RAMAZAN MAHZUN OLMASIN

08.05.2019
    RAMAZAN MAHZUN OLMASIN
 
"( O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır..." ( Bakara Suresi, 185)
 
 
    Ne güzel ve özel bir duygu yoğunluğu oluşur Ramazan ayında. Ne harika bir manevi iklimi vardır. Sofralar bir başka güzel, alışverişi ayrı bir keyifli, her anı ayrı bir güzel...
    Sağlıkla ve yoğun duygularla oruç ibadetini yerine getirebilmek ne büyük mutluluk! Belli bir zaman diliminde yemeden, içmeden, orucu bozacak her türlü davranıştan uzak kalmaya niyet edip orucuna sarılmak apayrı bir duygu. Nefsini disipline etme sürecine girersin.
    Gönül ister ki herkes bu güzel manevî iklimin nimetlerinden seve seve istifade etsin. Etmeye niyetlensin. Gönül dünyası, Ramazanın güzellikleriyle, kendine has bereketiyle zenginleşsin. Sağlığı elveriyorsa mahrum kalmasın bu güzel ibadetin yararlarından ve güzelliklerinden. Ama saygı duyuyoruz, duymalıyız da bu ibadeti yerine getirmeyene ve getiremeyene. İnsanlık da güzel dinimiz İslam da bu saygıyı gerektirir.
    Diliyorum ki herkes Ramazanın feyzine ve bereketine açsın gönül kapısını. Kimseye kızmam kızamam oruç tutmuyor diye. Haddime haddimize değil asla. Ne bana ne sana ne de bir başkasına düşer böyle bir davranış. Her ibadet; sadelik, mutevazılık, içtenlik, olgunluk ve huşu ile buluştuğu zaman güzelleşir. Yaradanla kul arasındadır her ibadetin sorgu suali. Dilerim ki herkes tatsın orucun eşsiz lezzetini. Bedenine, ruhuna ve hanelere kattığı eşsiz güzellikleri.
    Ben diyorum ki Ramazan mahzun olmasın. Sevgiyle sarılalım ona. Gönül dünyamızın kapılarını açalım ve buyur edelim on bir ayın sultanını. Ama inanarak, severek idrak edelim güzelim Ramazanı. Sadece aç kalarak değil; dilimizle, ahlâkımızla da orucun ruhuna uygun olalım. Mahzun olmaz biliyorum Ramazan. Buna yürekten inanıyorum. O tertemiz niyetlerle oruçlar tutulacak, sofralar şenlenecek, ruhlar da bedenler de şifa bulacak.     
    Belki bir hurmayla, bir tas çorbayla mideler şenlenecek; yüzler, kalpler aydınlanacak. Suya hasret dudaklar suyla buluşacak. Güzel dualarla haneler, bütün mekanlar huzurla dolacak. Biliyorum Ramazanlar mahzun olmayacak.

8 Mayıs 2019

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Ahmet Zeytinci

Ahmet Zeytinci

5 years ago

Ramazanı hakkı ile eda edebilmek ne güzel. Cehennem Kapılarının kapandığı aşikar cennet kapıları da ardına kadar açılıyor. Yalnız şunu kendimize ilke edinmeliyiz nasıl ki ''Ey Oruç Tut Beni'' diyorsak Ramazan da bunu Ramazandan sonrada devam ettirelim... Tutalım kendimizi her türlü aymazlığa her türlü günaha karşı... O slogan ''Ey Müslüman Ramazandan sonrada tut kendini'' şekline dönsün. Çok şey kazanırız inanıyorum ki... Kutlarım...

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

5 years ago

Teşekkür ederim katkınız dolayı.