HERKESE İYİ BAYRAMLAR

13.05.2021

    Sevdiklerimizle bir arada, mutlu bayram sofralarının etrafında toplanarak, ellerin birleştiği, gönüllerin şenlendiği, yüzlerdeki tebessümü görerek kutlayabileceğimiz nice bayramlara kavuşmak dileğiyle!     

     Bugün, şiirlere ve yazılara bayramın o güzel ruhu sinecek. Ziyaretlerin heyecanı, aile buluşmaları, o eski coşku ve heyecan olmasa da bayrama kavuşmak bile güzel. Uzaktan da olsa "iyi bayramlar" dileyebilmek de güzel. Bayram,; gelişiyle güzel, hayaliyle, varlığıyla her daim güzeldir.  Salgının, hasretin gölgesinde de olsa bayram sevinci hep bir başka güzel! Bayrama kavuşmak da bir şükür ve mutluluk vesilesi. Her mekânda bayrama kavuşmanın ışıltısı vardır. Şehitlikler istisna, diğer kabirler mahzun olsa da bu bayram, uzaktan da olsa, kalpten kalbe ulaşır dualar, mânâ yüklü buluşmalar.

      Yeter ki gönüllerden eksik olmasın bayramın o müstesna ışıltısı, sevinci! Evlerde, hastanelerde, gurbet ellerde, hasret çekenlerin yüreklerinde, ekranlarda, telefonlarda eksik olmasın bayram sevinci. Savaşın, salgının, kederin gölgesinde bile solmasın, hiçbir güç söndürmesin o bayram sevincini. Tazelensin, güçlensin sevgi, merhamet, barış ve hoşgörü. Her bayram sabahı tazelensin insanlık, arınmaya vesile olsun tüm kötü duygulardan.
    El ele, diz dize, yüz yüze nice bayramlara sağlıkla kavuşmak dileğiyle!

ESA ailesinin, tüm sevdiklerimin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı kutlu olsun!

13 Mayıs 2021

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar