İLK GÖRÜŞÜM

08.02.2019

Varlığını ilk bildiğimde ve sesini ilk duyduğumda bakamamıştım simana. Günler geçip ikinci bir vesileyle karşılaşınca tevafuken seni görmüş içimdeki kıpırdanmayı kulak ardı etmiştim. Önümde daha ciddi bir mesele varken böyle zamansızca çat kapı gelmen, gelip geçici bir misafir havası vermişti yüreğime. Ama her nedense seni ilk defa görmeme rağmen gözüm seni arıyor gibiydi. Sanki gözlerim karanlığa esir olmuş ve ışığı sende görüyormuş hissi vardı. Bu cereyan eden olaylar arasında kalan ben, insanların diğer yüzlerini görmekten ve hallerine bakıp ibret almaktan öteye gidemiyordum.
 
Üşümüştüm biraz, hafif hafif çiselemeye başlayınca yağmur duyguların sel gibi aktığını görebiliyordum. Gördüğüm bu duygu erozyonundan kurtulmak için kaçmaya başladım. Seni orada bırakma mecburiyeti içindeydim.
Gönlüm endişeli ve tedirgindi. O an yüksek sesle ilahi emir gelmekteydi, kalabalık o selde ve erozyonda batarken ikazlarıma, uyarılarıma, bağırışlarıma rağmen kimse beni dinlemiyor, herkes halinden memnundu. Kimseyi davet edemeden oraya o ilahi mesaja yönelme ihtiyacı duydum.
Ben giderken bana attığın bakışı yeni görebiliyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Mahrem perdesi arkasına gizlenmekten başka bir şey yapamıyorum. Belki sende bekliyorsun bilemiyorum. Ama içimde bir tereddüt var son zamanlarda.
Ya ben olmazsam?
 
Şu anda ne yaptığımı sorarsan söyleyeyim sensiz geçmekteyim izini taşıyan yollardan. Ben bu hal içindeyken ve sana uzanamamışken sen mutluluk havuzunda yüzmeye devam mı edeceksin?
 
Ey benden bihaber sevgili , gönlümün tek sahibi, uzanamıyorum, uzatamıyorum sana olan sevgimi. Elimden bir şey gelmiyor. Gözümse her zaman yaşlı.
Gönlüm endişeli, telaşlı.
Geçen gün fotoğrafını saklama ihtiyacı duyarak 20 yıllık bir adetimi değiştirdim.
Artık her ne kadar uzak olsan da sana yakınım.
Seni başkalarıyla paylaşmaya ödüm kopuyor adeta. Ama ben çaresizce Rabbi Rahimime sığınıyorum. Adını dilime zimmetledim, duamda sen, göz kapaklarımda sen, zikrimde sen, fikrimde sen...
Günler beni senden her ne kadar uzaklaştırmaya çalışıyor olsa da ben sana yakınlığımı sürdüreceğim.
 

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar