Kalk Düştüğün Yerden

10.02.2019

Pes etmemen lazım. Hayat seni tüm gücüyle ittiğinde senin de ona doğru koşman lazım ki kazanasın. Çünkü sana bahşedilen bu ömür kazanılmaya değer. Dünyayı düşün. Dört bir yanındaki güzellikleri düşün mesela. Her gün bıkmadan odanı aydınlatan güneşi ve yüzünü güldüren ne varsa hepsini düşün. İşte şu an aklında ne varsa onlar için yaşamaya değmez mi ? Geçmişinde ne varsa kabullenmeye ve kalbinde ne yara varsa onu sahiplenmeye değmez mi?  İnan ki değer. 
  Eminim çok güçsüz, yorgun ve bıkmış hissettiğin bir zaman olmuştur. O karanlık kuyudan hiç " sana yenilmiyorum hayat, işte tam burada dimdik karşındayım. Hadi şimdi yık beni! " diyerek çıktın mı? Şunu söylemeliyim ki insana kendinden emin olarak başardığı bir şey kadar güç veren bir durum yok. Bunu yap. Hayat sana tüm pençelerini çıkarmış geliyorken sen bunu yap. Yapmalısın çünkü bir hikayen var. Öyle değil mi? Hepimizin bir hikayesi ve bu hikayenin gidişatını değiştirme gücü var. Artık zamanının geldiğini düşündüğün anda kalemini eline al ve yazmaya başla. Geçmişini kabullenip kendini kendin olduğun için severek yaşamaya başladığın zaman damarlarında dolaşan gücü hissedeceksin. Unutma her karanlık tünel illa ki güneşli aydınlık bir yola çıkar . Sen gaza basarsan, ilerlemeye devam edersen ulaşacağın şey aydınlıktır. Ama yok frene basmakta ısrar ediyorsan olduğun yerde kalırsın. Yanından yüzlerce insan geçer sen ise onları izlersin. Şimdi hangisini yaşamak istediğini düşün. 
   Yaşamaya gerçekten gücün kalmamış olsaydı yaratan nefesini çoktan keserdi. Hâlâ nefes aldığına göre yolunda giden bir şeyler var demektir. Kaldır başını yoluna bak. Hangi engelleri aştın da geldin bugüne? Neleri yıktın da sen, sen oldun? Daha önce yaptıysan yapmaya gücün olduğu içindi ve bu senden yeniden isteniyorsa yine gücün olduğu içindir. 
Şimdi kalk düştüğün yerden. Hikayene küçük bir yön ver ve kendi hayatının kazananı sen ol. 

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Ahmet Zeytinci

Ahmet Zeytinci

6 years ago

Umur Rabbımızdandır bir özlü söz de ''Umudunu yitirirsen her şeyini yitirirsin.'' derler... Gelecekten umutlu olacağız her zaman, insanımız için, çocuklarımız için, devletimiz için, milletimiz için. Para illaki her şey demek değil, parasız da çok mutlu olabilirsiniz unutmayalım i ''Paradan başka harcayacak hiç bir şeyi olmayanlar dünyanın en fakir insanlarıdır.'' İnsanları sevelim ki Yunus Emre'nin dediği gibi ''Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz.'' Gidin bir çocuğun başını okşayın, güvercinlere simit atın, kelebekleri kovalayın, ama yakalamayın... İşte böyle ... Dibe de vursanız ayaklarınız taban vurup çıkarsınız yukarı merak etmeyin... Güzeldi tebrikler...

Ezgi KUZUCULAR

Ezgi KUZUCULAR

6 years ago

Zor dönemlerimizde bazen hayır ben çok güçlüyüm,hayır dik durmak zorundayım diye kendimizi zorlarız .Aslında bu durum duyguların akmasını engeller ve içinde dolar, gün gelir taşıyamayacağın kadar ağır gelmeye başlar.Bu yüzden bence ağlamak gerekiyorsa ağlamalı,üzülmek gerekiyorsa tam da o an üzülmeli insan. Birikmemeli kötü hisler dışa akıtılmalı ki birikmesin.Güçlü olmayı ketun olmakla karıştırıyoruz bazen.Unutulmaması gerekense; mutluluklar paylaştıkça çoğalır,acılar ise paylaştıkça azalır.