SADECE YAZMAK

08.12.2016
             Bazen de sadece yazmak ve yazmanın güzelliğini yaşamak için yazabilmeliyiz. Konumuz yazmak, sözcüklerle buluşmak...Yazmak güzeldir. Keşke herkes yazabilse, yazmaya ilgi duyabilse. Yazdıklarımızla kalıcılığa, topluma ve belki de insanlığa uzanan bir yola çıkarız. Her yazı; kendimizi keşfetmek, hayatı ve her şeyi belki de yeniden anlamaya ve de anlamlandırmaya çalışmaktır.
             Yazmak yazana ayrı bir haz verir. Nasıl yazdığınızdan çok, yazmayı sevmeniz, bu yola gönül vermeniz önemli. Çocuk, genç, yaşlı herkes yazsın. İlle de yazar olmak veya yazarak "şöhret olmak" için değil. Yazılan her yazı veya şiir edebi olmayabilir. Ama her yazı, yazanın yüreğinden, ufkundan, hayatından, hayallerinden ve  tanık olduğu hayatlardan izler taşır. Özgün olmasa da, edebi olmasa da, yazılan çizilen her şey bir şeylerin dışa vurumudur. Sanat eseri olmayabilir. Bir şaheser olmayabilir. Ama o insan için bir değer taşır. Hayatından esintiler taşır. Yazdıklarınızı önemli kılan, sadece yazdıklarınızın edebi yönden güzel olması değildir. Sizden ve hayata bakışınızdan izler taşıdığı için, yazmaya hayatınızda yer verdiğiniz için önemlidir, anlamlıdır yazdıklarınız. Bir yarışmada birinci olmak için değil, yazarak kendinizi ifade etmeye çalışmak, sadece yazmanın güzelliğini yaşamak için yazın. Ama yazdıklarınızı güzel okumalarla beslemeyi ve donatmayı da ihmal etmeyin. Beğenilme duygusuyla değil, bir ödül için değil, siz yürekten yazın, özenle yazın. Sadece yazın... Ama yazarlık yolunda ilerlemekse idealiniz, o zaman iyi bir okur da olun. Biriktirin, biriktirin ve üretin. Yazmak her durumda güzeldir ve değerli bir uğraştır. Yazdıklarınızı değerli ve güzel kılan öncelikle sizin yazmaya karşı duyduğunuz sevgidir. Ona gösterdiğiniz özendir. İçtenliğinizdir. Yazmaya olan aşkınızdır. Olumlu eleştiriler sizi şımartmasın, olumsuz eleştiriler de sizi yazmaktan asla uzaklaştırmasın. Olgunlaştırsın. 
              Yazmak bir yarış değildir. Yazmak, sadece yazmak ve yazmaya ilgi duymak da güzeldir. Duygularınızı ve düşüncelerinizi başka duygu ve düşüncelerle yarıştırmak için değil; yazmayı sevdiğiniz için yazın. Yazmak, yeni paylaşımlara ve farklı insanların hayatlarına açılan bir penceredir. İster şiir yazın, ister düz yazı...Yazmak, keyifli ve öğretici bir yolculuktur. 
               Sadece yazmak için de olsa yazın. Yazmaktan ve de okumaktan vazgeçmeyin. 
 

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar