25.07.2020
Bir Dünyanın Eşiğinde Ve Cemil Meriç
“Bir Dünyanın Eşiğinde” (1976), Hatay doğumlu Türk yazar, çevirmen, araştırmacı ve düşünürü Cemil Meriç’in ilk baskısı 1976 yılında yapılmış olan bir eseridir. Bu Ülke , Umrândan Uygarlığa
Hind Edebiyatı (1964), Saint Simon İlk Sosyolog, İlk Sosyalist (1967), Işık Doğudan Gelir (1984), Kültürden İrfana (1985) Mağaradakiler (1978) gibi eserleri ile tanınan Cemil Meriç bu eserinde Asya ve özellikle "Hindistan ve Hint Kültürünü anlattığı inceleme kitabıdır.
Birçok eserinde Türkiye’nin meseleleri, “ batılılaşma-çağdaşlaşma-uygarlık" konuları hakkındaki düşüncelerine yer veren Cemil Meriç’in bu eseri Asya ve Hint uygarlıklarının Batı kültürüne katkıları, Avrupa medeniyetinin ortaya çıkışında doğu ve Hint kültürünün etkisi üzerinde durulmuştur. "Çağdaş Avrupa, en aydınlık taraflarıyla Hint kültürünün bir devamıdır." Düşüncesinin tez ve ana fikir haline geldiği bu eser Cemil Meriç’in çağdaş uygarlığın ortaya çıkışına dair düşüncelerini içermektedir.
Eser Hint kültürünü, Hint Kültürünün Acamler, Araplar, Avrupalılar kanalı ile Batı Dünyası ve İslam Medeniyeti üzerindeki tesirlerini, Tasavvuf ve Hint kültürü arasındaki irtibatları ortaya koyması açısından önemlidir.
Meriç, Cemil (1996), Bir Dünyanın Eşiğinde” Derleyici:Mahmut Ali Meriç, İletişim Yayınları, İstanbul, ( İlk Baskı - 1976),
Cemil Meriç İlgili Linklerimiz
Deneme Örnekleri : Montaıgne Cemil Meriç Nurullah Ataç
Bu Ülke Ve Eserden Alıntılar Cemil Meriç
Bu Ülke Hakkında Basımı Yazımı Konusu ve Alıntılarla Cemil Meriç
Karanlığa meydan okuyan Filozof “CEMİL MERİÇ”
MUHTEŞEM BİR MÂZİYİ MUHTEŞEM BİR İSTİKBÂLE BAĞLAYAN KÖPRÜ: CEMİL MERİÇ
Kırk Ambar Kitabı ve Cemil Meriç Hakkında
Kültürden İrfana ve Cemil Meriç
0
0
Yorum Yapmak için Kayıt Olun veya Giriş Yapın