Şiir ve Dizeler

27.02.2018

Tadılması gereken en büyük zevklerden biri olan ve en güzel anlarin yaşandığı bir dünyadır şiir. Bazen içini dökmek, bazen yaşanan duyguyu iki misline çıkarmak içindir şiir. Evet şiir bambaşka bir hayattır.

İnsan bazen derdini anlatır mısralara. Belki de anlatacak kimsesi olmadığı içindir. Dizeler en büyük dermanı oluverir bir anda. Döker içini. İçini döktükçe insan, dizelerden duygular akmaya başlar. Mutludur insan, dizelerinden mutluluk tohumlarının boy boy yeşerdiğini görür. Huzurludur insan, mısralarından tatlı bir esinti hisseder. Hüzünlüdür insan, şiiri bir gözyaşı şelalesine dönüşür. Böyle buluşturur duygularını dizelerle. Bazen de yaşadığı duyguyu yalnız yaşamak istemez insan. Kağıt kalemiyle paylaşır. En güzel anı da budur ya şiirin. Bütün duyguları bir kağıtta ölumsüzleştirmek gibi bir an bence kaçınılmaz. Diyelim ki bugün bir duyguyu yaşadık. Onu mısralarda ölümsüzleştirmezsek aynı duyguyu tekrar bugün olduğu gibi yaşayabilir miyiz. Tabi ki de hayır. Düşünsenize ilerde o dizeleri okurken tekrar aynı duyguyu yaşamak kadar daha müthiş bir şey olabilir mi?

Evet şiir ne ilham gerektirir ne de sayfalarca kitap okumayı. Şiir sadece duyguları gerektirir. Bir duyguyu yaşamış olmak, bir mutluluk seline kapılmış ya da bir hüzün yağmurunda şemsiyesiz kalmış olmak yetiyor şiir yazmak için.

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Seferi (Nurcan Bedir Ören)

Seferi (Nurcan Bedir Ören)

7 years ago

İşte o zaman “şiir” olmaz. Sadece duyguların, ilerde hatırlanmak için not alınması olur. Biz okumayalım, araştırmayalım, doğru kelimeyi veya heceyi hiiiç düşünmeyelim yazalım gitsin... öyle mi?

Onur Kuşdoğan

Onur Kuşdoğan

7 years ago

@onurkusdogan589 | Deneme yazısı demek. Kişinin kendi düşncelerini özgüt bir biçimde anlatması demektir Nurcan Hanım. Bende deneme yazdım. Yani benim düşüncelerim bunlar. Ben öyle düşünüyorum.

Onur Kuşdoğan

Onur Kuşdoğan

6 years ago

Onur Kuşdoğan

Onur Kuşdoğan

6 years ago