Fedâkarlık ve Öğretmen

24.11.2017

Öğretmen. Evet öğretmen demek sadece 2 yi 5 i öğreten midir? Yoksa yaşamayı, hayatta kalmayı, büyümeyi, erişmeyi, öğreten midir?
Evet. Öğretmen demek hep bir şeyleri öğreten demektir. Yeri gelir 2 ile 5 i , yeri gelir güzel ahlâkın ne olduğunu öğretir. Bir insan hayatında bir öğretmene sahip olmuşsa aslında sadece bir öğretmene değil, daha birçok şeye sahip olmuştur. Mesela bir anne yüreği kadar sıcak bir yüreğe, bir babanın verdiği güven kadar sağlam bir özgüvene sahip olur. Düşünsenize, başka kim bir anne kadar telaşlanır ki bizler için. Başka kim bir anne kadar, bir baba kadar gurur duyabilir ki bizlerle. Kızgınlığın arkasından gelen sıcak bir tebessümü başka kim gösterebilir ki... Ve en önemlisi başka kim bu kadar fedâkâr olabilir ki. Öz çocuğuna ayırmadığı vakti bizlere ayırmaktan daha büyük fedâkârlık var mıdır.
Unutmayalım ki bu değerli analarımız, babalarımız gecelerini gündüzlerini, karın tokluğuna değil, 3 kuruş para uğruna değil, eve iki lokma ekmek girsin diye değil, ilerde gurur duyacak, gözlerini yaşartacak evlatları için hebâ ediyorlar. İşte bu fedâkârlığı anne -babadan sonra başka kim yapar ki.
Bugün onların en mutlu günü. Hep gurur duyacağı evlatlarının onları yalnız bırakmadığı bir gün. Ve bugün onlar ve bizler için, bir Anneler günü kadar, bir Babalar günü kadar kıymetli bir gün.
Hepsinin Öğretmenler Gününü bütün kalbimle kutluyorum. İyi ki varsınız...

Onur Kuşdoğan

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar