Evde İlacın Var Ne Demek

10.05.2018
 
Hastasın doktora gidiyorsun. Doktor sana bir ilaç yazıyor. İlacın bittiğinde yenilemek için tekrar doktora gidiyorsun, doktor reçeteni yazıyor. Eczaneye varınca iş değişiyor. Evde ilacın var ben bunu giremem.
Devreye giriyorsun evde bu akşam kullanacak 1er tane ilacım var. Yarın sabah uyandığımda kullanacak ilacım yok diyorsun. Eczacı düşünüyor…
Şimdi siz diyeceksiniz ki yarın gel ilacı al diyeceksiniz. Birincisi sabah kahvaltıdan sonra kullanılacak bir ilaç sabah alınıp atılması şehirde yaşıyor olsanız bile imkânsız. Eğer İl merkezine 150 km İlçe merkezine 30 bilemedin 90 km uzakta bir yerde yaşıyorsanız artık imkânları zorluyorsunuz demektir. Sadece ilaç almak için il yada İlçeye gitmek zorundasınız.
Benzin fiyatı 6,17 kuruş ve motorin fiyatı 5,78 kuruş olduğunu için eğer kendi arabanızla gelseniz sadece bir 7 – 8 saat sonra ilacı alır olman nedeniyle milli gelir israfı ve zaman israfıdır. Ayrıca gariban vatandaşın bütçesine ağır gelir. Bu olayın muhatabı yaşlı birisi ise işler iyice sarpa sarıyor.
 
Bu ilacın saatlik bile aksatılmaması gereken bir ilaç olduğunu düşünürseniz, bu uygulamanın doğru bir uygulama olmadığını idrak etmemiz gerekir. Yani insan hayatının kaybedilmesine bile sebep olabilir. Sürekli kullanılması gereken bir ilaç ise 3 - 4 gün önceden isterse ilacını alabiliyor olması gerekir.
 
Sigortalısın. Primlerini geciktirmeden yatırıyorsun. Muayyene ücreti, Reçete ücreti ve ilaç katkı payı derken nerede ise o ilacı satın almış kadar para ödüyorsun. Bu seferde içine bir kuşku düşüyor acaba bu eczacı beni kandırıyor mu?

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Demir Mermerci

Demir Mermerci

6 years ago

Kayda değer bir çalışma olmuş . tebrikler.

Süleyman Yalman

Süleyman Yalman

6 years ago

Hedefi bulmayan tenkitler yapmaktansa tebrik etmek daha iyi. Tebrik ederim paylaşımı

Mehmet Aluç

Mehmet Aluç

6 years ago

İlaç raporlu ve devamlı kullanıyorsanız on beş gün önceden yazdırarak alabiliyorsunuz,yok devamlı kullanmıyorsanız biten ilacınızı devamlı aldığınız eczaneden alarak bir iki gün sonra girmesini isteyerek alabilirsiniz tabi devamlı aldığınız bir eczane varsa.Zaten kalp şeker tansiyon ilaçları raporludur on beş gün önceden alabiliyorsunuz,diğer ağrı kesici olsun alacaksanız ve günü gelmemişse vermiyor onuda üç beş kuruş vererek alabilirsiniz. Zaten bir saatlik gecikmeyle hayati önem taşıyan ilaçlar raporludur çünkü bende şeker kalp koah tansiyon hastasıyım,on beş gün önceden alabiliyorum ve yedekte her zaman on beş tane hazır bekliyor.Ağrı kesici olsun bitince eczacıma (devamlı aldığım için diyorum) günü gelmeden bitince alıyorum iki gün sonra onlar sisteme giriyor ve sorun çözülüyor.Birde üç aylık yazılıyor bu ilaçlar bilginiz olsun,üç ayda bir doktora ilaç yazmaya gidiyorsunuz.Siz sanırsam başka bir şeyi ifade etmek için yazdınız ben anlamadım mı acaba?

Mehmet Garip

Mehmet Garip

6 years ago

@mehmetgarip223 | kalp tansiyon ilacı değil ama başka benim kendimin 6 ay kullanmam gereken bir ilaçta 1 er tane ilacım kalmışken alamadım. Babam kanser hastası ve bacakta pıhtı attı kan sulandırıcı kullanmaya başladı. İl merkezinde eczaneden ilacı alırken depodan gelinceye kadar 2 - 3 saat bekliyoruz. bulunduğumuz yer 150 km geçtiğimiz günlerde evde ilaç görünüyor diye onuda alamadık. Bir düzenlemeye ihtiyaç var.

Mehmet Garip

Mehmet Garip

6 years ago

@mehmetgarip223 | Teşekkür ederim.

Mehmet Garip

Mehmet Garip

6 years ago

@mehmetgarip223 | Teşekkür ederim.

Seferi (Nurcan Bedir Ören)

Seferi (Nurcan Bedir Ören)

6 years ago

"Sağlıkta reform"derken bu uygulamaların kötü taraflarını da görebilmemiz için yazdığınız iyi olmuş. Teşekkürler...

Mehmet Garip

Mehmet Garip

6 years ago

@mehmetgarip223 | Teşekkür ederim.