Grinin Elli Tonu Hakkında Konusu Özeti E L James

06.05.2015
 
 
 
Yazıda “  Erika Mitchell- E.L James takma ismiyle Grinin Elli Tonu -Fifty Shades of Grey  romanı hakkında bilgiler, romanının özeti,  romanın konusu, ana fikri,  romanın kahramanları, romanın olay örgüsü,  romanın yazarı,  “ Grinin Elli Tonu -Fifty Shades of Grey  romanın şahıs kadrosu  yazarın diğer romanları, Erika Mitchell- E.L James   Hayatı,  Erika Mitchell- E.L James takma ismiyle Grinin Elli Tonu -Fifty Shades of Grey   adlı eserden alıntılar yer alır.  Eser hakkında yorumlar,  romanın anlatım tekniği, yazarın bakış açısı, romanın tekniği, romanın türü, çevrildiği diller, eserin basım yılı, basım hikâyesi, yazar ve eseri arasındaki, eserle yazarın biyografisi arasındaki alakalar incelenmiştir.
 
rinin Elli Tonu E L James
 
Özgün adı “Fifty Shades of Grey,” olan roman  yazarı Erika Mitchell’in  E.L James takma ismiyle yazdığı ve  dilimize Grinin Elli Tonu adıyla çevrilerek basılan bir  eseridir.  Roman  erotik konusu ve anlatımdaki başarısı ile dikkat çekmiş,  ilk önce dijital ortamda yayınlanan eser[1]  dijital ortamda büyük ilgi görünce  matbu olarak da basılmış,  yayınladığı ülkelerde  satış rekorları kıran kitaplar arasında yer almıştır.
 
Eserin ulaştığı satış  Harry Potter’ın üçlemesinin son kitabının  satış rekorunu da kıracak kadar yüksek olmuştur. 34 dile çevrilen eser,  Fransa’da satış rekoru kırmış,.  Kitap yayınlandığı ilk yıllarda  Dünya çapında 40 milyondan fazla kopya sayısına ulaşmıştır. [2]Fakat sonraki yıllarda bu sayı çok daha artmış Kitap 37 ülkede 70 milyon kopya satışına ulaşmıştır. Yazar,  eseri çok büyük bir ilgi görünce yazar  Grinin Elli Tonu adlı romanının devamı olacak şekilde iki roman daha yazarak romanını üçlemiştir.  Eser, Harry Potter serisinin oluşturduğu satış rakamlarını da  aşarak en hızlı satılan kitap serisi olma başarısını kazanmıştır. [3]cke_protected_1}{C}[4]
 
Eserin gördüğü ilgi  üzerine romanın Film uyarlaması  da yapılmış,  bu film 13 Şubat 2015'te vizyona girmiştir.  Filmin senaryosunu Kelly Marcel, Patrick Marber ve Mark Bomback yazmış, Sam Taylor-Johnson’un  yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eloise Mumford, Luke Grimes, Rita Ora [5]gibi oyuncular rol almıştır.
“Edebiyat ögrencisi olan Ana Steele, genç girişimci Christian Grey'le röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ana'nın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır...

Grey'in sıra dışı erotik istekleri karşısında şoka uğrayan ama bir yandan da heyecana kapılan Ana tereddüde düşer. Büyük başarısına rağmen -çokuluslu şirketleri, uçsuz bucaksız serveti ve sevgi dolu bir ailesi vardır- Grey şehvete esir olmuş ve hükmetme hırsı olan bir adamdır. Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken, Ana, Christian'ın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder
.” Arka kapak
 
KONUSU
Genç, güzel ve masum bir edebiyat öğrencisi olan  Ana Steele, röportaj yapmak için Grey adında çekici bir  adam ile  bir araya gelir. Grey, derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamdır ama genç kız adamın cazibesine kapılmış ve onunla her şeyi yapmaya hazır hale gelmiştir.
Üstelik Grey’in birçok erotik fantezileri de vardır.  Buna rağmen genç kız karşı koyamadığı bu adamın her türlü isteğine  evet demek zorunda kalacaktır.  Grey’in  erotik fantezileri  genç kızı şaşkına çevirmiş  fakat  içindeki arzuları daha da arttırmıştır.  Zaman geçtikçe genç kız adamın karanlık  ve gizli dünyasını fark etmeye başlar  ama bu karanlık ve kötü emlleri olan adam artık kendini kaptırmıştır.
 
Grinin 50 Tonu Özeti
Edebiyat öğrencisi  genç ve güzel bir kız olan Ana Steele, genç  ve ünlü bir  girişimci Christian Grey’le röportaj yapmaya gider.  Adam  son derece çekici, zeki  oldukça kendini beğenmiş, sinir bozucu bir kişidir. Genç kız  ilk önce bu adamdan hiç hoşlanmaz.  Toy ve masum bir genç kız olan Ana Steel, adamın sinir bozucu tavırlarına rağmen adama  karşı dayanılmaz bir arzu duymaya başlamıştır.  Adama karşı duymaya başladığı  cinsel arzu  nedeni ile adama yakınlaşamaya başlamıştır. Grey  genç kızın  çekiciliği, zekâsı ve özgür ruhuna karşı direnmez.  Grey de Ana’nın isteklerini kabul etmiştir., ancak şartları vardır… Grey’in koyduğu şartlar  pek çok erotik fanteziler içermektedir.
Genç kız Grey’in sıra dışı istekleri karşısında şaşırmış  ama bu istekler onu ilişkiden kaçırmak yerine arzularını kırbaçlamış, üstelik dayanılmaz bir heyecana da kapılmıştır. Ana önce tereddüde düşer. Grey şehvete çok düşkün  ve  şehvette de hükmetmeyi seven bir adamdır.  Grey ve Ana  arasında çok cüretkâr ve tutkulu bir  cinsel hayat başlamıştır.  Ana,  bu ilişki sürecinde  Christian’ın karanlık dünyasına da girmiş onun sırlarını da öğrenmeye başlamış,  ama  kendi gizli arzularını  ve cinsel isteklerinin sınırlarını da keşfetmeye başlamıştır.
Gray,  kötü bir çocukluk geçirmiş, zor şartlar altında büyümüş ve bu olumsuzluklar  ile  dengesi bozulan  hasta ruhlu bir adamdır. İlk gençliğinde annesinin bir arkadaşı  sado-mazo eğilimi  biri tarafından kullanılıp yönlendirilmiş, normal bir  sosyal ilişki kurmayı beceremeyen kişilik problemleri ve cinsel sapmaları olan bir adamdır.
 
[1] https://www.rediko.com/grinin-50-tonu-kitap-ozeti
[2] https://www.rediko.com/grinin-50-tonu-kitap-ozeti
[3] https://tr.wikipedia.org/wiki/Grinin_Elli_Tonu
[4] https://tr.wikipedia.org/wiki/Grinin_Elli_Tonu
[5] https://www.filmionlineizle1.net/grinin-elli-tonu-fifty-shades-of-grey-izle.html

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar