İKİ DEVLET TEK MİLLET ETKİNLİĞİ BAŞARIYLA SONUÇLANDI

15.11.2021

 

 

 İKİ DEVLET TEK MİLLET ETKİNLİĞİ BAŞARIYLA SONUÇLANDI

 

 

Sitemizin Azerbaycan Milli Elimler Akademisi Folklor Enstitüsü ve Esas Der ( Edebiyat Sanat ve Sanatçıları Derneği ) ile birlikte düzenlediği İki Devlet Tek Millet konulu şiir yarışması, akabinde 4- ila 8 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlediği Sivas’taki etkinlik başarı ile sonuçlanmış, hedefine de ulaşmıştır.  

 

Sivas Belediyesinin maddi destek sağladığı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünün konaklama hususunda fedakârlık yaptığı ve Sivas’taki SİFAHOD Derneğinin büyük emekleri ile gerçekleştirilen bu etkinli;  Sivas’ta geleneksel olarak düzenlenen 14. Âşıklar Bayramı etkinliği ile birleştirilmiş Sivas CÜ Kampüsündeki ve Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezindeki programlarda salon öğrenciler ve halk tarafından tıka basa doldurulmuştur.

 

Azerbaycan Milli İlimler Akademisini temsilen gelen akademisyenler, akademisyen şair ve yazarlar, Azerbaycanlı halk ozanlarının büyük fedakârlık göstererek katıldıkları bu programa yurdun değişik yörelerinden gelen 30 civarında halk ozanı, Esas Der mensubu şairler ve yazarlar da katılmışlardır.

 

İki kardeş devletin kültür birlikteliğini halka canlı olarak göstermek amaçlı bu program;  Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Folklor Enstitüsü Direktörü Muhtar İmanov, Enstitünün teşrifat sorumlusu Doc İlhame Qasebova,  Esa ve Esas Der adına Esas Der Başkanı Şahamettin Kuzucular’ın organizesi olmuştur.  

 

Etkinliğin İki Devlet Tek Millet konulu şiir yarışması sonuçlanmış,  

 

Etkinliğin âşıklar bayramı kısmı Sifahod Başkanı Ahmet Ayık’ın gayretleri ve Sivas Belediyesi sayesinde gerçekleşmiştir.

 

İLGİLİ LİNKLER

 

İKİ DEVLET TEK MİLLET KONULU ŞİİR YARIŞMASI İLANI ( 2021) YARIŞMAYA KATIL

Kİ DEVLET TEK MİLLET ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLARI

İKİ DEVLET TEK MİLLET ETKİNLİĞİNE DAVET

Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yorumlar