Sen Yoktun Anne

20.05.2017

   Yüreğimin bahar sevinci kaybolmuştu zaten. Yıllar bile buz kesmişçesine keskin bir acıyla yakarak içimi, geçip gidiyordu. Sen yoktun ve yokluğun her bir anımda, yalnızlık kokulu satırlar yazdırıyordu bana. Mesela şuan; o kadar kimsesiz ki yüreğim; evimiz, sokağımız ve bu şehir.
   Adım adım evimize ilerleyen ayaklarım, burnuma meydan okurcasına süratle ilerliyor. Çünkü adımlarım bile sokaktaki yemek kokularının, seni bana hatırlatacağını bildiği için eve biran önce ulaştırma çabasına giriyor. Fakat bilmediği birşey var ki; o da zaten herşey seni hatırlatmaya yetiyor. Hele ki eve yaklaşınca, balkona ilişiyor gözlerim.
   Ah be güzeller güzelim! Beni hep gecikince orada beklerdin. Biraz endişeli, biraz da beni görme sevinci, tebessümle başını sallardın ve "nerede kaldın deli kızım" diye seslenirdin. Şimdi yine o balkona geçip "DELİ KIZIM" demeni bir bilsen ne kadar isterdim. Bu istegimin imkansızlığı, boğazıma çöreklenip kalıyor her seferinde. Olsun, bazen imkansızı istemek bile; kocaman bir umudun göstergesidir.
   Umutlu yaşamayı sen öğrettin bana. Hayat kaybettiklerimizi geri getirmese de umut etmek kalacak hep heybemizde... Filiz Çakmak

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

7 years ago

Sevgili Filiz, güzel ve içten anlatımından dolayı kutluyorum. Sevgili anneciğinin ve aramızda olmayan ama hep kalbimizde olacak tüm annelerin mekanları cennet olsun. Hatırlıyorum ben de anneciğimizi kaybetmeye yakın ( 2005 Kasım), kalemim nedense hep annemi yazar olmuştu. Ölümünden sonra da birçok şiirimde yine hep onu yazdım. Kalemim uzun bir süre hep onu yazdı. Ona adanmıştı kalemim adeta. Zamanla her şey normale dönmeye başlayınca, kalbimin kapıları başka duygulara da açılmaya başladı. Başka acılar ve başkalarının acılarıyla hafifliyor acın. Acın da olgunlaşıyor; sen de olgunlaşıyorsun. İnanıyorum ki sen de aynı süreci yaşayacak ve yaşadıklarını daha sakinleşmiş olarak yazacaksın. Sevgili Filiz, anlatımın güzel ve içten. Sadece yazım kurallarına dikkat etme konusunda bir hatırlatmam olacak. Başarılar. Selamlar. Sevgiler.

Filiz Çakmak

Filiz Çakmak

7 years ago

@filizcakmak432 | Mekanı cennet olsun annenizin. Hissettiklerinizi paylasmanız yalnız olmadığımı hissettirdi. Çok tesekkür ederim. Evet yazım kurallarında sıkıntım var 😔düzeltmeye çalışıyorum. İnşallah zamanla bu sorunu da halladeceğim. Tekrar teşekkür ederim. Güzel bir gün dilerim.

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

7 years ago

@sevimkinali980 | Sevgili Filiz, özün ve sözün güzel oldukça şekil de yazım da düzelme yolunda ilerler. Sana da güzel günler diliyorum.