Meşruiyetlik 1

16.05.2015

Geri bağlanım yasalarının sosyo toplumsa dildeki karşılığı meşruiyetliktir. Köle olma duygu ve bilinciniz de, özgür olma duygu ve bilinciniz de bu sosyo toplumsa geri bağlanım yasalarından kaynaklanır. Meşruiyet ligin kaynağı geri bağlanım yasalarıdır.

 

Geri iletişim ya da geri beslenim yasaları dediğimiz geri bağlanım yasaları evrende bulunduğu yerde her yöne doğrudur. Özel bağıntı içinde olgu, olay ve durumun ya da sosyo toplumun ağırlık çekim merkezi olan, içe doğrudur. Merkez tam orta nokta olmak zorunda değildir. Bu nedenle geri bağlanım yasaları ağırlık merkezine doğrudur.

 

Meşruiyet ligi sosyo toplum sal olmuşça; öznel anlayışlar içinde kavramadan önce, izini başlangıç koşulları içinde arayalım. Kullanılan kavramlar iletişmenin belleğidirler.

 

Bu bağlamda meşruiyet ligin geri bildirişim bağıntılı kodlamaları, insan sosyo toplumsa öznelliği içinde; kendisini denetleyen, kontrol yasalarının; vurguca belirim şeklidirler.

 

Kavram oluşla bir yansıma sözünü söylediğinizde yansıma; genel özdeki (özdek sel) belirimle birden, aynı anda multi bağıntı olurları, göz önü etmeliyiz. Annenizin başka bağıntılarla bir kız kardeş, bir teyze, bir hala, bir doktor, bir cinsel partner, bir kısa boy, bir uzun boy, bir cazibe odağı, bir itilim odağı, bir sevgi ve nefreti oluşuyla vs. hep birden hepsi bir arada birbirinden çok farklı değişik çoklu (multi) bağıntılar kurmağa hazır oluş, olduğu; unutulmamalıdır.

 

Anneniz öğretmense, artık öğrencisine cinsel partner oluşa kapalıdır. Bu özellik görülmez fark edilmez. Ayıklanarak dışta bırakılmıştır. Ha keza annenizin öğretmen olması doktor oluşuna da kapalı olması durumu; bir fren ilişkisi olmanın kesikli, sınırlı, sürekli oluşuyla devreye girer.

 

Annenizin sizin yanınızda olan zamanı, duygusu, öznelliği, ruhsallığı sizinle olmakla farklı akar. Yine babanıza eş, sevgili olan annenizin zaman öznelliği, babanızla bambaşka akar.

 

Annenizin yanında, sizin yeriniz başkadır. Babanızın yeri başkadır. Halanızın yeri başkadır. Dayınızın yeri başkadır. Annenizin seçme ayıklaması içinde; size farklı özel bağıntılı çekme itme kriterleri uygulanması vardır.

 

Bu örnek kullanım diğer üç beş yazılarımda da belirttiğim gibi yansıma kuramı ile birlikte ilk kez tarafımın düşünce kullanımı içine soktuğu bir fark etmedir. Buradaki ortaya konan fikirler ilk kez tarafımın ortaya koyduğu fikirlerdir. Bir insan öğrenmesi başladıktan sonra ilk olan şeyler giderek sıradanlaşır. Söz gelimi; göz önünde olduğu halde, suyun kaldırma kuvveti bağıntılarıyla kavranamamış, konu bile edilmemiştir.

 

Biraz daha ileri gidip söylersek suyun kaldırma kuvveti geri bağlanım yasalarıyla açık açık ilk kez göz önüne serilip anlamlı belirtildikten sonra sanki bu öğrenmeler gayet olağan ve sıradan; herkesin bildiği gördüğü apaçık durumlar gibi kavranır olmuşlardır!

 

Anneniz size sarılırken kendi annesinin bu tür tutumlarını göz önüne getirmesi ya da “benim annem bana sarılırken şunu der, şunu yapardı” gibi anmalarla benzeşen tutumlarını ortaya koyması geri bağlanım izlekliği oluşun dile getirilmesidir. Bakınız “totem yasa” adreslemesi ya da geri bildirişimi içerendi yazı dizilerim.

 

Yasanın tekrarı, bir geri bildirişim; bir geri etkileşimdi. Biyo sosyal geri bildirimli başlangıç imleçleri (bencillik ve bencillik nedenli sağlasan kişi-kişi [sosyal] bağıntılaşması); totem alanın içinde referansın (geri bildirişimin) vurguları olmakla; süreci çekip çevrimliyordu.

 

Totemi sosyal yapılar bunları (farkında olmaala ama bunun güdülümüyle içini doldurdukları); dolguları totem yasası oluşa söyleye biliyorlardı. İmge, imaj alma yansıma kavramlı kapsamın içinde bir geri beslenim ya da geri bağlanım tutumunu oluşmadır. Görülen, duyumlar olan, düşünülen yaşantılaşılan şeyler imge oluşla imajı (kopyası) alınan şeylerdir. Bu nedenle insan geri bağlanım yasalarını imgeye dönüştürmekle (kurallı soyutlama yapabilmeye başlamakla) kendisiyle sürü yaşamdan kopabilmişti.

 

Yazılarımdaki totem yasalarının bir geri bildirişim yasaları ve sosyal düzlemde meşruiyetlik bilinç olma vurgularıyla söylenmesi; totem yasaların tarih selliği; bunun ortaya konuşlarına dek totem kavramını ilk kez bu denli ve bu tür bilimsel temelle; özel bağıntı kurallı seçme ayıklama olma; sınırlı kesikli sürekli olma; alan; potansiyel gibi bağlamlarıyla”meşruiyetliği”; geri bağlanım oluşla ele almakla söyleyişler, benim ortaya serdiğim bağlamlıklardır.

 

Şimdiki ön ittifaklar içiyle ön ittifaklar sonrasında isim verme şeklinde “ad koyma-adlandırma, anne gibi kavramlandırma; uzun erim git geller yapmakla bugünkü anlam şekliyle olmamakla beraber, bugünkü anlamına kavuştu. Geri bağlanmalı sosyal duygu ve sosyal bilinç kriterleri anneyi davrandırır. Anne iletişmesi belli bir tarihsel düzlemli oluşun sosyal bilincidir. Anne iletişimli sosyal geri bildirim referansından önce totem yasa olan geri bağlanım yasaları vardı.

 

Totem yasadan öncede güdüleri olan biyo organik bencilliğin geri bağlanım yasaları vardı. Bu yasa genel bağıntı oluşla sınırlı sayıda iç ve dıştaki çevre bağıntılarıydı. Özel bağıntı olmakla türün çekilimi ve türün devamından yana seçilimdi.

 

Sentez olguları özdek sel yansımalar izlekliği üzerine modüle oluşla, duygu ve bilinç olmanın belli vurgularıyla geri bağlanım yasaları gibi çalıştı. Anne zamanı ve anne devinmesi içindeki ‘evladı olma’ biyo sosyal ve biyo öznel geri bağlanım referansıyla anneniz sizi kucağına, çeker.

 

Siz de, en sonunda sosyal anlayışlı evlat olma ve en basitiyle rahim içi koşullar izlekli biyo öznel geri bağlanım referansıyla, sosyal ve öznellik düzlemli karmaşık bağlanım yasalarıyla; anneye doğru çekilirsiniz. Evladı olmanın sosyal öğrenmeli ve biyo-duygu yönelimle verdiği izlekilikle bilinç olan anne; iş cinsel partnerliğe geldi mi salt sosyal öğrenmeli duyguyla sizi iter. Anne olma yansıması sosyal öğrenişçe annenin farklı özellikleriyle kendi üzerine kendi yansıması da olmakla; eş, evlat, öğrenci vs. türü çekme itmeye (seçilime) boyun eğmektedir.

 

Evladı olma sosyal bilinci de, evlatlar bağlamında; çekilim için de, itme için de özellik oluşlarla evladın kendi üzerine kendi yansımasıdır. Annenizin babanıza karşı yaklaşımında farklı sosyal öğrenmeli seçme ayıklama olan çekme itme kriterleri tümden kardeşine karşı da aynı biçimle çalışmaz. Annedeki koruma tutumu baba ve evlada ortak kesişenli benzer yönelim olurken, cinsel partnerlik yansıması ortak kesişme yaptırmaz. Dışlar.

Sürecek

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar