SERİN BİR SONBAHAR AKŞAMINDA

08.10.2020

Her şeyin başladığı yerdeyim bu gece. 3 yıl sonra yine buradayım. Ne garip, değişen çok şey var gözlerimin ışıltısına kadar. Az önce fark ettim bunu da. Fotoğrafımıza bakarken. Elimde kalan 3 fotoğraftan birine bakarken. Anılara bakayım dedim sonra, hiçbir şey bırakmamışım geriye 3 tane fotoğraftan başka. Ne garip, her şeyin başladığı yerdeyim ve hiçbir şey bırakmamışım geriye yaşanan onca güzel andan. 3 tanecik fotoğrafa sığdırmışım 3 yılı. Geri kalan bir ton yerden silmişim bizi. Sözlerimizi, hayallerimizi, güldüklerimizi, ağladıklarımızı… Sanmışım ki oradan buradan silince yüreğimden de sileceğim… ne büyük yanılgı öyle değil mi? İnsan hiç silebilir mi yahu gönlündeki güneşi? Hele ki gün, geceye döndüyse…

Her şeyin bittiği yerdeyim bu gece. Yüreğimden büyük özlemimleyim. İliklerime kadar işleyen soğukta, buluştuğumuz o ağaçlı yola bakıyorum. Geçersin diye bekliyorum. Dikkatlice bakıyorum orada yürüyen insanlara. İtiraf edeyim hepsini de sana benzetmeye çalışıyorum. İnanmak istiyorum çünkü geleceğine. Ne garip, sen o yoldan bana bir kere gelmiştin. Bu bir zamanlar mümkündü, şimdi neden değil? Ah sevgilim, o kadar çok “neden?” bıraktın ki bana. Hangi birine cevap aramaya çalışsam elimde kalıyor hepsi.

 

 

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Mehmet Aluç

Mehmet Aluç

4 years ago

Haklısın Yağmur kardeşim geriye bakınca yüreğimizdeki kalanlar hala yerinde bizde hala yerimizdeyiz, bir adım atarak geride güzel bir şeyler bırakmak için geç değil, selamlarımla.

Şahamettin Kuzucular

Şahamettin Kuzucular

4 years ago

Yazınızı ilgiyle okudum. Konuyu bulmakta, kavramakta ve ifade etmekteki beceriniz oldukça iyi durumda. Vakayı zenginleştirmek, yan mecralar bularak yazıyı derinleştirmek , okuru mekan betimlemelerinden eksik bırakmak , belki dde okuma özürlü olan bu kuşağın zorlamasıdır. Lakin sadece duyguyu ifadeye odaklı kalan bu yazı kalem gücünüzü de ortaya koymuş oluyor, Kısa, net, pürüzsüz, anlatım bozukluklarına düşmeyen edebi bir diliniz var. Tüm bunlar bu yolda hayli emek sarf ettiğinizi de ortaya koymuş oluyor. Yolunuzda başarılar diliyorum.