MUTLULUĞUN SIRLARI

21.12.2020

Mutluluk nedir? Mutluluk insanın gülünç bir yüz olmasıdır. İnsanın pozitif bir enerji birikimidir. Kiminin hayat felsefesi, kiminin elde edemediği duygusu, kiminin de üzmek isteyenlere karşı kullandığı silahıdır. 

"Ben nasıl mutlu olurum?" sorusu herkesin aklından illa ki geçmiştir. Çünkü insanoğlu güzel şeyleri hep  elde etmek ister. Mutluluğu elde etmek için önce onu yakalamalıyız. Yakalamak için de peşinden koşmalıyız. Mutlu olmak için güzel yaşamak için tabi ki de öncesinde güzel düşünmek gerekir. Yazılsa kitap olacak dert yığını ile, zihni her an yoklayan olumsuz düşüncelerle mutluluğu yakalamak çok zayıf bir tez olur. Öncelikle bütün olumsuzluklardan kurtulmak gerekir. Olumsuz düşünceler, kederli tavırlar, anlık olarak tatlı gelen, fakat ömrü ve kalbi çürüten birer kanserden ibarettir.
 Bir sürahi suya 250 gram tuz ve 500 gram toz şeker koyduğunuzu düşünün. 
O suyun tadı tuzludan çok şekerli olacaktır. Çünkü tuzun iki katı kadar içine şeker koyduk. İşte insan hayatındaki dertleri, sıkıntıları, üzüntüleri ve kederleri nin iki katı kadar mutlu olabilmeyi becermelidir ki hayatının tadını ve rengini değiştirebilsin. 
Hayatta herşey yaşanabilir. Belki büyük sorunlar, belki ufak tefek sorunlar. Bazen büyük bir acı, bazen hayal kırıklıkları, bazen de uzun süren pişmanlıklar. Fakat bunları ne kendimize, ne de çevremize yansıtmamak gerekir. Bunun zararları saymakla bitmez. Elbette ki hayatta sorunlar olur. Olacaktır. Sanmayalım ki mutluluğu dünyaya sığmayan insan vardır. Her insanın yüreğini inciten bir şeyler mutlaka vardır. Yarası olmayan insana denk gelinmiş midir ki. Unutmayalım ki bunlar da hayatın, yaşamın bir parçasıdır. Yeter ki arka planda tutmaya özen gösterelim.  Herşeyi gereksiz kafamıza takmamayı bilelim. Bu dünyada süremizin kısıtlı olduğunu, kimse için değmeyecek üzüntülere katlanmanın mantıksız olduğu gerçeğine inanalım. İnanmak başarmanın yarısıdır. 


Kafanızdaki her olumsuzluğun, kalbinizdeki her kederin, düşünmeden uyumadığınız bütün dertlerin bugün sonunu getireceğiniz gerçeğine inandığınız anda mutluluğun anahtarını elinize almış, o kapıya doğru adım atıyor olacaksınız.

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar