İNANÇ GÜÇTÜR FAKAT EDİNİLMESİ DE GÜÇTÜR

01.11.2016

Bütün bir iman, imandan gelen inanç, inançtan doğan güven, güven ile bütünleşen güç ve bu güç ile yaşayan bir insanı hiç bir konu korkutamaz, sorunlar boğamaz, kendisi ile çelişen dayatmalara zorlayamaz, düşünceleri bağlanamaz.

Mutlak hürriyet; bunların bütününden doğan içsel özgürlüğün tanımıdır. İnsanı dış dünyadaki sarsıntılara karşı dimdik tutan, olumlu olumsuz hadiselerle yüzleştiğinde aşırılıktan koruyan, hazmedilmiş bir kişilik dengesinde seyreden içsellik gerçek insanın yani fıtratın ete kemiğe bürünmüş halidir.
Bunu elde etmenin kişiye göre değişkenlik gösteren yolları vardır. O nedenle insan önce kendisinden başlamalı anlamaya, tanımaya, kavramaya ve okumaya. 
Zayıf ve güçlü yanlarını keşfettikten sonra kabiliyet ve istidadına göre gaye edinilmiş bir hedefe odaklan malı...
Ben kimim?
Neredeyim?
Benden beklenen?
Benim istediklerim?
Nereye gidiyorum?
Nasıl çözerim?
Mutluluk sonuç değil bu soru ve sorunlara cevapların arandığı yoldur.

Hayatı tanımlama ve kimliğini oluşturma çabasını gaye edinen bir insanı "yok" karanlığı işgal edemez. 
Bu insan kendisi için yaşıyor görünürken aslında aranılan sıfatlarla başkalarının ve bütün varlığın da arzuladığı huzur olacaktır.
Hayat zaten yolculuk olduğundan aynı zamanda yorgunluktur da... 
Fakat gayesini gerçekleştiren insanın dinlencesi yaşamın adından minnetle söz ettiği kimse olmaktan ibaret olacağından;
Ödülde aradığını bulmanın kendisidir...
Dilimin Ucundakiler

Görüntünün olası içeriği: bitki ve doğa

Zehra Asuman / Denemeler

1.11.2016

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Mehmet Aluç

Mehmet Aluç

8 years ago

Ödülde aradığını bulmanın kendisidir...//// İnsan sırrının sırrına varmak için gönlündeki merhametine el atarak bakarak sırrına varmaya çalışan,ya da bu sırra ermeden gönül kapısını açmadan hayatını boşa yaşayan insandır....//// Tebrikler ederim Zehra kardeşim çok güzeldi selam ve dua ile.

Zehra Asuman

Zehra Asuman

8 years ago

Teşekkür ederim Mehmey bey. Ödül "(...ün kendisi kendini bulmak)" aradığını bulmanın kendisidir... Ben de sizi takdirle okuyorum hocam. Saygılar...

Ecir  Demirkıran

Ecir Demirkıran

8 years ago

sayın hocam yazdığınız yazı biraz kapalı ve grift sözlerle dolu, iman gönüllere merhameti doldururken, beyinlerden korkuyu siler, çünkü itikadımızda vadenin sınırı çizilmiştir, bu sınır ne bir santim ileriye ne bir santim geriye alına bilir, bunu kalben tefekkür edense hakiki imana sahip olanlardır. onlar korku nedir bilmezler, merhameti ve sevgiyi allah için yaşarlar, tüm yaşantıları Allah cc. içindir, ancak bu gün kü dünya da zülüm, fitne ve her türlü pisliğin tavan yaptığı bir ortamla karşı karşıyayız, zalimin mazlum, mazlumun zalim gösterildiği bu dünyada bir an için kendinizi Filistinli, iraklı yada süriyeli zehra olarak düşünün hiç bir şeyden haberiniz yokken bir anda üzerinize bombalar yağıyor eviniz yıkılıyor sevdiklerinin ölüyor, aç susuz ve ölüm korkusu ile yurdunuzu evinizi zenginliğinizi en acısı sizi hayata bağlayan canlarınızın cansız bedenlerini arkanızda bırakıp terk-i diyar olup , gittiğiniz yerde belkide de yokluğun ve kimsesizliğin verdiği imkansızlıkla onurunuzu insanlığınızı da kaybeybetmiş görünüyorsunuz, ama hep siz suçlusunuz, ne acı değilmi,... evet sevgili kardeşim günümüzde sağlıklı birey olmak ve mutlu bir dünyada inancın ne kadar güç olduğunu ve onu yaşamanın ne kadar fedekarlık gösterdiğini takdir edersiniz sanırım. selam ve saygılar.

Zehra Asuman

Zehra Asuman

8 years ago

Bir şeyin her yerde her şeyin bir şeyde olduğu bir dünyadayız. Akıla gelebilecek her ihtimalin var olduğu, ihtimaller varsa mümkünlerin de aynı nispette karşılık bulduğu bir dünyada. İhtimaller zaten kaçınılmazdır. Tahayyülün el verdiği sınırsızlıkta üretilebilir. Mevzu her an yaşanması mümkün ihtimalleri leh olarak görmektir esas olan. Çünkü öyledir. Denge kanunu gereği her şey zıddı ile iç içedir. Ateş odunun içinde cevap sorunun içinde gerçekliğinin aynı anda çözüm olduğuna inanılıyorsa tabi... Mümkünlerin neden sayılabilir türden yani çok az olduğu düşünülecek olursa; atalet, kolaycılık, sorumluluğu almamak gibi bir sorumsuzluk denilebilir. Mümkünleri yaşayabilmek için bütün hassalar ile gaybâ yada maddi olanaklarla olaya odaklanıp gayret ve sebat ile hedefi amaç bilmekle sonuç elde edilir... İçimden Geldi Zehra Asuman & Bende benzer bir konuyu daha sayfamda paylaşmıştım. Onu yorumuma eklemek kısmen yeterli olur her halde. Saygı ve hürmetler hocam...

Şahin Mutlu

Şahin Mutlu

8 years ago

Gizli aşikâr her renkle süslenmiş hayâl / Sıfırı 1’den büyük kılan anlayış / 1’in olmadığı yerde anlamsız sıfır / Takım ruhunda birlik manzûmesi… / Bambu ağacı misâli şuûr yüklü sabır / Ana karnında hikmet yüklü zaman / Toprakla tohumun mutluluk izdivâcı /Ve… Tüm cana muştu doğum sancısı…Esen kalınız...

Zehra Asuman

Zehra Asuman

8 years ago

@zehraasuman328 | Hocam kıymetli yorumlarınıza bin teşekkür ile. Saygılar ve hürmetler sunarım.

Zehra Asuman

Zehra Asuman

8 years ago

@zehraasuman328 | Hocam yorumunuz eksik kalan yazımızı daha da bir onurlandırdı. Saygı ve hürmet benden size daimen ve ebeden...