Gel Nazlı Dilberim

13.05.2012

Gel Nazlı Dilberim


Def_i gâm et dilberim gel, neşv_e yâb ol sâz ile
Arz_ı endâm et ki cânım, keyf_e gel dilbâz ile
Geh niyâz et, gâh_i nâz et, imtiyâz et ey perim
Yay da uşşâk çekse şâyet, gün biter bin hâz ile.

Güler TURAN(babidim)
 fâ i lâ tün/ fâ i lâ tün/ fâ i lâ tün/ fâ i lün




not:
dilbaz : gönül eğliyen, sözü ve davranışı hoş olan
neşve: Sevinç, neşe
yâb: bulan

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

8 years ago

Mısra Hanım, öncelikle ESA ailesine hoşgeldiniz. Profilinizi kaleme alarak bizlere sizi biraz olsun tanıma fırsatı verdiğiniz için teşekkürler. Yalnız bir cümlenizde geçen "kurmak" sözcüğü sanırım "siteye girmek" olacak. Bunu da dile getirmek istedim. Zamanla, yazdıklarınızla iç dünyanıza ve yaşama dair biriktirdiklerinizle ilgili pencereler de açacaksınız biz okurlara. Size bu yolda başarılar dilerim. Güzel isminiz gibi mısra mısra veya satır satır sizi daha yakından tanıyacağız. Selamlar.

Şahin Mutlu

Şahin Mutlu

8 years ago

Öncelikle her yeni doğan gün hayatınıza güzellikler kazandırsın dileklerimizle hoş geldiniz. " Mısra Şahin" bu iki güzel isme sahipliğiniz başarı ve mutluluğunuzun gücü kuvveti olsun inşâallah...Niyetiniz ve hedefiniz çok güzel; yolunuz açık, kaleminiz güçlü olsun ... -İzniniz olursa- denemenizle ilgili bir düşüncemi sizinle paylaşmak isterim... Cümlelerinizde hep emir kipi kullanıyorsunuz. Küçük bir örnek; " Şu an, evet ne duruyorsun? Hemen şimdi. En yakınındaki aileye bak ve gözlemle. Ne görüyorsun? " Diğer cümlelerinizde buna benzer örnekler devam ediyor. Bu cümleyi şöyle paylaşmak isterdim: " Evet can dostlar, neyi bekliyoruz! Niçin bekliyoruz!... İçinde bulunduğumuz şu âlemde en yakınımızı-ailemizi,komşumuzu,sokağımızı- daha da önemlisi kendimizi ne kadar tanıyoruz ve ne kadarını paylaşabiliyoruz..." Mısra kardeşim; emir kipi yerine işteşlik ifadesi, anlatımınıza ve anlaşılmanıza zenginlik katacaktır. İleri zaman diliminde paylaşımlarınızın ziyade olması dilek ve temennilerimizle her şey gönlünüzce olsun. (Dilerim tanışmanın ilk adımında böyle bir paylaşımımızı hoş görürsünüz.)

Ulvi Yürük

Ulvi Yürük

8 years ago

Saygıdeğer Mısra Şahin hanım: Hepimiz şiir yazmaya başladığımızda çok hatalar yaptık ve hala da yapabiliyoruz. Bazı kişiler şiir yazdıklarını zannederek, yazdıkları anlamsız cümlelerle kafiye oluşturmaya çalışıp, bazı paylaşım sitelerinde paylaşıyorlar. Arkadaş çevreleri de bu şiirleri okumadıkları halde, sırf ayıp olmasın diye beğenerek iltifatlar düzüyorlar. Şiiri yazan kişiyse; demek ki benim yazdıklarım beğeniliyor diyerek kendini geliştirmek yerine, aynı hatalarla yoluna devam ediyor. Benim çöplüğe dönüyor sözümdeki kastım bu tür olaylardır. Yanlış anlaşıldıysam sizden ve sitedeki tüm arkadaşlardan özür dilerim.

Anıl Yazar

Anıl Yazar

7 years ago

Mısra hanim bu tarz seylerde daha yeniyim fakat sizi takip ederek daha nice guzellikler görüp ve bana bu tarz denemeleri, siirleri sevdiriceginize eminim merakla beklemekteyim....