Hece Taşları Dergisi Üzerine

17.10.2016
Hece Taşları Dergisi 
 

   Tayyip Atmaca kardeşimle Edebiyat Sanat Akademisinin kurucusu olan Şahamettin Kuzucular kardeşimin bu dergiyi önermesi ile tanıştım. Kendisine Teşekkürler ediyorum. Elektronik ortamda yayınlanan bu dergiyi okumakla büyük zevk aldım, hece şiirleri yayınlayan bu dergi bu ayki 20. Sayısı elime geçti, okuduktan sonra bunları söylemek, bu güzelliği anlatmak istedim birkaç mısra ile.
   Bir şiirim de söylemiştim, sözüm yoktur hakkı bilene. Siz şiiri bilen şiir gönüllü ak pak hakkı bilen kardeşlerime söyleyecek bir sözüm olmaz lakin bu gönül güzelliğinizi emeğinizi ve bu güzel çalışmanız için birkaç kelam etmek istiyorum. Başyazıya bayılıyorum, siz şiir demiştiniz lakin söylemezseniz hiç farkına varamayacaktım. Bu ayki araştırma yazı için yazan kardeşlerimin ellerine sağlık yoksa Şah İsmail Hatai hakkın da bu kadar güzel fikir sahibi olamayacaktım. Ayrıca “İkiz Mısralar” şiirine hayran kaldım ilk defa okuyorum, neresinden okursanız okun harika ve enfes bir şiir. Ayrıca” Bağdat konuşmasında:
Ben, buna, “duyarlı bir yüreği” de ekliyorum, şairler için.
Şairler, bir toplumun bugününü yaşarken, geleceğini de hissederler.
Bu bir duyarlıktır.
Ve bu duyarlık, nasıl ki; insanoğluna akıl verildiği için yaptıkları ve yapmadıklarıyla sınanacaksa, aynı şekilde duyarlı bir yürek ve onu ifade edebilen bir dil verilenler de sınanacaktır…
   Tek kelime ile harika ve enfes bir çalışma olmuş, bu çalışmayı edebiyat ve sanat akademisinde yayınlamanızı beklerim. Diğer şair arkadaşların şiirleri de inanın okudukça zevkle huzur duydum, gönülden gönüle akan güzelliklerini gönlümüze akıttılar. Tüm şair kardeşlerimin gönüllerinden öpüyorum. Emeğinize gönül güzelliğine teşekkürler ediyorum kardeşim, insanın işini severek yapması bu olsa gerek… Ayrıca her sayıda böylesine güzel konularla Üstatların hayatlarını anlatarak kaleme alarak çeşitli gönül güzelliklerini, dillerindeki anlatımı ifadeyi aktarmanız gönül zenginliğimizin en güzeli olduğunu hatırlatmanız, ayrıca çok güzel enfes diyebilirim.  Diğer arkadaşlar ve sizin onlara bu gönül kapısını açarak her ay yazdıkları şiirler ile gönülden gönül güzelliğinden anlayan ve gönüldeki güzelliğe âşık olan, gönüle koşan bizlerin, gönül bilmeyenlere asırlarca tatmamış olanlara tattıran Üstatların, torunları olarak, bu güzel gönülle ilâhî güzelliği ifade ettikleri şiirleri ile biz okuyuculara manevî bir haz huzur vermiştir.
Kadir Altun Kardeşimin:
 
Darbeler inince sabır taşına
Gözyaşın dönüşür gönül yaşına
Şu koca dünyada yalnız başına
Kalmadan anlaman imkânsız beni
 
Gülser Hunik kardeşimin:
 
Dostun sözü düşündürür yaralar
Âşık isen, has bahçede gör beni
Gelen göçer, ıssız kalır buralar
Nadan isen, gül şehrinden sor beni
 
Aysen Kardeşimin:
Bu ne vakar arslanca, bu ne güven, bu ne nur?
Türk kadını her zaman böyle evlât doğurur.
 
Yıkanıyor toprağım ayağının sesiyle,
Dağılıyor bulutlar Mehmed’in nefesiyle.
 
Rüzgârı sizden alır, yükselir bayrağımız
Oynaşır cıvıl cıvıl göklerde ay’la yıldız
 
Siz uyanık durdukça huduttan düşman geçmez
Siz izin vermedikçe göklerde bir kuş uçmaz.
 
Bu ne güzel gönül güzelliği bu ne güzel mısralar ve şiirler tek kelime ile hayran kaldım gönül güzelliğinize Tayyip kardeşim.
 
HECE TAŞLARI-AKROŞTİK
Haktan gelir gönül sesiniz bildim
En güzel şiirler okudum sevdim
Coştum koştum işte okudum gördüm
En güzel derginiz şiire doydum
Tutkunum şiire gönül dostuna
Ağlarken koştuğum canım dostuma
Şiirde buldum ben dostluğu amma
Lakin yazanların gönlüymüş dostum
Anladım okudum dostları buldum
Rüya gibi dergi şiire doydum
Irak kalma al bir Kul Mehmet nefes
 
Selam ve dua ile kalın kardeşlerim ellerinize gönlünüze sağlık.

 
Mehmet Aluç-Kul Mehmet
 
 
Not:Elktronik ortamda okumak isteyen kardeşlerim Tayyip  Atmaca kardeşime yazabilrsiniz.
 
hecetaslaridergisi@gmail.com

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar