KADINA ŞİDDETE HAYIR !

16.10.2018

  KADINA ŞİDDETE HAYIR !
 
Biri kadın ve biri adamsı . Dışarıdan bakıldığında  heybetli , güçlü , koruyucu , sahiplenici, eşini kimseyle paylaşamayan, kadın haklarını sözde savunan , kadınan değer veren ve  sadık bir adamsı..
  
   - Kadına sordum. Yüzünüzde kapatıcı olduğu halde neden dudağınızın kenarında hüzünlü bi açık yara ve elmacık kemiğinizin üzerinde yeşilimsi mor bir renk var ? 

   Önce "bunların hepsi aşkmış" dedi. 
 
   Şaşırdım. Tüylerim ürpermişti.Sustum. "Peki" diyerek yutkundum.

  Önce o da sustu . Gözlerini kaçırdı masumca ve ürkek. Bakışlarını benden kaçırmaya çalışmış olsa da o anı yakaladım. O an her şey sustu.Bakışlarımız sustu , duygularımız sustu , gözlerimiz sustu , kelimelerimiz sustu , onun anıları ve yaşanmışlıkları... ve o an sustu.

    O an kadının "aşıkmış" diye bahsettiği kişiye karşı tüm öfkemi , nefretimi hıncımı , kadına yaşattığı hüznü kusmak için yeltendim. Fakat kafasını aniden kaldırdı ve göz bebeklerimi nemli göz bebekleriyle susturdu. İçimde oluşturduğu o tanımsız duyguların çığıklarının hakimiyetini sağlamakta güçlük çekiyor olsam da onu dinlemeliydim. Çünkü buna ihtiyacı vardı. O çünkü hiç saygı duyulmamış, hiç dinlenilmemişti.
   
    Yarasına , yeşillenmiş morluklarına sarılmak istedim. Belki yetersiz kalacaktı , belki de kurumuş duygularına bir damla su serpecekti. 

    Sonra bir bir  anlatmaya başladı. Anlatırken yıllarını, yaşanmışıklarını , acılarını , yaralarını, kanayan parçalarını döktü önüme . Toparlamak , her parçasını  süpürüp çöpe atmak istedim ama bir çok kırık parçası kadının o saf ve tertemiz kalbine saplanmıştı bile. Eğer saplanmış parçaları tutup çekseydim daha çok kanayacaktı. "Onlar çıkmaz" dedi kalbim, kadının kalbine. "Onlarla yaşamayı öğren KADIN . Ama bir daha kimsenin kırık parçalar oluşturmasına asla ama asla izin verme. Bu kadar yeter .!"

   Yalanlarla , aldatmalarla hayatını inşaa etmeye zorlanmış bir adamsı . Yüreğinde ağırlaşmış yaşlar kadının. Kalbinin odaları hep sahtelikle doldurulmaya çalışılmış. Kendi olmaktan uzaklaştırılmış ve hep kendi içine hapsedilmişti. Kelimeleri hep zihninde , duyguları hep kalbinde , ama gücü başkalarının ellerinde...

    Kendi ruhuna hapsedilmiş bu kadın...  uçmak istediği zaman da ayağına takılan zincirle onu kendine bağlamış bir adamsı... 
 
    - Onun bunu sana yaptığı her an ne hissettin?.. diye sordum.
  
    -Ben hep ona kanardım , yaptıklarına susardım dedi. Onun bana vurduğu an sanki içimdeki ona kandığım duygularimin tamamı, bedenimdeki tüm kanı, kana kana içermiş gibi hisseder, üşümeye başlardım dedi. Sonra beynimi öyle karanlık bir boşlukta dondurulmuş gibi düşünemez ama onu taşırdım saçlarımın altında dedi.

  -  İçim parçalanıyordu. Gözyaşlarıma hakim olamadım . Ellerimin tersiyle ılık ılık süzülen gözyaşlarımı sildim ve kadının hislerini, kendi tenimden...

  Bana baktı ve sonra devam etti:

     - Canıma tak eden herşeyin film şeridi gibi geçtiği o an, BİTTİ diyerek gittim .İşte o  an kelimelerimi , duygularımı , acılarımı , sessizliğimi , kendimi , onu , yaşadıklarımı, hüznümü ,saflığımı , insanlara olan güvenimi, ara sıra gülen yüzümü , hayatta bir insana olan umudumu , insanlığımı , vicdanımı , sevgi duygusunu , acıma duygusunu o an, o evde yaktım ben... dedi KADIN hıçkırırken.

     -Şİmdi bedenimde  ben değil,  bir başka ruh ve kalp yaşıyor olacak... dedi.

     Kadın hıçkırırken onun ellerini tutarak güç vermek istedim , titreyen ellerindeki kıvılcım alev alıp  tüm bedenine  yayılmıştı. Kadının gözlerinde , sözlerinde, kalbinde ve ruhunda gerçekten BİTMİŞTİ o adamsı.  Geri dönüşü olmayan o yola girdiğinde adamsıya nefret duygusunu beslemeyi  bile çok görüyordu artık KADIN..

      -Geçti. Hepsi bitecek. 

      -Sonra bu sözleri kalan tüm gücünle hisset... dedim kalbimdeki tüm güçle. 
 
'' SONUNDA HERŞEY GÜZEL OLACAK . HENÜZ OLMADIYSA DAHA SONU GELMEMİŞTİR.''
 -Paulo Coelho


 
  KADIN ! SUSMA !
  KADIN ! KİMSEYE GÜVENME!
  KADIN ! SADECE KENDİNE GÜVEN!
  KADIN ! UNUTMA BU DÜNYADA HERKES YALNIZ !
  KADIN ! BU DÜNYADA TEK BAŞINA YAŞAYABİLİRSİN !
  KADIN ! İLLAHA Kİ BİRİNİN ELLERİNİN AVUCUNDA KUŞ GİBİ KALMAN GEREKMEZ ! 
  KADIN ! SEN ASLA ACİZ DEĞİL YARATILMIŞLARIN EN MÜKEMMELİSİN ! BUNU ASLA UNUTMA !
  KADIN !  ÇOK GÜÇLÜSÜN VE HERŞEYİ BAŞARABİLECEK GÜCE SAHİP OLACAK ŞEKİLDE YARATILDIN 
  KADIN ! NE YAPMIŞ VE HER NE YAŞAMIŞ OLURSAN OL ARKANDA KOSKACA BİR DEVLET VAR UNUTMA!
  KADIN ! SEN TEKSİN , SENDEN DEĞERLİ BAŞKA BİR ŞEY YOK !
  KADIN ! DÜNYADAKİ BÜTÜN İNSANLIK SENİN YARATILIŞINLA VAR OLDU !
  KADIN ! SAKIN AMA SAKIN KORKMA, KONUŞ ,DİNLET , SUSTUR, HAKLARINI DAİMA SAVUN. !
  KADIN ! SENİN YOKLUĞUN ONLARA VEREBİLECEĞİN EN BÜYÜK CEZA !
  KADIN ! SENİ RAHATSIZ , TACİZ , TECAVÜZ , PİSKOLOJİK RAHATSIZLIK VERMESİNE İZİN VERME!
  KADIN ! KONUŞ !
  KADIN ! TEK BAŞINA HERŞEYİ ONLARDAN DAHA İYİ BAŞARIRSIN !
  KADIN ! SEN DİMDİK DUR , DURUŞUN , YÜRÜYÜŞÜN SENİ TAMAMLASIN ! 
  KADIN ! HAKLARINI ARAŞTIR OKU VE HAKKINI DAİMA SAVUN ! 
  KADIN ! SEN BİR TANESİN .
  KADIN ! SEN SAHİPSİZ DEĞİLSİN .
  KADIN ! SEN BU DÜNYAYA GÜLÜMSEMEK İÇİN GELDİN MUTLU OLMANIN BAŞKA YOLLARINI ARAŞTIR.
  KADIN ! UNUTMA SEN BAŞARIRSIN VE BAŞARACAKSIN SADCE YÜREKTEN İNAN VE UYGULA.
  KADIN ! KORKUSUZ OL ! GEREKİRSE AİLENE REST ÇEKEBİL. 
  KADIN ! HAYIR DEMEYİ ÖĞREN.
  KADIN ! BİR ŞEYİ YAPMADAN ÖNCE İKİ KEZ DÜŞÜN.
  KADIN ! YIPRATMA KENDİNİ BAŞKASI İÇİN BAŞKALARININ MUTLULUGU İÇİN! 
  KADIN ! SEV , ÖP , DOKUN , İSTEDİĞİN DUYGUYU KUSURSUZCA YAŞA AMA KENDİNİ BİL ! 
  KADIN ! ÇOK DEĞER VERME ONLARA , İNSANLARA , DUYGUSUZ OL OZAMAN KAZANACAKSIN.!
  KADIN ! KENDİNİ ASLA KAYBETME.
  KADIN ! KENDİN OL.
  KADIN ! SEN DOĞALLIĞINLA GÜZELSİN.

   

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Sinan Saatçı

Sinan Saatçı

6 years ago

Emek verdiğiniz belli oluyor. Nice çalışmalara........

Bengisu KUZUCULAR

Bengisu KUZUCULAR

6 years ago

Teşekkür ederim sağolun Sinan Bey.

Seferi (Nurcan Bedir Ören)

Seferi (Nurcan Bedir Ören)

6 years ago

Bir kadinin baska bir kadina manevi destegini sicak ve samimi bir yaziyla dile getirmissiniz. Düsünce cümleleri konusmadan daha hizli ve seri olunca genelde yüklemi okuyucuya birakan, üc nokta devamliliginda, akici bir yazi olmus. Gönlünüze saglik...

Ayşe Gönül

Ayşe Gönül

6 years ago

bu güzel sayfanızda harika bir eser tebrikler

Bengisu KUZUCULAR

Bengisu KUZUCULAR

6 years ago

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim zamanınızı ayırıp okuduğunuz için :) Sevgilerimle

Zekeriya Duman

Zekeriya Duman

5 years ago

Düşündüren güzel bir yazı akmış yüreğinizden. Kaleminiz susmasın. Saygılarımla....

Mete Han

Mete Han

5 years ago

Kadına vurmak çok kötü çok vahşi ve adice . Ancak hani bazen insan çileden çıkar, sigortaları atar kadın veya erkek yada çocuğa sille atar. Bunu annelerde çok yapar susmak dinlemek bilmeyen haşari çocuklarına. Bazen sokaklarda görürüm bu tip hırçın annelerle karşılaşırım minnacık çocuğu itip kakan sille atan yürümekten yorulmuş 2-3 yaşında bebeği kolundan çeke çeke sürükleyen. Nadiren de olsa erkeklerde yapar sokakta bunu. İçim sızlar inan bir tokat atasım gelir o kadına yada erkeğe. Bazen kadınlar erkekleri çileden çıkaracak şeyler yaparlar. Sigortalar atar. Güç kullanmak insana yakışmaz ama gayri ihtiyari elin kalkar peşine pişmanlıklar olsa da ama nafile kırılan kırılmıştır olan olmuştur.. Ben çoğu zaman bu konu açıldığında ''Bir kadın dayak yiyorsa eşşekliğindendir '' derim . Derim ama istisnaları çoktur. Böyle derim çünkü kadın önceden kardını almalı. O noktaya işi götürmemeli. Dayağa kadar gidecekse her şeyin biteceğini hissettirebilmeli. Davranışlarını ona göre ayarlamalı. Bir akrabam vardı. Çok dayak yerdi eşinden. '' Niye dayak yemeyi göze alıyorsun?'' dediğimde -Başka çarem mi var. Üç çocuğu8m var. Annem babam çocuklarımı istemiyor. Benim gelirim yok. Boşanırsam ne yaparım. Çocuklarımı nasıl terk ederim. Ben anayım dayak yerim ölürüm ama çocuğumu terk edemem.'' demişti. Haklıydı. Ama dili uzundu. Çok konuşuyordu dayak yiyeceğini bile bile lades olur mu. Evet kadının adı bile yok. Kadının işi zor. Tabiatta hep güçsüzler ezilir. Güçlü olmaktan başka çare yok. Bu da eğitimle olur ancak. Ben 35 yıllık evliyim. Bende ilk yıllarımızda iki defa eşime sille attım. Haklıydım ama hiç bir zaman kendimi af etmedim. Keşke yapmasaydım keşke. Yapmasaydım ayrılmak zorunda kalabilirdim. Çünkü başka türlü anlamadı hatasını. Gençlik hatası. Eşim hatasını anladı af ettiiğini söylemese de. Ama bu anılar bana hep ıstırap verir. Tanıdklarım var kavgaları hiç bitmez tükenmez. Patırtılar gürültüler karakolluk olmalar barışmalar falan. Biri var ki hiç anlamıyorum. Kadın çocuklu ama şort yada mini etek giymekte ısrarlı. Eşi karşı çıkıyr o inat ediyor Peşine dayaklar. Şikayetlenmeler. ''Eşin istemiyor niyen böyle giyinmkde ısrarlısın. Sen evli barklı çocuklu kadınsın '' demek zorunda kaldım. -Böyle kendimi daha güzel ve mutlu hissediyorum. Ama eşin istemiyor bunu dedim. -Kendi bilir dedi. O zaman dayağa razısın o zaman şikayetlenme. Yada ayrıl. Herkes yeni bir hayat kursun isdediği gibi. -Ayrılmam onun kimseye kaptırmam demesinmi? Gelde çık işin içinden. Evlilik zor iş. Hele kafalar uymuyorsa. Allah herkesin yardımcısı olsun. (Herşeyde olduğu gibi bunuda Allah'a havale ettik ya !!!)