GERÇEK SEVGİ

05.09.2018
   Gerçek sevgi nedir? Zorluklara birlikte göğüs germektir. Birlikte sabretmektir yokluğa, hastalıklara, yüzünü solduran, seni mutsuz eden her şeye.

  Söylenmeden, yüzüne vurmadan ortak olmaktır acılara. Birlikte gülmek, birlikte ağlamaktır. Hayatı birlikte kucaklamaktır gerçek sevgi. Birbirinin sevincine de kederine de ortak olmaktır. Yanlışlarına göz yummayıp doğruyu bulma arayışında birbirine rehber olmaya çalışmaktır.

    Kestirip atmamak, kolayca silememektir.  Birbirine şans verebilmek, bir kez daha güvenebilmektir. Birlikte umut etmektir. Yola onunla devam etmekten mutlu olmak, bir daha dünyaya gelsem onun elini tutarım diyebilmektir. Gerçek sevgi, kolay unutmamak ve başka gözlere aynı sıcaklıkla bakmamak değil bakamamaktır. Birlikte zevk almaktır hayattan. Yerine başkasını koymamak değil koyamamaktır. Yıllar geçse de sesini duyarken ve göz göze gelirken heyecan  duyabilmektir.

      Gerçek sevgi, birbirini tamamladığını hissetmektir. Onsuzluğu düşünmenin bile zor olmasıdır. Onsuzluğa rağmen yaşayabilmektir. Yokluğunda da sevgisini hissedebilmek ve paylaştıklarınla mutlu olabilmektir. Gerçek sevgi, o sevginin var olduğunu yokluğunda da hissetmektir. Gerçek sevgi,  hayata bakışına da güzellik katandır.



05.09.2018

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Ahmet Zeytinci

Ahmet Zeytinci

6 years ago

Sevgi paylaşmaktır, sevgi ilgidir, saygıdır, dostluktur, kardeşliktir. Başkasının yediğinde içtiğinde, malında mülkünde gözü olmamaktır. Sevgi en başta en büyük yaratıcıyı Rabbımızı ve Kainatın Efendisi Hazreti Muhammedi aşk ile sevmeyi becerebilmektir... Sevgisiz yaprak bile kıpırdamaz, Dünya bile dönmez. Bir düşünür ''Sevgi sevgi üretir hiç bir şey üretememek sevgisizliktir.'' demiştir. Allah hepimizi sevgisizlikten korusun. Kutluyorum güzel bir yazıydı kısa da olsa...

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

6 years ago

Teşekkürler yorumunuz ve katkınız için.