Muhteşem Mesneviler Listesi Özetleri ve Bilgi Linkleri

23.12.2020

 

Aşağıdaki liste Türk ve İslam Edebiyatında yazılmış olan  mesnevilerin hemen hemen tamamının özetlerine ve haklarındaki gerekli bilgilere hemen ulaşabilmeniz için hazırlanmıştır.

Bazıları Divan şairlerimizin telif eserleri olan bu mesnevilerin pek çoğu İran, Arap ve diğer İslam edebiyatlarından Osmanlıcaya sonra da günümüz Türkçelerine çevrilmişlerdir. 

Aşağıda listelenen Mesneviler İslam ve Türk edebiyatının bel kemiğini oluşturan her biri diğerinden muhteşem, her biri diğerinden son derece ilginç konulara sahip olan  şark edebiyatının şaheserleri olmaktadır.  Binbirgece Masalları gibi Şark edebiyatının diğer şaheserleri de sitemizde mevcut olduğu halde mesnevi olmadıkları için bu listeye alınmamışlardır.

Aşağıdaki listede yer alan mesnevilerin tamamı sitemizde mevcuttur. Bu sayfa sitemizdeki mesnevileri seçebilmeniz, istediğiniz mesneviye anında ulaşmanız, adını sanını bilmediğiniz edebi şahaserler hakkında başka kaynaklarda olmayan veya ulaşamayacağınız bilgilere  ve eserlerin özetlerine ulaşmanız için hazırlanmıştır.

 

LİSTEDE İLGİLENDİĞİNİZ LİNK VE BAŞLIĞA TIKLAYINIZ 

 

0

1

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar