SÖZÜN GÜCÜ

07.05.2019
SÖZÜN GÜCÜ
 
"Samimiyetli söz yüreklere sık yol bulur." Jean de La Bruyere
 
  Sosyal medya takipçileri olarak hepimizin bildiği ve duruma göre kullandığı birtakım simgeler
( emoji- görsel karakter) vardır.    
  Herhangi bir durum, olay karşısındaki duygu ve düşüncelerimizi, gösterdiğimiz tepkiyi özetler o simgeler. "Alkış, gülen, ağlayan yüz" ve daha birçok simge bir dokunuşla durum karşısındaki tepkimizi ortaya koyar. Belki de günlük yaşamın koşuşturmasında, iletişim kurmanın, duygu ve düşüncelerini ifade etmenin pratik, deyim yerindeyse kestirme yoludur.
    Peki hiç düşündünüz mü veya şöyle bir karşılaştırdığınız oldu mu sözcüklerle sembollerin etkileme gücünü? Bir an düşünün: Bir arkadaşınız herhangi bir başarısını paylaşıyor sizinle. İçten bir kutlama sözü mü yoksa duygunuza uygun bir simge mi onu daha çok mutlu eder? Yüreğinize dokunan elbette o içten sözlerdir.
    En sıradan, kalıplaşmış bir söz bile o simgelerden daha duygu yüklüdür ve daha çok etkiler. Siz iyisi mi klasik olur diye sözcüklerden vazgeçmeyin. Çoğu zaman o simgelere başvursak da birkaç dokunuşla daha duygularınızı sözcüklerle iletmeyi ihmal etmeyin derim.
   Sözcüklerin, sözün o ayrıcalıklı gücüne inanın. İçinde güzeli, iyiyi ve doğruyu barındıran sözlerin etkisi başka olur yüreklerde. 
    Kalpten kalbe giden yolu sözcüklerin gücüyle inşa edebiliriz: "Kutluyorum, üzgünüm, çok sevindim, sana minnetarım, başarılar, seni seviyorum..."

7 Mayıs 2019

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar

Ahmet Zeytinci

Ahmet Zeytinci

5 years ago

İletişimin başlıca enstrümanı kelimeler ve bu kelimelerden oluşan sözler. Şimdilerde yeni yetme gençler işin kolayına kaçıyorlar, bir kaç sembolik şekiller ile kutlamalar veya üzgün olduğunu belirtmeler... Çok yanlış bir davranış kalıbı... Bayram kutlayacak mutlu terim, hasta olmuş üzgün resim, yok böyle bir şey. Hatta yazı ile de değil bizzat konuşarak, telefon açarak bir takım sevinç ya da üzüntülerin anlatılması daha uygun olur diye düşünüyorum. Kutlarım içtenlikle...

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

5 years ago

Teşekkür ederim yorum ve güzel katkınız için. Haklısınız en ideali arayıp konuşmak ve görüşmeye zaman ayırmak.

Ezgi KUZUCULAR

Ezgi KUZUCULAR

5 years ago

Çok güzel bir yazı olmuş. Farkındalık yaratacağı aşikar.Birine samimi bir şekilde güzel huyunu veya yaptığı güzel bir davranışını övdüğümüzde hem karşıdaki insanın hem kendimizin enerjisi gerçekten yükseliyor.

Sevim Kınalı

Sevim Kınalı

5 years ago

Ezgi Hanım, her zaman içten ilginizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim. Yorumunuzla da mutlu ettiniz. Selam ve sevgilerimle...