benim çöplüğe dönüyor sözümdeki kastım bu tür olaylardır. Yanlış anlaşıldıysam sitedeki tüm arkadaşlardan özür dilerim.

Mehmet Nacar

Mehmet Nacar

8 years ago

Bir sitenin kalitesi paylaşılan edebi ürünlerin kalitesi ile paralellik içindedir. Edebiyat siteleri vitrindir. Bu vitrinlerde cıncık boncuk da sergilenir, altın,gümüş, elmas da sergilenir. Ben elmas ve altın sergilenmesinden yanayım. Referans sistemi getirilmeli. Şair getiren üyeler referans olduğu şairden sorumlu olmalı. Şair, şiir ve üye çoluğundan yana değilim. Az olsun kaliteli gerçek edebi ürünler paylaşılsın... Ödünç yorumlaşma, ödünç şiir okumaların da önüne geçecek bir sistem olsa ne iyi olur. Naçizane düşüncemdir.