Hançeri eline gül diye verenlerin sözlerine inanma, elindeki hançeri alıp göğsüne saplamana seyirci kalacaklar!

01.11.2016

Hançeri eline gül diye verenlerin sözlerine inanma, elindeki hançeri alıp göğsüne
saplamana seyirci kalacaklar!
 
Görsel sonucu
 
İnsan yaşadığı hayatı boyunca en bulanık his ve düşüncelerin rüzgârına kapılarak, doğru gittiği yolu değiştirerek, bulanık düşünce ve fikirlerin etkisinde kalarak araştırma gereği duymadan sapma ile doğru yoldan yanlış olan yola geçerken,  bu kendi seçimin faturasını kadere yükleyerek sıyrılmanın çabası ile hayatına devam eder.  İçine düştüğü çaresizlikten kurtulmak vaz geçmek yerine, hala devam ederek yanlışlığın yolunda heder olup gider.
 
Yüreğinde çektiği iniltiler çaresizlikleri yok ederek yanlış yolda dönmeyi gururuna yedirmeyerek, kendi iniltisini çaresizliğine el uzatacak olan dostun teklifine de cevap vermeyerek onu dışlayarak, kendi egosunun hezimeti ile yaşayarak uçuruma düşmek için koşarcasına bir an önce düşmek için çabalar. Oysa uçuruma düşerken, bedenin parçalanarak yok olacağını bilmesine rağmen hala koşar koşar…
Kendimizi şehirlerin gökyüzüne bakarak özgürce yaşamak yerine, şehrin dehlizlerine karanlığına sığınarak yaşamayı seçiyoruz. Oysa tüm işaretler doğru yolu gösterirken, yaşadığımız onca sancıların işaretleri ile gökyüzündeki o temiz hava gibi tertemiz düşünceleri es geçerek, karanlık düşüncelerin peşinde sancılarla yaşamayı seçiyoruz! Oysa yine tüm işaretler yolu değiştirmek gerektiğini işaret etse de hala bu benlik dürtüsü hala doğru yaptığımız savıyla dinmeyen sancıların sancısı ile hala yanlış yolda yürümeye devam ediyoruz.
 
Kaç çevrende seni oraya mahkûm eden benliğinden egondan o karanlık fikirlerin rüzgârında karanlığında, gülümseyen gülümseten düşünce ve fikirlerin ısıtan saran mutlu eden saran mutluluğuna doğru koş, sarıl tut ellerinde. Seni mutlu sen edecek, mutluluk sahilinde mutlulukların içinde gülümsettirecek olan düşüncelerin sahilinde yolunda yürü. Kalpler kırık kalmasın üzülmesin, artık ağlamasın üzülmesin hep gülsün… Yarınlar gülüşler sarılmalar öksüz, yarınsız kalmasın… Bir suskunluk gibi susmuş faydası olmayan, fikirsiz düşüncelerin ateşinde boşuna yanmakla elimize hiçbir şey geçmeyecektir ve geçmesini beklemekte, aptallık olacaktır. Hançeri eline gül diye verenlerin sözlerine inanma, elindeki hançeri alıp göğsüne saplamana seyirci kalacaklar, salak nasıl bize inandı diye alay edecekler!
 
Bak mevsimlere bahara bak gönlüne, baharlar gibi taptaze çiçekler gibi kokuyor. İnsanları yarınları yıkma gönlünü, yarınlarını gülüşlerini… Dokun bir gönlüne, hisset samimiyetini gülüşündeki sıcaklığını, içindeki merhametin tatlığına bir tokun tat, eminim ki bunca yıl neden bunu yapmadığın için her an her saniye pişmanlıkların içinde, gözyaşı dökeceksin…Şimdi bu huzuru doğru olanı nereden bulacağız diyorsanız,bırakın kendinizi gezinsin Nur Kur'an'ı kerimdeki huzurun içinde, huzur dolu esintisinde gezmesine izin verin, o huzurun sizi sarmasına yol göstermesine izin verin.Nurdan Nebinin  sünnetine uyun,işte size yol huzur mutluluk güzel yarınlar...Kendini yarınlarını çevreni ömrünü sevindir ve bu sevinci yaşa… Selam ve dua ile.
Mehmet Aluç-Kul Mehmet
 
 

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar