Saftirik Greg'in Günlüğü Roman Serisi ve Jeff Kinney

07.05.2015
 
 
Yazıda “Jeff Kinney,  Of A Wimpy Kid - Saftirik Greg'in Günlüğü “romanı hakkında bilgiler, romanının özeti,  romanın konusu, ana fikri,  romanın kahramanları,  “Of A Wimpy Kid - Saftirik Greg'in Günlüğü “romanın olay örgüsü,  romanın yazarı, “Jeff Kinney “hayatı, “Of A Wimpy Kid - Saftirik Greg'in Günlüğü  “romanın şahıs kadrosu  yazarın diğer romanları, eserden alıntılar yer alır.  Eser hakkında yorumlar,  romanın anlatım tekniği, yazarın bakış açısı, romanın tekniği, romanın türü, çevrildiği diller, eserin basım yılı, basım hikâyesi, yazar ve eseri arasındaki, eserle yazarın biyografisi arasındaki alakalar incelenmiştir.
 
 ROMAN VE SERİSİ HAKKINDA 
 
Yazar ve illüstratör Jeff Kinney,  özgün adı Diary Of A Wimpy Kid  olan ve dilimize  Saftirik Greg'in Günlüğü adı ile çevrilen çocuk kitapları dizisinin yaratıcısı yazar  ve  online oyun geliştirmecisidir.  Saftirik Greg'in Günlüğü  adlı roman serisi ile  The New York Times’ın  en çok satan yazarlar listesine girmiş bu roman serisi ile dünya çapında bir şöhrete  sahip olmuştur. [1]
Jeff Kinney, online oyunları ve  bu roman serisi sayesinde  de  Time dergisi tarafından "Dünyanın En Etkili 100 Kişisi’ nden biri “ olarak seçilmiştir. Aynı zamanda   oluşturduğu  "poptropica.com “ adlı Web sitesi Time dergisinin "En İyi 50 Web Sitesi”  arasına girmiş bu web sitesi ile de gündemi işgal etmiştir. 
 
Çocukluğu Washington, DC'de geçen yazar 1995 yılında New England'a taşındı. Halen güney Massachusettes'te eşi ve iki oğlu ile yaşamaktadır.[2]
 
Saftirik Greg'in Günlüğü  adlı roman toplam olarak 2014 yılına kadar   dokuz kitaptan oluşan bir seriye ulaşmıştır. Saftirik Greg'in Günlüğü ve kahramanı Saftirik Gerg olan  bu serinin diğer romanları da konu olarak erken gelişen  Gerg’in  okuldaki yaşamı, erken büyüyen ve gelişen bir çocuk olarak yaşadığı zorlukları vb ele almaktadır.  Gerg’in okuldaki gündelik olayları,  yetişkinlerle yaşadığı çelişkiler ve iletişimsizlikleri okulda ve gündelik yaşamda karşılaştığı sorunlar ve Greg’in bunları kendine has yöntemlerle çözmeye kalkışması ve başarısızlıkları bu roman serilerinin konularını teşkil etmektedir.
Greg’in sorunları çözmek için  kurduğu planları, planlarının umduğu gibi sonuçlanmaması ve  her seferinde daha komik bir hale düşmesi gibi konuları ele alan bir roman serisidir.
 
Yazarın bu roman serisi yazılmaya ve basılmaya devam etmektedir.
Güldürürken  düşündüren çocukları anlatırmış gibi görünürken  yaşlı çocuklara atıfta bulunan  bu eğlendirici roman serisi  ABD de çok beğenilmiş, ABD de çok satanlar listelerinde sık sık bulunmuş, pek çok dile de çevrilmiş, ülkemizde de oldukça rağbet görmüştür.
 
Bu roman serisi gördüğü ilgi üzerine  roman filme de alınmış,  yazarın  Saftirik Greg'in Günlüğü/Rodrick Kuralları  adını taşıyan 2. romanı  filme uyarlanmış, 2011 Amerikan  yapımı  bu filmin başrollerinde Zachary Gordon ve Devon Bostick  rol almıştır. [3]
 
 
KİTAPLARI
 
  • 2007:Diary Of A Wimpy Kid (Saftirik Greg'in Günlüğü)
  • 2008:Diary Of A Wimpy Kid/Rodrick Rules (Saftirik Greg'in Günlüğü/Rodrick Kuralları)
  • 2009:Diary Of A Wimpy Kid/The Last Straw (Saftirik Greg'in Günlüğü/Türünün Son Örneği)
  • 2009:Diary Of A Wimpy Kid 4: Dog Days (Saftirik Greg'in Günlüğü 4: İşte Şimdi Yandık)
  • 2010:Diary Of A Wimpy Kid: The Ugly Truth (Saftirik Greg'in Günlüğü: Ama Bu Haksızlık)
  • 2010:Diary Of A Wimpy Kid: Cabin Fever (Saftirik Greg'in Günlüğü: Panik Yok)
  • 2012:Diary Of A Wimpy Kid: The Thırd Well (Saftirik Greg'in Günlüğü: Ah Kalbim)
  • 2013:Diary Of A Wimpy Kid:Damn This World (Saftrik Greg'in Günlüğü:Batsın Bu Dünya
  • 2014:Diary Of A Wimpy Kid:While there is the Chance Of Me(Saftrik Greg'in Günlüğü :Bende Bu Şans Varken)
 
[1] https://tr.wikipedia.org/wiki/Jeff_Kinney
[2] https://tr.wikipedia.org/wiki/Jeff_Kinney
[3] https://tr.wikipedia.org/wiki/Saftirik_Greg'in_G%C3%BCnl%C3%BC%C4%9F%C3%BC:_Rodrick_Kurallar%C4%B1
 

 

0

0

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar