Kulbe-i Ahzan

18.10.2020

Her yanım kırık dökük, gel de hayra yor beni
Perçeminden son bir kez, sıyrılıp da gör beni

Sabrı cemil bilmedim, bilmeyesin hor beni
Benzi solmuş sokaktan, geçiver de gör beni

Solup açmazdan kalbin, anlamak ne zor beni
Giryan olup düşüver, düşüver de gör beni

Solarken görmek seni, nardan nara kor beni
Düşüver diyen dilim, nalan olsun gör beni

Gayrı düşersen derde, bizar deyip sor beni
Sana hicret ederim, dilin dök de gör beni

05.2015

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Esa

Esa

4 years ago

Her beyti ilk beyit ile kafiyeli olduğu için - yani tüm dizeleri aynı kafiyeli-- müselsel gazel biçiminde yazılmış bir hece ölçülü şiir. Şiiri gazel in klasik ve kalıp konusuna uygun yazılmış olması nedeni ile gazele benzetebiliriz. Lakin aruz ölçüsü ile yazılmamış olması, bilinen ve klasik divan şiiri mazmunlarının kullanılmamış olması, söz sanatları açısından divan şairlerini pek andır maması nedeni ile tam bir gazel dir. Diyemiyoruz. Buna rağmen şiir ritmik yapısı ahengi ve anlam pürüzsüzlüğü nedeni ile usta işi bir şiir. Şaire aruz ölçüsü veya Özleşim ölçüsünü de tavsiye ederek başarılar diliyoruz.

Muhammed Bizar

Muhammed Bizar

4 years ago

@muhammedbizar122 | Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim sevgili hocam. Daha evvelden olduğu gibi şimdi de yorumlarınıza çok kıymet veriyorum. Lakin bahsini ettiğiniz edebi inceliklerin bilgisizliği içerisindeyim. Ümid ediyorum ki birgün bu edebi sanatları hakikatli bir şekilde öğrenirim. Hürmetler, sevgiler hocam.

Necibe Çetinkaya

Necibe Çetinkaya

4 years ago

Şiir ritimli olduğu için kulağa hoş geliyor. Ancak rediften önce gelen ( gör beni) kelimelerde kafiyeye dikkat edilseydi şiirin ahengi daha da güzel olurdu. Mesela: Seçiver de gör beni, geçiver de gör beni, uçuver de gör beni... Gibi. Yine de içerik olarak güzel bir şiir tebrik ederim.

Muhammed Bizar

Muhammed Bizar

4 years ago

@muhammedbizar122 | Sevgili hocam yorumunuzu henüz farkettim, bildirim alamıyorum maalesef. Evvela teşekkür ederim incelediğiniz için. Bütün yorumları dikkate aldığımı bilmenizi isterim. Bilhassa sizin gibi bu işi bilenlerin yorumlarını... Hürmetler sevgiler hocam.